avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Activitate DaddyEngineer

Activitate DaddyEngineer

Răspuns la discuția Sediul social al unei asociatii
pentru "legalmgm" -puteti preciza articolul care stabileste faptul ca sediul se poate face si la cabinetul de avocatura? Eu am intalnit situatia asta anul trecut si am primit raspunsul ca nu se poate.
Răspuns la discuția Amplasare cutii pentru donatii
Catre cine se face aceasta chitanta dupa colectarea banilor si intocmirea procesului verbal intre reprezentantii ONG-ului/Fundatiei ?

Daca tutorele copilului cu probleme devine membru cotizant la asociatia 2 (primind chitanta pentru donatiile facute ) asociatia 1 poate face contract de sponsorizare cu acesta iar la justificarea cheltuielilor sa aduca aceste chitante de donatie?
Buna ziua,
Am si eu nevoie urgent de o lamurire la urmatoarea situatie:
Asociatia 1 are in derulare o campanie prin care strange fonduri pentru un copil cu probleme de sanatate. La momentul actual copilul face kinetoterapie pentru care Asociatia 1 primeste lunar factura de prestari servicii de la PJ -clinca si sunt achizitionate produse pentru tratament direct de catre asociatia si date cu titlu gratuit prin proces verbal de predare-primire. Situatia se complicat atunci cand copilul a inceput sa faca terapie ocupationala, terapie pe care o face in cadrul altei Asociatii (Asociatia 2). Asociatia 1 vrea sa sprijine Asociatia 2 si sa "achite" aceasta terapie. Asociatia 2 nu doreste sa inregistreze ca si activitate economica. Este posibil contract de sponsorizare intre cele ONG-uri sau ce tip de contract se poate face? Mentionez ca la momentul actual ideea era sa se faca sponsorizare si Asociatia 2 sa emita factura catre Asociatia 1.
Răspuns la discuția Donatii catre ong
iulia1970 a scris:

O sa primesc jucarii si imbracaminte second hand si cateva dulciuri. Articolele second hand mi le dau mamici de la copii lor. Cum estimez valoarea acestora? Si de acestea beneficiaza copii defavorizati. O sa-i pun pe ei sa semneze?


Cum se procedeaza la situatia prezentata mai sus?
"Art. 22. - (1) Asociatul care, intr-o anumita problema supusa hotararii adunarii generale,
este interesat personal sau prin sotul sau, ascendentii sau descendentii sai, rudele in linie
colaterala sau afinii sai pana la gradul al patrulea inclusiv nu va putea lua parte la deliberare
si nici la vot."
In baza acestui articol sa inteleg ca nu este nici-o problema in a merge la un notar pentru semnarea unui contract prin care asociatia formata din cele trei rude (tatal, bunica si bunicul ) asigura plata diverselor cheltuieli legate desigur de tratarea bolii?Mentionez ca din "partea" pacientului ar urma sa semneze sotia ca reprezentant al copilului.
Buna seara,

Fata mea cea mica(1 an si 4 luni) a fost diagnosticata cu o boala metabolica rara (pana in prezent stim doar de un singur caz in Romania -caz ce a fost descoperit acum 10 ani la o clinica in Elvetia).Dupa lupte cu sistemul nostru medical si cu norocul ca am dat peste oameni cu bun suflet am reusit sa ii punem acest diagnostic si totodata sa incepem si un "tratament" pentru ameliorarea starii de sanatate. Deoarece costurile lunare depasesc cu mult posibilitatile noastre materiale am luat decizia sa infiintam o asociatie prin care sa putem strange banii necesari tratamentului, dietei necesare si a analizelor necesare a le efectua periodic. Boala de care vorbesc se numeste Acidurie Glutarica Tip 1 (GA-1) si este o boala care din nefericire nu are un tratament pentru o perioada anume, ci trebuie tinuta dieta stricta si adaugare de formule speciale tot restul vietii.
1. In ce masura (modalitate) se poate infiinta aceasta asociatie luand in calcul ca asociatia va fi formata din mama si tatal sotiei si eu ca al 3-lea asociat ?
2. Cum vom putea sa deducem aceste cheltuieli ce tin de tratarea bolii?
3. In baza Art. 22 din OG 26/2000 cum vom putea sa stabilim ceea ce se intampla cu banii din asociatie luand in seama ca suntem rude?
4. Se poate incheia un contract de finantare a tratamentului si a altor activitati intre asociatie si pacient sau reprezentantul pacientului ( in cazul de fata sotia) ?
Răspuns la discuția actul de propietate
MULTUMESC PENTRU RASPUNS...
Buna ziua,
As dori sa aflu si eu cum se poate obtine un extras de CF in conditiile in care nu am decat un act de propietate pe numele tatalui.Si nu am la cunostinta informatii despre nr. de carte funciara sau orice alta ceva?
Cu stima
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie de urgenta .Vreau sa deschid un SRL(sau SRL-d),insa am probleme cu sediul social.
Intrebarea este:

Poate sa faca unul dintre parinti (mama) acest contract in conditiile in care celalalt parinte(tata) a murit cu multi ani in urma dar nu s-a facut succesiunea . ?
Precizez ca dumeaiei a fost casatorita cu tata ,nu are decat un act de propietate pe numele lui tata in care este trecut atat pamantul arabil din camp cat si constructia cu terenul aferent din localitate si mai precizez faptul ca suntem mai multi frati ,influeanteaza acest lucru cu ceva?
Si pe deasuprea mama a fost casatorita cu tata dar ea nu figureaza in acest act de propietate.
Cu stima,