avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Activitate lumierre

Activitate lumierre

Nu am mai vandut niciodata nimic, nu am lucrat in vanzari - habar nu am de unde sa incep.

Vreau sa import un produs bulk pe o firma pe care o sa o infiintez (aici stiu ce am de facut) si apoi sa il impachetez si sa il dau la magazine spre vanzare de catre ei, impachetat.
Intrebarile mele sunt:
Imi tb licenta de import? (import din tari nonUE)
Ce contract fac? Cum iau contact cu magazinele - cu cine tb sa vorbesc acolo? Care sunt modalitati de plata care se procedeaza in acest caz - adica cum imi plateste mie magazinul pentru produsul ambalat? La ce tb sa am grija in contract? alte lucruri pe care ar tb sa le stiu?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat - este foarte binevenit.
Luminita
Răspuns la discuția problema credit banca
Dvs, ca specialisti, puteti reflecta asupra cazului pronind de la termeni generali, fiindca ce anume adeverinta s-a pierdut nu conteaza, nu despre asta este vorba, ci despre faptul ca un functionar al bancii a pierdut acte dintr-un dosar de creditare.

In plus, ca remarca personala, in general un sistem e prevazut de lege astfel incat sa nu il incarce de responsabilitate pe cetatean, ci sa functioneze in interactiuni cu alte sisteme ale altor institutii. NU cred ca e o obligatia mea sa pastrez fiecare chichita din dosar, nici sa o probez. De aia avem registre de corespondenta, si alte regulamente de ordine si functionare ale institutiilor.

Nu vad nimic ciudat in a pierde o chitanta de asigurare intocmita acum doi ani, si refuz sa cred ca remarcile anterioare referitoare la acest aspect sunt cat de cat profesionale. Mai degraba de comentat la o bere.

Intre timp eu am gasit in actele mele copia documentului pe care dra de la banca mi l-a pierdut si am facut proba ca l-am depus. Ca remarca, valoarea in EURO mi-a fost comunicata de Banca in euro, si asa l-am titnut minte. Dumneavoastra ati avut vreodata de a face cu practica, ca nu se intelege asta din comentariile primite, sau sunteti direct de pe bancile facultatii, ca si colega cu pricina de la banca, care facea primul credit din viata ei? Oricum, daca ei nu rezolva problema ma duc pana in panzele albe, cu presa, cu reclamatii la OPC, cu sesizari la BNR, sa termin cu toti acesti incompetenti de prin toate bancile lacome ale tarii.
Iata domnilor, astea de mai sus sunt solutiile la prb expusa de mine, pe care tot eu le-am gasit!
Răspuns la discuția problema credit banca
Am si eu o problema similara cu o banca la care am facut un credit ipotecar acum doi, la una din francizele sale locale.
Dra care mi-a instrumentat creditul mi-a pierdut acte din dosar, si acum primesc notificari ca nu am nu stiu ce si nu stiu ce si tb sa le fac din nou,

Prima data, acum un an, mi-au solciitat sa fac din nou asigurare, desi eu aveam deja aceasta asigurare, dar nu mi-am mai gasit polita in actele mele. Am dat din nou banii si am asigurat creditul, pentru acelasi an, platit de doua ori!

Acum cateva zile mi-au spus ca nu le-am adus nu stiu ce adeverinta de la banca unde am refintnat privind radierea ipotecii lor de rang i pentru a permite bancii unde am credit curent sa isi treaca ea rang i ipoteca. Eu imi aduc aminte ca am scos aceasta adeverinta, ca m-a costat o gramada de bani ca sa mi-o elibereze (50 de euro) si ca i=am lasat-o in original drei respective.

CE POT SA FAC? de cate ori sa platesc eu pentru incompetenta drei respective, pe seama mea?
Va rog - un sfat, o sugestie.

Eu nici macar nu mai locuiesc in orasul in care am facut acum doi ani creditul, imi e practic imposibil sa umblu sa ma cert cu lumea!
Am fost membra a unei asociatii care din 2006 nu mai indeplineste numarul de membrii necesari pt a ramane legal constituita. Din cei 3 membrii s-au retras 2 membrii si asociatia s-a dizolvat de drept.

Anul acesta am primit insa o invitatie din partea adm fiscale de a depune bilant contabil pt anul trecut, sub amenintarea amenzii. Cum putem proceda pt a iesi din aceasta situatie?

Asociatia nu a mai depus bilant contabil din 2006, si are un proces verba din 2006,l de constatare a dizolvarii si transmiterii patrimoniului catre o alta asociatie. Ce documente tb sa prezentam Adm Fiscale pe a nu oblioga sa platim amenzi pe o organizatie care nu mai exista?

Multumesc anticipat,
Luminita
Răspuns la discuția o prb delicata - abuz emotional
Localitatea "evenimentului" este Bucuresti.
Prietena in cauza are la randul ei o prietena avocat care a sfatuit-o cum sa procedeze, destul de profesionist, zic eu.
Bunurile achizitionate sunt: o masina si o casa, achizitionate pe numele ei cu credit de nevoi nenominalizate, credite efectuate de mine.
Intelegerea verbala a fost: masina se achizitioneaza pe numele ei, casa pe numele meu, iar deciziile le luam impreuna, si masina se vinde dupa un an daca nu poate fi folosita in scopuri lucrative.
Suma totala a creditelor: 10000 E.
Prietena mea nu obtine nici un fel de venituri de nicaieri. In plus, are un comportament violent/abuziv si este posibil sa apeleze la tot felul de metode pentru a-si apara interesele personale. Cred ca pot identifica persoane din anturajul ei si al meu, care sa ateste acest lucru. Evident, ma pot astepta la orice minciuna din partea ei, chiar si sub juramant. Din spusele ei, a mai participat la actiuni in instanta unde si-a experimentat abilitatile in acest sens.

Orice sugestie sau indrumare, oferta de consultanta, este binevenita.

PS.
Am primit un mesaj privat dar nu stiu sa raspund la el deoarece nu imi apare in cont.
Răspuns la discuția o prb delicata - abuz emotional
dar... la ce fel de avocat? civil, penal? ... si unde sa caut eu un avocat.. nu am mai facut asha ceva... dati-mi o indrumare, un sfat... multumesc.
Răspuns la discuția o prb delicata - abuz emotional
M-am hotarat sa intentez o actiune pentru recuperarea bunurilor.
La cine pot apela?
Sunt legale prevederile contractuale care prevad rambursarea pretului intreg al contractului in cazul in care serviciile au fost prestate partial?
Răspuns la discuția o prb delicata - abuz emotional
va rog , spuneti/mi si mie cum sa procedez.. n-am intentat nicioadata nici un fel de actiune in judecata/....
Răspuns la discuția o prb delicata - abuz emotional
Citeaza din mesaj
Data: Miercuri, 29 Noiembrie 2006, 09:07
Subiect: o prb delicata - abuz emotional

sa vad daca am inteles care ar fi problema...dvs faceti un credit la banca....este un credit pentru nevoi personale fara sa se mentioneze pt ce va fi folosit..... achizitionati cu acei bani ceva bunuri pe care insa le achizitionati pe numele altuia, dar nu exista nici o forma scrisa undeva a acestui fapt????
DA, eu am facut credit pe numele meu, eu platesc rate, credit de nevoi nenominalizate, am scos banii din banca si ulterior, la scurt timp, au fost achizitioante bunurile rspective, dar facturate pe numele celeilalte persoane
daca asa este problema atunci prima reactie este.....capul face capul trage....
STIU... dar in acelasi timp e vb de increderea acordata.. iar intelegerea verbala a fost cumpararea unui bun pe numele meu si a celuilalt pe numele celeilalte persoane, plus contrib egala la plata ratelor....
dar nu disperati se poate dovedi in cadrul unei actiuni in justitie si prin martori si prin extrasele dvs. bancare ca sumele ridicate de dvs. sunt cele care au fost utilizate pentru achizitionarea acelor bunuri..... si eu zic ca se va considera si abuzul de incredere.
si pentru a face actiune, cum anume procedez?