avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielita

Activitate gabrielita

O PFA cu cui de la Reg Com,de cca 5 ani,,neinreg la ANAF, fara activitate,mai este funcțională? Ce sanctiuni suporta neinregistrandu- se la ANAF ?Este radiată din oficiu din Reg Com ?


Sa trag concluzia ca este OBLIGATORIE declararea bonurilor fiscale emise pentru achizitiile mele ,cele care au Ro in D 300,chiar daca le trec pe cheltuiala cu tva ,neaplicand deductibilitatea taxei ,si nici deducerea efectiva .In CF se spune ca ai dreptul deductibilitatii, deci nu obligatia.Eu nu am trecut valorile BF in D 300,prevalandu-ma de faptul ca nu se stipuleaza obligativitatea inregistrarii taxei ca deductibila .Alti economisti ,de la mari contribuabili asa au interpretat ,si nu au fost probleme la controale .Ce parere aveti ? Stiu ca va scacai ,dar sunt derutata .
Multumesc !Va mai deranjez cu o intrebare ,bonurile fiscale sub 100 euro nu se trec in Decl 394 ,dar in Decl 300(dec tva ) exista OBLIGATIA raportarii ,in conditiile in care se trece valoarea integrala pe costuri ,fara a cere deducerea tva?
Multumesc pentru explicatie ,asa gandeam si eu ,dar ma impiedecam de corelatia dintre 394 si 300.Am fost si la ANAF ,am gasit un domn amabil si mi-a dat acelasi raspuns ,ba ,mai mult a sunat o colega de la inspectia marilor contribuabili ,care a dat acelasi raspuns ,doar ca a precizat ca sa fac corectia in D 300din trim 3(oct 2015),inregistrand datele din factura omisa pe rd 23 -tva fiind de 9%,sume ce se vor regasi si intotalul de la rd 27 (automat).Aici sunt derutata ,caci in instructiunile de corectie se mentioneaza inregistrarea in rd 30.Totodata a zis ca nu este obligatorie concordanta ,si zic eu ,probabil ca pe cumulat se va regasi .Deci dilema este rd 23 sau rd 30 ?
Am depus decl 394 si dec tva 300 in iulie ac(termen de dep trimestrial).Dupa depunere ,am constatat omisiunea unei facturi primite,prestare cazare la hotel,in perioda de raportare trimestriala ,omisiune atat in 394 cat si in 300.Trebuie da depun saptamana viitoare o alta decl 394 in care sa raportez si factura omisa ,dar nu stiu cum sa procedez cu decontul de tva .Am inteles ca ar trebui ca in decontul din trim 3(oct 2015) sa trec la randul 30 " regularizari taxa dedusa" valoarea facturii fara tva si tva aferent ..Daca este asa ,in urma corectiei ce urmeaza sa o fac in decl 394 ,nu mai este corelare cu dec 300 privind randul 27 .Fac mentiunea ca nu am tva colectata ,ci numai tva deductibila .Ce ma sfatuiti ,cum sa procedez ? Din lecturarea instructiunilor ,nu m-am lamurit ,probabil ca sunt mai grea de cap .Multumesc mult .! Astept un raspuns legal si lamuritor .
Multumesc mult ! Voi ramane fidela pentru alertele gratuite ,imi sunt de folos pentru mine ,ca om care doreste sa stie ce se mai intampla in spatiul romanesc legislativ ,si nu numai ,care este atat de labil si imprevizibil .Inca o data multumesc ca existati !
Deci, daca nu ma abonez prin completarea formularului ,nu mai primesc strile ,informatiile de la dv ,asa cum era pana acuma ?
?
Nu am inteles,pana la 1 august 2015 ,alertele trimise erau gratuite ,dar dupa aceasta data se plateste ? daca este cu plata ,nu ma pot angaja sa ma abonez ,nu am bani ,cu toate ca problemele ridicate imi succita interesul ,fiind o persoana care nu vrea sa fie rupta de noutatile legislative .Pensia nu-mi permite ,asa ca doresc sa stiu daca acceptul primirii noutatilor incumba sarcini pecuniare .Va rog mult ,lamuriti-ma ,pentru a nu ma trezi cu obligatii de plata pe care nu le pot onora .Multumesc anticipat !
Multumesc !
In Declaratia 394 ,sumele reprezentand baza de impozitare si TVA ,se preiau din facturi si se trec in declaratie cu intregi si zecimale ,sau se face rotunjirea .Dar in Decontul de TVA ? Nu am gasit niciunde o referire care sa lamureasca aspectul . Multumesc anticipat ptr raspuns .