avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate anasm12

Activitate anasm12

Discuție Divizare SA
O societate pe actiuni are 3 actionari persoane juridice (care detin impreuna 85% din capitalul social), iar restul persane fizice.Societatea are in proprietate vreo zece imobile (care sunt ipotecate in favoarea bancii).
Care ar fi procedura cea mai simpla de iesire a acestor actionari majoritari din societate? Societatea nu are posibilitati financiare de achitare a creditului, pentru a putea radia ipotecile?
Multumesc.
O societate pe actiuni vrea sa distribuie actionarilor dividende, dar nu a trecut acest lucru in ordinea de zi in convocator.Este legal daca se aproba in AGA sa se distribuie aceste dividende, cu toate ca legea 31/1990 prevede ca acest lucru se propune in convocator.
Deplasarea nu este obligatorie.Sedintele pot fi gen videoconferinte.Dar puterea de decizie o are si tocmai pentru aceasta responsabilitate pentru deciziile luate i se va da aceasta suma.
Este legal sau nu?
Daca nu, care text de lege imi interzice?
O persoana X este administrator la o societate pe actiuni.Aceasta a intrat in concediu medical (care va dura mai mult- un an), fiind o boala mai grava.
Intrebarea este daca aceasta persoana poate sa ia, pe langa indemnizatia de boala si o suma cu titlu de indemnizatie de conducere (deoarece participa lunar 2 ore la sedintele consiliului de administratie).
Multumesc.
Răspuns la discuția Servitute
Nu pot sa negociez cu el.Si eu am tot o ferma in zona, deci avem activitati concurente.Asadar e o situatie mai delicata.
Răspuns la discuția Servitute
El are o ferma pe terenul respectiv si nu poate sa transporte hrana ptr. animale.Ce-i drept mie nu imi cauzeaza nici un prejudiciu.
Dar ma gandeam ca exista vreun temei de drept pe care ma pot baza, avand in vedere ca el nu are un drum infundat.
Răspuns la discuția Servitute
Atunci ce motiv as putea invoca?In afara de argumentul ca nu este un loc infundat si are acces la terenul lui, pietonal sau cu masina mica?
Răspuns la discuția Servitute
Pot sa ma apar spunand ca el cunostea situatia terenului in momentul cand l-a cumparat?
Răspuns la discuția Inspectie fiscala
E un act al unui organ regional.
Cererea de suspendare sa o intemeiez pe prevederile codului de pr civ.(ordonanta presedintiala) sau sa ma duc pe procedura speciala prev de art.14 din Legea 554/2004?
Răspuns la discuția Inspectie fiscala
sau Curtea de Apel Iasi?