avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate magdaema

Activitate magdaema

Cornel Vasile a scris:

Nu justifica o demisie fara preaviz, plata cu intarziere a salariilor.

Art. 81 alin. 8 din Codul Muncii (Legea nr. 53/2003) stipulează că salariatul poate demisiona fără preaviz în cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă. Aceasta înseamnă că salariatul are dreptul de a-și înceta contractul imediat, fără a fi obligat să respecte termenul de preaviz, dacă angajatorul nu își respectă obligațiile legale sau contractuale.
Condiții pentru demisia fără preaviz:
Încălcarea obligațiilor de către angajator: Salariatul trebuie să dovedească faptul că angajatorul nu și-a îndeplinit obligațiile prevăzute în contractul individual de muncă sau în lege.
Notificarea: Salariatul trebuie să notifice în scris angajatorului intenția de demisie, menționând motivele concrete, adică obligațiile nerespectate de angajator.
Deci chiar Art. 81 alin. 8 din Codul Muncii (Legea nr. 53/2003) i da dreptul sa nu efectueze preavizul dar art 55 c emult mai facil.
Am gresit .Nu e 55 B ,CI 55 C:Art. 55 . [felurile încetării contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Nu m-am exprimat in termeni juridici ,corect,dar am fost in situatie si am trimis la firma decizia si nu demisia ,de încetare a contractului individual de muncă Daca nu ai datorii,fatde angajator nu te poate obliga sa efectuezi preaviz nici altceva.
Nu m-am exprimat corect din punct de vedere juridic.
Conform codului muncii art 55 B se poate depune demisia cu acordul partilor care este la zi adica fara preaviz.Dar trebuie sa aveti o dovada a depunerii demisiei.Ori nr de inregistrare la secretariatul firmei ori trimitere prin posta cu confirmare de primire pe care sa fie specificat expres: demisia la zi art 55 B fara nici o explicatie.Dupa inregistrare la registratura sau primirea inapoi a confirmarii de primire unde trebuie sa fie semnatura firmei ca a primit demisia nu va mai duceti la servi.Sunt obligati sa va plateasca pana in ultima zi in care ati muncit.
alte informatii oficiale nu am dar stiu mai multe cazuri care s-au pensionat dupa mine si beneficiaza de biletele de transport atat de la pensii cat si de la handicap .Cei de la DGASp au zis ca drepurile nu se exclud,unu pe celalalt.
Buna ziua!
Acum multi ani am fost pensionata medical gradul 2 .Dupa niste ani m-am incadrat si indemnizatia de handicap.Ambele pensii asigurau si bilete de transport interorasenesc.Cand am dobandit indemnizatia de handicap mi s-a zis ca nu pot beneficia de bilete si de la boala si de la handicap si ca trebuie sa aleg,respective sa renunt la una din variantele de bilete.Am renuntat la cele de la pensia de boala.Aminteles ca intre timp s-au schimbat prevederile si ca acum pot beneficia de ambele tipuri de bilete.Unde trebuie sa ma adresez ca sa mi acorde si cele de la pensia de boala?Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Tutore
Multumesc
Discuție Tutore
O doamna este diagnosticata cu parkinson si dementa.Fiul ei,care este diagnosticat cu depresie,din punct de vedere legislativ ,poate deveni tutorele ei?Multumesc anticipat.
Sunt in pensie de invaliditate din 2019 ,gradul 2 dar am si un PFA din 2005.Cu PFA -ul nu mai am niciun venit din 2009.
Exista ceva lege de anul trecut,ca cine are PFA) chiar daca nu are activitate si deci venit),si sunt in pensie de invaliditate trebuie sa platesc la casa de sanatate?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Asociatie de proprietari
Imputiti sunt ei de-a gata.Nu exista femeie de servici de 20 de ani si nu au dat niciodata cu matura sau sa spele pe jos.programul de liniste care este stipulat atat in lege cat si in statutul asociatiei nici vorba sa fie respectat.