avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate sorinslavic

Activitate sorinslavic

Răspuns la discuția Contestatie permis suspendat
Iar certificatul de grefa trebuie ridicat personal, sau pot sa fac o procura sa fie ridicat de altcineva ?

Pentru recuperarea permisului - dupa cum am spus si anterior - permisul a fost eliberat in Suceava - ar trebui aici sa ajunga certificatul de grefa ?
Presupun ca politia Tg Jiu a trimis mai departe permisul catre politia Suceava ?
Trebuie sa fiu eu personal sa depund certificat si sa ridic permis - sau pot iarasi sa imputernicesc pe cineva ?

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Contestatie permis suspendat
Si pentru a depune cererea - trebuie sa ma prezint personal la judecatoria Tg Jiu ?

Daca depun cererea - pot apoi sa imi recuperez permisul pe perioada solutionarii ?
Buna ziua!

In weekend - 19 Iulie - in Tg. Jiu - am avut ghinionul sa fiu oprit de politie imediat dupa o trecere de pietoni si sa mi se spuna ca nu am oprit ca sa traverseze un pieton strada. Recunosc, era un pieton pe trecere, dar se asigura, l-am vazut - m-a vazut - si am considerat ca nu trebuie sa incerc sa franez brusc deoarece ma lasa sa trec - asa a fost. Strada era cu 2 benzi pe sens, masini parcate pe prima banda, eu mergeam incet pe a doua. Doar ca echipajul de politie aflat la cativa metri mai in fata m-a oprit.

4 puncte de penalizare, amenda si permis suspendat 30 de zile.

As vrea sa contest suspendarea si sa solitic ridicarea permisului pe perioada solutionarii.

Eu am domiciliul in Bucuresti - iar permisul mi-a fost oprit in Tg. Jiu.

As vrea sa intreb daca trebuie neaparat sa depun cererile in Tg. Jiu - sau daca pot sa contest de la o judecatorie din Bucuresti ?
Daca trebuie neaparat la Tg. Jiu - poate sa mearga cineva in locul meu - sau trebuie sa fiu personal ?
Permisul mi-a fost eliberat in judetul Suceava - nu am apucat sa fac schimbarea de adresa pentru el - doar pentru buletin am facut recent. Trebuie sa il ridic din Suceava - sau poate sa fie cerut sa fie adus in Bucuresti ?
Daca trebuie neaparat din Suceava - poate sa mearga cineva in locul meu ? (un parinte de exemplu).

Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Scutire impozit programator
[ link extern ]

Se pare ca au actualizat ordinul, introducand urmatoarele:

"c) au diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, având înscrisă una dintre specializările cuprinse în anexa nr. 2, şi prestează efectiv una dintre activităţile prezentate în anexa nr. 1;"

Pe scurt - se poate obtine, in mod oficial sub litera legii, scutire de programator si pentru absolventii de licenta.
Justitiarul711 a scris:

Pentru motive temeinice cu aprobarea primarului casatoria poate fi oficiata la o primarie neutra, adica unde va simtiti bine, fara ca vreunul dintre dvs. sa aiba domiciliul sau resedinta acolo. Actele de identitate trebuie sa fie valabile atat la depunerea documentelor pentru casatorie cat si la oficiere, dupa 10 zile. :vishenka:


Deci se poate oficia cununia civila si in alta localitate fata de cea in care avem buletinul emis ?
Concret, putem face cununia la ea "acasa", chiar daca acuma si-ar face buletin in Bucuresti ?

La cine se depune cererea ? La primaria la care se va oficia cununia (i.e. la ea acasa) ?
Actele vor fi aceleasi care vor fi depuse, sau va trebui si altceva in plus? Este bun si acelasi interval pentru a depune actele (min 14 zile) ?

Mersi,
Sorin
Iti multumesc frumos pentru raspuns. Pe scurt, avem nevoie de buletin valabil si, in plus, ca acesta sa fie inregistrat in localitatea respectiva.

Asta inseamna ca va trebui sa mergem in curand acolo sa refacem buletinul. In acest caz as mai avea 2 intrebari:

1. Ce acte sunt necesare ?
2. Poate sa ridice alta persoana buletinul (ca sa nu facem doua drumuri) sau trebuie ridicat in persoana ?

La intrebarea 1 voi raspunde tot eu, cu un copy/paste gasit tot pe acest forum, dar as vrea, daca se poate, sa mi se confirme (ne este foarte greu sa ajungem acolo la Primarie sau la Biroul SPCLEP (am inteles ca aici va trebui in final sa ajungem)) sa ne interesam si de aceea sper sa ma documentez cat mai bine inainte:
1.1 buletinul vechi;
1.2 cerere tip;
1.3 certificat nastere (original + copie);
1.4 act dovada adresa;
1.5 timbru fiscal (1 leu);
1.6 chitanta eliberare CI (7 lei)

Multumesc frumos cyan pentru raspuns si pentru urari!
Sorin
Buna ziua,

As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii.

In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in Aprilie defapt, deci peste cateva zile ii expira buletinul).

Cununia civila vrem sa o facem la ea acasa, deoarece nunta va fi la mine (suntem din judete diferite).

Intrebarile noastre ar fi:
1: Pentru cununia civila trebuie sa aibe buletinul din orasul respectiv pentru a o putea face acolo? Am putea cel mai usor sa facem buletin in Bucuresti, ne este foarte greu sa gasim timp sa ajungem la ea acasa sa il faca, mai ales ca primaria e deschisa doar in timpul saptamanii si nu in weekend.
2: Am putea face cununia civila daca ea are buletinul expirat ? In cazul acesta nici nu ne mai obosit 2-3 luni, ca oricum o sa si-l refaca la vara dupa nunta.
3: Exista poate un alt tip de buletin, provizoriu, care sa fie acceptat pentru cununia civila, care poate sa fie si eliberat mai usor ? In ideea, sa nu faca unul nou dar sa-l foloseasca pe acesta curent impreuna cu o adeverinta, cat sa nu expire inainte de nunta, ca din nou, oricum vom face altul nou dupa.

Nu suntem foarte documentati cu privire la optiunile noastre si din aceasta cauza orice raspuns ar fi foarte apreciat.

Va multumesc,
Sorin
Răspuns la discuția Scutire impozit programator
La voi la Poli, unde nu aveti problema absurda de 3 ani in loc de 4 cum a fost la mine la Universitatea Bucuresti, am inteles de la unele cunostinte ca ai putea sa primesti o adeverinta de la secretariat, prin care sa se precizeze ca sunt echivalente cele 2 specializari (cea din ordin si cea de pe diploma). Asa stiu ca a facut un coleg.

Iar, din cate mai stiu eu, scutirea ar fi trebuit sa ti se aplice inca de la terminarea licentei. Nu stiu, incearca si cu asta si poate rezolvi ceva.

Bafta!
Răspuns la discuția Scutire impozit programator
Am urmat si eu aceeasi cale;
Am trimis cereri la toate cele 3 ministere care au emis ordinul (Muncii, Finantelor si Telecomunicatiilor), inclusiv la ministerul Educatiei pentru clarificare.

Eu as spera, totusi, sa primesc un raspuns cat mai curand.

Asta cu modificatul legii nu imi da mari sperante, au fost alegeri de primari (nu prea a muncit guvernul), a fost referendum (nu prea a muncit guvernul), urmeaza alegeri de parlamentari (1. cei care modifica legea s-ar putea sa nu mai fie si 2. nu prea munceste guvernul), vine vacanta de iarna (nu prea munceste guvernul);

Promit ca daca aflu ceva voi publica raspunsul si aici.

Mersi frumos,
Sorin
Răspuns la discuția Scutire impozit programator
freeelis a scris:

Intr-adevar, daca ati absolvit o facultate de invatamant superior de lunga durata in anul 2000 aveti aceleasi drepturi ca si unul care a absolvit in 2010 al doilea ciclu Bologna (Master).




Si este adevarat si in sens invers? Master in 2010 reprezinta aceleasi drepturi ca si invatamant de lunga durata in 2000 ?