avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate alexstaneci

Activitate alexstaneci

Documente calcul pensie. Ce documente trebuie depuse de cei care au avut salariul diminuat de guvernarea lui Basescu , dar apoi au castigat diferentele in instanta ? Fiindca in cartea de munca sunt inregistrate sumele diminuate , iar in Revisal nu s-a invrednicit nimeni sa le corecteze .
aha, deci daca ai 5 minute 230 v , apoi urmatoarele 10 minute 180 v , apoi 24 etc , masori si zici ca e bine, fiindca ce iese ?
Multumsc ynocentta pentru promptitudine , insa am pus toate datele. Faptul ca nu intelegi principiile repartitorului nu te va ajuta nici daca iti dau date cu privire la unitati inregistrate de repartitor , coeficienti si alte elemente din calcul. Repartitorul nu masoara energia primita. Poate fi folosit ca element de comparatie daca toate apartamentele au aceleasi conditii . Degeaba masoara repartitorul delta T pe factor timp , daca in caloriferul meu nu se asigura acelasi debit ca in cel de la parter. De asemenea conform instructiunilor de montaj , trebuie sa fie fix la jumatatea caloriferului si la aceeasi inaltime fata de podea , in toate apartamentele. Acest lucru nu este respectat de nici o firma de instalare. Revin la cele puse in intrebare : Cum pot fi obligat sa respect o lege care spune sa montez pentru "acuratete" repartitoare, care numai acuratete cu au, si nu e vorba de marja de eroare . Aceste aparate masoara altceva , nu energia consumata!
Totusi firma percepe o taxa pentru citire , dar si pentru repartizare costuri . In cazul meu era aceeasi firma care a montat ( gresit ) repartitoarele cu cea care trimitea ulterior repartizarea costurilor. La un moment dat au schimbat formula , i-am prins , si cea care a corectat a fost Firma de citire , si abia apoi Asociatia a aplicat identic ( bineinteles ca total empiric fiindca numarul de unitati de pe repartitor dintr-o luna , nu este egal cu numarul de unitati din alta ca pret unitar ....)
Eu voiam sa subliniez aspectul contrar al legii care spune " cu acuratete " iar repartitoarele nu au aceasta caracteristica!
Reclamatie repartitoare.
Cum se poate reclama calculul gresit al repartizarii caldurii prin repartitoare? In lege/ordonanta se specifica faptul ca trebuie sa se inregistreze " cu acuratete" consumul real de energie termica. Repartitoarele au abateri de pana la 50% , astfel ca se poate dovedi foarte usor lipsa acuratetei prin montarea pe un calorifer a unui contor de energie termica ce nu are abateri atat de mari . Cum poate fi fortata asociatia sa tina cont de contorul montat ( se poate si sigila ) si nu de calculele eronate facute de firmele fantoma care au impanzit orasele ? Chiar si modul in care sunt montate si calculul puterii caloriferelor lasa de dorit ( sunt aproximari pentru cele de fonta iar pentru cele de tabla se cer documentele de achizitionare , daca nu , tot din burta) . De exemplu la noi la bloc una din coloane ( uscatoria) nu are repartitoare , insa au pus un repartitor la subsolul blocului ! Pai ce relevanta mai au calculele rezultate ? Asociatia spune ca de vina e firma de citire! Dar eu nu am contract cu firma de citire , ci asociatia ! De asemenea ANPC nu are jurisdictie , fiindca eu nu achizitionez nimic direct de la firma de citire ....
Pricep mai greu, dar tot nemultumit , deci se dau punctele (aproximativ cu realitatea in cazul meu ) insa nu si stagiul de cotizare. Multumesc!
Armata am facut-o dupa ce m-am angajat :) . In sep '88-ian '90. Nu stiu ce relevanta are, asa cum salariul meu de atunci 2200 lei , cica era aproape minim pe economie si ca salariul mediu in Romania era in 89 era 2950 ( net ) . Cred ca aceeasi problema o au toti cei care au efectuat stagiul militar obligatoriu : ei puteau obtine venituri , libertate ( atata cat era in comunism) si confortul casei , nu al cazarmii ... De asemenea cacialmaua cu calcul salariului mediu este aceea ca el este calculat de INS pe baza unor algoritmi asemanatori cu esantioanele de votare, nu cu toate datele din sistem , oare nu iese fix cat trebuie sa iasa ? Adica daca au luat veniturile salariale dar nu au dedus sumele obtinute ca sporuri nerecunoscute de actualele legi ( spor de noapte nepermanent<6luni /an, acord global etc. ) , atunci mai bine raportau salariul obtinut de fiecare la salariul presedintelui american ( presupunand ca e mai stabil). Daca doriti sa continuam putem continua in privat , fiindca unii vor crede ca discutam in contradictoriu. Eu va sunt recunoscator ca sunteti printre primii care raspundeti , cu raspunsuri in litera legii. Nemultumirea mea si uneori tonul nepotrivit este fata de legile facute de repetenti, la care noi trebuie sa ne inchinam ( ca probabil se poate si mai rau!). Asteptarile ca reprezentantii politici vor rezolva vreo problema a cetatenilor trebuie sa fie minime, de aceea oamenii ar trebui sa ii forteze sa tina cont de spiritul legilor si sa completeze cu norme legislative in spiritul lor nu cu norme contradictorii .
Pensionarea inainte de 2000 era pe puncte ? Ceea ce spuneti dumneavoastra este o extrapolare , insa pensia se calcula pe baza ultimilor ani ( parca se alegeau 5 ani cu venituri mari - din salarii fireste) . Acum insa este 0.15 ( nu sunt sigur nici de asta) , dar nu este singurul neajuns, faptul ca nu este considerat un stagiu normal de cotizare duce la imposibilitatea folosirii stagiului pentru pensionare anticipata. Pentru a putea cere corectarea acestor scapari ale legii ce se poate face (in afara discutiilor pe forumuri). Se poate cere in instanta corectarea legilor de genul asta (prezente sau viitoare - ca asteptam noi legi pentru pensii)? Crearea unei organizatii a celor care au facut armata ( stagiu obligatoriu) ?
Pentru stagiul militar, punctajul este incorect (moral)= 0 .15 .Armata a fost obligatorie, iar pe timpul armatei fiecare recrut putea obtine cel putin 0.6 puncte cu salarii minime pe economie . Pe langa faptul ca a fost pagubit de salariile pe care le-ar fi incasar daca lucra 8 ore / zi, a prestat pentru tara 24/24 cu un punctaj pe sfert!
a sosit si 1 /09/2021 , s-a corectat ceva ? :)