avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate miruna_ion

Activitate miruna_ion

o ultima intrebare...
sunt la al doilea copil. Practic cele doua CCC s-au suprapus. In acesc caz se considera veniturile cu 12 luni inaintea nasterii primului copil sau 12 luni inaintea nasterii celui de al doilea copil adica perioada cat am fost in CCC al primului copil si am avut indemnizatie?
Buna ziua,

am demarat procedurile pentru obtinerea celui de al treilea an de CCC dar am o nedumerire. Care va fi cuantumul indemnizatiei? 1200 cum am in prezent sau 85 % din veniturile obtinute cu un an inaintea nasterii copilului.
Doamna de la consilul local nu era foarte sigura spunad ca logic ar fi sa primesc aceiasi indemnizatie fiind o prelungire de dosar de indemnizatie unde am optat pentru varianta cu max 1200 ron indemnizatie. In cazul acesta ar fi indicat sa nu depun actele pana copilul face 2 ani ci dupa aceasta varsta ca sa fac un alt dosar, deci sa mi se calculeze 85% din media veniturilor obtinute cu 12 luni inaintea nasterii copilului.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua,

vreau sa ma intorc din CCC si in perioada cat am avut contractul de munca suspendat s-au facut niste majorari salariale la toti angajatii...s-a pornit de la un procent minim si in functie de evaluare s-a dat mai mult in unele cazuri. Acum eu vreau si majorarea salariala potrivit legii 202/2002 unde la art 10 aliniatul (7) spune ca:
" La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. "
Cei de la munca refuza spunand ca conditiile de munca se refera la cele fizice ex un birou mai mare.
Nu gasesc un pasaj de lege care sa reglamenteze acest termen ci doar o pagina de le Ministerul muncii despre conditiile de munca unde la pct 7 spune despre salariu. [ link extern ]

Va multumesc!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Va rog sa imi spuneti daca am inteles bine... pentru perioada cand sunt in CCC beneficiez de concediu de odihna adica pentru 2 ani voi beneficia de apraope 40 de zile de concediu de odihna( ca am stat 2 luni in concediu post natal si o luna va trebui sa ma intorc mai devreme)?
Buna ziua,
am citit la dumneavoastra pe site un articol www.avocatnet.ro/content/art...
in care se zice ca :
"Acordarea sumei suplimentare de 600 lei, pe perioada suprapunerii cazurilor in care persoana se afla cu un copil in perioada de concediu si indemnizatie in baza OUG nr.148/2005 si naste/adopta/ia in plasament sau tutela un copil, in baza OUG nr.111/2010. Aceasta reglementare va avea efecte doar pentru situatiile aflate in plata sau pentru cele care se vor produce dupa adoptarea legii"
Eu am un copil care s-a nascut in octombrie 2010 si un copil care s-a nascut in iunie 2012.
Eu inteleg din articol ca pe perioada de 5 luni cand concediile s-au suprapus pot beneficia de suma de 600 ron suplimentar fiind o situatie "aflata in plata".
Am sunat la primarie si mi-au spus ca am inteles gresit ca aceasta prevedere se va aplica doar de la 1 ianuarie 2013. Mi se pare absurd deoarece ca sa beneficieze de prevederile legii din 2005 ultimul copil se putea naste in decembrie 2010..deci in decembrie 2012 deja facuse 2 ani.... si nu se mai poate suprapune perioada cu nici un alt copil astfel incat sa beneficieze cineva..oricine de prevederile legii....

Ce alt argument as putea sa ii aduc functionarei de la primarie?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Desfiintare firma in timpul CCC
cei de la firma se tin sus si tare ca nu se poate altfel...o reclamatie la itm credeti ca m-ar putea ajuta?
ei mi-au trimis un document in care am de ales fie sa iau indemnizatia respectiva fie sa fiu transferata la cealalta firma printr-un Acord tripartit ce are ca obiect cesionarea contractului individual de munca. As putea sa refuz ambele variante si prin aceata sa raman pe statul firmei mele pana ma intorc din concediul de crestere a copilului?
Răspuns la discuția Desfiintare firma in timpul CCC
le-am spus tot ce mi-ati zis...ei tot sustin ca nu am cum decat sa reintru in campul muncii pentru o zi.....
as mai avea o intrebare...pot sa refuz sa ma transfer la cealata firma sau sa imi dau demisia...adica cu alte cuvinte sa raman angajata a lor...
Răspuns la discuția Desfiintare firma in timpul CCC
oh...situatia este foarte complicata.... cei de la firma mi-au spus ca pentru a primi indemnizatia cu plati compensatorii si banii pe zilele de concediu neefectuate trebuie sa lucrez minim o zi, adica astazi sa fac cererea de suspendare a CCC si maine sa imi dau demisia pentru ca altfel ei nu ma pot inregistra in sistem si nu pot completa declaratia 112. Am fost si am intrebat la Primarie si mi s-a spus ca in acest caz se arhiveaza dosarul si trebuie sa fac un nou dosar pe care trebuie sa il depun la ei cu toate actele unui dosar normal + adeverinta de la somaj ca nu iau somaj, copie dupa decizia de CCC, demisie. Mi s-a spus ca daca nu depun un alt dosar si se va descoperi mai tarziu ca am obtinut timp de o zi venituri de natura salariala imi vor cere banii inapoi pe toata perioada de la ziua in care am obtinut venituri pana la sfarsitul perioade CCC pentru ca nu mai iau bani legal . Mi se pare atat de absurd mai ales ca veniturile mele de dinainte de nasterea copilului raman neschimbate... Ar exista pasaje din lege care sa ma ajute sa nu fac din nou dosarul ci sa duc doar cererea de suspendarea a CCC si reluare a acttivitatii si demisia???
Răspuns la discuția Desfiintare firma in timpul CCC
As mai avea doua intrebari:
1.nu ar trebui sa ma duc la Primarie sa cer suspendarea CCC...aceasta se va face automat?

2. dovada ca nu mai am venituri din salarii in cazul asta, este demisia si cererea catre al doilea angajator de suspendare a contractului individual de munca pentru intrarea in CCC?
Buna ziua,

filiala la care am lucrat pana sa intru in concediu de crestere a copilului se va inchide iar operatiunile vor fi predate unui importator. Cei de la firma ne-au oferit posibilitatea sa primim o "indemnizatie egala cu 3 salarii brute din care se vor deduce taxele si impozitele aferente" in schimbul demisiei cu articolul 55 lit b sau sa fim "transferati" catre importator care va decide daca are sau nu nevoie de noi (din surse neoficiale am aflat ca nu are).
Va cer ajutorul pentru a gasi cea mai buna solutie pentru mine.
Din cate am citit daca primesc o astfel de indemnizatie suspusa impozitului pe venit mi se va suspenda indemnizatia CCC definitiv, deci sa aplic politica strutului si sa iau indemnizatia asta si atat nu e convenabil.
Am mai citit ca as putea cere eu suspendarea CCC atat la Primarie cat si la angajator, as primi indemnizatia, mi-as da demisia, m-as angaja la firma unui prieten ca sa beneficiez de somaj si/sau concediu medical cand termin CCC iar apoi pot sa reintru in CCC. Actele pentru a reintra in CCC trebuie sa mi le completeze tot filiala la care am lucrat nu firma prietenului?
Va multumesc!