avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Maiglo

Activitate Maiglo

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulţumesc frumos. Îl voi înregistra. Numai bine!
Vă mulţumesc pentru răspunsul dumneavoastră. Mi-a fost foarte util.
O ultimă întrebare am, dacă aveţi amabilitatea de a-mi răspunde, anume dacă înregistrez totuşi contractul la ANAF acesta are vreo valoare juridică, ţinând cont că nu este autentificat, doar făcut de noi în casă? Mă refer dacă îmi este de folos în vreun fel să înregistrez contractul sau doar mă complic.
Mulţumesc.

Numai bine!
Bună seara,
Doresc să închiriez apartamentul meu. Am găsit chiriaşele, dar nu ştiu cum să procedez să declar la ANAF.
La ANAF am văzut că se spune să aduci Anexa 2 completată şi copie după contract, dar care contract? Trebuie să legalizez contractul sau îl fac eu de mână cu fetele (chiriaşele) şi duc ce am scris noi la ANAF?
Am văzut că în Anexa 2 care se găseşte la ANAF au rubrică pentru numărul de contract, iar dacă eu îl fac de mână cu ele, ce trec acolo?
Mai am o problemă, fetele vorbesc doar engleză, pot duce la ANAF doar contractul îl engleză sau le pun să semneze în română şi engleză şi duc contractul în română?
Vă rog frumos să mă ajutaţi, căci după cum este evident sunt total depăşită de situaţie.
Mulţumesc.

Numai bine!
Bună seara,

Am o mare problemă, şi vă rog frumos să mă ajutaţi. trebuie să închiriez apartamentul, dar sunt total depăşită de situaţie. Doresc să fac totul legal, dar asta înseamnă şi multe riscuri, aşa că vă rog să mă ajutaţi să le evit, pe cât posibil.
Principalele două probleme sunt:
1.Am înţeles că dacă chiriaşul nu îşi achită chiria şi/sau utilităţile nu pot să îl evacuez decât prin proces, ceea ce durează chiar şi un an, deci ce pot trece în contract cât să scap de această problemă?
Eu doresc să închiriez doar 9 luni, deci nu e chiar viabil să stau un an prin procese. Vreau să mă asigur că nu întâmpin probleme la eliberarea imobilului. Aş prefera să găsesc o formă care să îmi permită să apelez la poliţie pentru evacuarea imobilului, dacă este necesar, iar eventualele dispute în instanţă să se desfăşoare cu imobilul eliberat.
2. Inventarul. Am câteva lucruri în apartament şi aş prefera la eliberare să nu mă trezesc cu apartamentul gol. Problema este că închiriez pentru studenţi, iar aceştia au nevoie de un minim de lucruri disponibile în casă. Ce formă ieftină de asigurare a bunurilor ar exista?

Orice alt sfat legat de contractul de închiriere, şi eventuale clauze pe care ar trebui să le includ în contract, m-ar ajuta foarte mult. Cu siguranţă cu experienţa dumneavoastră cunoaşteţi problemele care apar în general la acest tip de contract,
Vă mulţumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulţumesc frumos. Sper să nu intervină nimic, dar dacă se va întâmpla cu siguranţă vă voi cere sfatul. Vă mulţumesc din nou. Numai bine!
Bună ziua,

Mulţumesc frumos. Nu era comision, banii au fost daţi în faţa vânzătoarei şi ea i-a luat urmând să dea comisionul agentului. Mi-am luat nişte măsuri de precauţie, dar cam discutabile, preferam unele mai clare, dar sper să nu fie probleme. oricum doamna notar mi s-a părut foarte prudentă şi a stat destul de mult de vorbă cu vânzătoarea, probabil pentru a încerca să vadă dacă pune ceva la cale. Impresia generală a fost una pozitivă, deci sper să nu am vreo surpriză neplăcută pe viitor.
Mulţumesc din nou pentru tot ajutorul acordat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulţumesc foarte mult pentru ajutor.
Da, 30.000 euro cu tot inclus,
Am o mare problemă şi v-aş ruga din suflet să mă ajutaţi. persoana doreşte să nu se treacă în contract 39.000 de euro, cât achit, ci 30.000 euro pentru că agentul mi-a spus că persoana are şi alte credite pe alte imobile şi i s-ar opri toţi banii, deci doreşte cei 9.000 în mână, fără contract. Nu vrea nici contract aşa prin agenţie. Agenţii spun că din momentul în care semnăm contractul, iar eu fac transferul pe suma stabilită contractul este finalizat, ceea ce sună logic. Eu însă nu ştiu dacă este posibil ca persoana să se răzgândească după semnare sau să mă dea în judecată cât să ceară anularea actului, caz în care mi s-ar returna doar cei 30.000 din contract. Doar că nu prea văd pentru ce m-ar putea da ]n judecată pentru anularea actului eu fiind cumpărătorul şi achitând cât s-a discutat (imobilul este obţinut prin vânzare-cumpărare în 2006, deci fără litigii). Tata crede că de fapt agentul va lua diferenţa de 9000 şi de aceea nu vrea să fie menţionat, pentru ca vânzătorul să nu ştie, ceea ce în mare parte nu m-ar interesa cât timp vânzătorul este mulţumit.
Concluzionând, după semnarea contractului de vânzare cumpărare se poate răzgândi vânzătorul sau poate să ceară în instanţă anularea actului (de ex. pentru că a realizat că a primit prea puţin faţă de preţul pieţei)?
Bună seara,

Vă mulţumesc foarte mult pentru răspuns, chiar mă ajută foarte mult.
Banca şi-a dat deja acordul, eu achit 39000 euro, iar ipoteca este de 30000 euro, iar banii îi am în aceaşi monedă, deci nu trebuie să îi schimb.
Eu mă tem de două aspecte,
1.Doreşte să îi achit 30000 în banca către care are ipoteca şi 9000 în bioul notarial, şi nu ştiu dacă este normal.
2.Cea mai mare grijă mi se pare eliberarea de către bancă a adeverinţei de radiere a ipotecii. Mai direct, mă tem ca banca să nu îşi primească banii şi eu să rămân cu ipoteca. Nu ştiu dacă chiar este o temere justificată, dar cum nu am avut ipotecă nu ştiu dacă pot interveni probleme, cât să nu se radieze ipoteca din motive birocratice sau din reaua credinţă a vânzătorului.
Vă mulţumesc mult de tot pentru amabilitate.
Bună seara,

Mă interesează să cumpăr un apartament, şi am aflat astăzi că acesta este ipotecat. Care sunt riscurile dacă cumpăr un apartament care are ipotecă? Agentul mi-a spus că banii achitaţi de mine se duc la bancă pentru încheierea ipotecii. Este posibil ca vânz[torul să nu achite ipoteca din banii primiţi de la mine? De ce trebuie să ţin cont în faţa notarului?
Răspuns la discuția Cai de atac - executare silita
Bună seara,

Am depus cerere pentru amânarea executării silite şi mi s-a stabilit termen pe 05.03.2013, dar pe 19.02.2013 sunt invitată la biroul executorului pentru a stabili, împreună cu creditorul, preţul imobilului. Întrebarea mea este cererea de amânare deja depusă nu suspendă executarea până la soluţionare? Dacă se dovedeşte că cererea mea a fost întemeiată, dar executarea a continuat, ce vor face?
După termenul dat de executor, de 15 zile, mai pot achita suma datorată fără a se vinde imobilul?