avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate GheorgheIleana

Activitate GheorgheIleana

Răspuns la discuția Detasare
Buna ziua! Eu locuiesc in Braila si lucrez ca psiholog in cadrul DGASPC, iar sotul meu locuieste in Ploiesti. Avand in vedere acesta situatie am solicitat o detasare la DGASPC Ploiesti care s-a si aprobat. Am inteles ca detasarea este dispusa pe o perioada de un an, cu posibilitatea de prelungire din motive obiective. Aceasta prelungire este de 6 luni si atat sau din 6 in 6 luni? In cazul in care raman insarcinata, se mai aproba aceasta prelungire ?
Multumesc!


Discuție Detasare
Buna ziua! Lucrez in DGASPC(protectia copilului), in functia de psiholog(personal contractual) de 7 ani, pot solicita detasarea la o alta directie pentru protectia copilului din tara pe acelasi post? Am solicitat transfer, dar nu se poate pentru ca angajatii din directia respectiva sunt functionari publici.
Multumesc!
Multumesc!
da...multumesc ..intrebarea este...Nu doresc sa anunt angajatorul ca ma/m-am casatorit(din motive personale)..........este vreo problema? Sunt obligata prin lege sa-l anunt? Multumesc!
Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc, dar nu-mi schimb numele si nici domiciliul......trebuie sa anunt angajatorul ca ma/m-am casatorit(imi voi lua concediu de odihna in acea perioada si nu acele zile obligatorii) ?
Multumesc!
Tocmai aici este problema mea.....refuza sa plateasca impozite, intabulare..........doar sa vanda(adica sa ia bani).
Impartirea in parti egale in instanta mi-ar conveni. Dar costa mult aceasta actiune? Multumesc!
Buna Ziua! Eu impreuna cu sora mea avem in proprietate(conform titlului de proprietate), 3,80 ha pamant intra(casa si un loc de casa) si extravilan. Deoarece nu putem ajunge la un acord in ceea ce priveste vanzare unor parti(deoarece trebuie platit impozitul si intabularea lor inainte de vanzare)............cum se poate rezolva acesta problema? Exista vreo forma legala de a imparti in doua acest ,,titlu''.
Multumesc!
Am inteles si totusi 90% din angajatii directiilor pentru protectia copilului, respectiv angajatii compartimentelor/birourilor de adoptii din acesta tara sunt functionari publici..asta inseamna ca este absolut ABERANT modul de functionare al acestei legi?
Si daca ce solicit eu este aberant, atunci cum va explicati ca persoana care se ocupa de arhiha(arhivar) din institutia in care lucrez are statutul de functionar public? Multumesc!


Da, pentru ca legea este interpretabila si cum se intampla in Romania niciodata in beneficiul angajatului. Si totusi cum se intampla ca 90% din angajatii directiilor pentru protectia copilului, respectiv angajatii compartimentelor/birourilor de adoptii din acesta tara sunt functionari publici. Functioneaza ilegal?

Am solicitat conducerii (directorilor) transformarea functiei de natura contractuala in functie publica, pe considerentul ca indeplinesc conditiile prevazute de lege, dar au refuzat motivand ca nu este in interesul institutiei.
Avand in vedere ca un specialist(psiholog) in adoptii se formeaza in ani de zile(fara lipsa de modestie), iar mie chiar imi place ce fac si as vrea sa desfasor aceeasi activitate dar in alta directie(ma casatoresc si imi schimb domiciliul), unde angajatii compartimentului adoptii sunt functionari publici..............va rog sfatuiti-mi ce sa fac, unde sa ma duc, cu cine sa vorbesc?