avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate ceau

Activitate ceau

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administrez blocuri care au locuri de parcare la subsol. Acele locuri de parcare au fost vândute separat, doar unor proprietari, au cota parte in asociatie și întocmesc lista separată de plata pentru acele locuri de parcare. Au contor separata de energie electrică, au porți sau bariera la intrare, femeia de serviciu matura acele locuri, se poate cobora cu ascensorul din apartament direct in subsol unde sunt parcate mașinile.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desființați asociatia. Uraaaa. Ce bine. Oricum aia care va administrau va furau. Domnul are o problema. Umple Internetul cu asemenea postări. E prezent pe FB cu asemenea postări și nu asculta din ce i se spune.
Calitatea de membru al asociației de proprietari se pierde in momentul in care nu mai exista scopul pentru care aceasata a fost înființata. Adică se dărâma blocul și nu mai aveți unde sa lăcuiți. Mai aveți părți comune: subsol, terasa, casa scări, intrarea in bloc sa.
Răspuns la discuția Plata reparatie lift
Participați al reparația liftului. E bun comun.
Buna Ziua,

Costurile pentru infintaea sociatiei de propriatari sunt in jur de 500 lei va spun din proprie experienta am infintat anul trecut si anul acesta mai multe asociatii de propriatari. Aceste taxe se platesc la stat. depinde daca cel care va face actele mai vrea bani. Eu fiind si administratorul acestor ascociatii din blocurile noi nu le am mai cerut bani si pentru acest serviciu. Si pentru ca este bloc nou si oameni scut tineri stiu cu banca le-am facut incasrile la banca. Frumos, elegant, program 7 zile pe saptamana, transparent, oricand se vad platile si incasarile. Ganditi va la aceste aspect. Cat cheltuiti pe le faceti cu locul de incasare se reduc. Mult suces.
Buna Ziua,
Am avut si eu o situatie asemanatoare intr-o asociatie 5 etaje 10 apartamente. S-a montat ascensorul a functionat pe timpul in caare dezvoltatorul a achitat contravaloarea intretineri lunare apoi s-a facut asociatie si a fost presedinte o persoana care locuia la parter. Vazand ca implica costuri de intretinere si repartii a renuntat la acesta. Liftul nu a mai functionat 8 ani apoi. Intre timp cei care locuia la et 5 au urcat pe jos. Cand am preluat asociatia era o ceara intre ei cei de la parter si et 1 nu doreau lift. Cei de la 2 le era, cei de la 3 erau indecisi si cei de la 4 si 5 vroiau. S-a facut o sedinta de AG a fost o cearta intre ei, foara presedinta s-ia dat demisia si a luat presedinte cineva de la et 5. Si asa s-a pus in functiune ascensorul. Dupa aceea cei de la P, 1 nu au vrut sa plateasca ajunsasera cu peste 8 luni datorii la intretinere am mai vorbit cu ei si dupa aceea le am trimis somatii de plata si au achitat pana la urma. si acum dupa 3 ani de la punerea in functiune mai 1 propriatar care are restante la intretinere ii pun penalizari el i mi zice ca nu are bai sa plateasca ca el nu foloseste liftul. Eu ii spun ca de merge si trebuie platit. Sa platesca cei de la et 5 si asamai departe.
Buna Ziua,
In ziua de astazi cand totul se digitalizeaza, plata electronica in contul asociatiei trebuie vazuta ca o metoda alternativa de a achita intretinerea. Este posibil, daca in asociatie aveti persoane in varsta care nu stiu cum se face, intepenite in trecut, sa nu accepte acest lucru. Spuneti-le ca vremae aceea a trecut si ca se doreste mai mult. Daca nu sunt in stare sa se adapteze schimbatii.
Răspuns la discuția Probleme administratie bloc
Problema este a voastra. Faceti AG. Luati decizii de modernizare. Strangeti bani pentru investitii. Nimeni va face fara bani. Daca la adunarile generale nu mergeti si cand mergeti va certati ca chiori nu veti avea sansa sa imbunatati ceva. Daca in urma deciziilor nu se face nimic atunci puteti sa alegeti alt CE si alt presedinte sa il acuzati ca nu se implica.
candidati pentru functia de presedinte.
Inainte sa va aruncati cu raspunsuri aiurea verificati daca exista o hotarare a adunari generale prin care se trece o persoana la intretinere chiar daca nu locuieste cineva acolo. Am asociatii care au asemenea hotarari ale adunari generale Cred ca nu stiti toate aspectele si va aruncati cu raspunsuri. MAi CITITI DOMNULE EVALUATOR. NU INSPIRATI INCREDERE>

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

se trec zero persoane.
Iar administratorul sa mai repete cursul de administrare condominii ...