avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate cfv1000

Activitate cfv1000

Multumesc pentru raspuns.

Nu suntem in termeni buni cu dansul. Am crezut ca se sub-intelege daca a fost necesar de un judecator pentru a obtine un minim de drepturi.
Chiar daca i-am solicita asta, cel mai probabil ar refuza si ne-ar indemna sa ne descurcam.
Buna ziua,

In urma cu cativa ani, am obtinut in tribunal dreptul la pensie de intretinere de la tatal meu.

Cat timp eram in localitate, puteam sa ridic eu banii. Acum sunt plecat la facultate, si nu pot sa mai fac asta. Nu pot nici sa fac flotant pe adresa de camin - din diverse motive.

Am imputernicit (la notar) pe cineva sa ridice banii respectivi. A facut ridicarea de cateva ori, apoi doamnele de la ghiseu au inceput sa refuze sa il mai serveasca - desi mergea cu imputernicirea si buletinul.

Am mers la Posta Romana si am facut solicitare pentru a livra acei bani prin transfer bancar, dar au refuzat cu justificarea " banii se dau prin casa de pensii", orice ar fii insemnat si asta.. Din cunostintele mele, oricine poate sa faca un transfer bancar. Chiar si casa de pensii.

Acum ma aflu in situatia in care fie ma deplasez periodic in localitate (total inpractic - departe si costisitor), fie renunt la dreptul care mi s-a acordat in tribunal, fie gasesc o alta metoda sa intru in posesia banilor.

As dori, daca se poate, sa ma sfatuiti cui as putea sa ma adresez pentru a intra in posesia banilor prin transfer bancar, care ar fii cel mai comod pentru mine.

Multumesc
Se presupune ca un avocat, cu o anumita pregatire, care e platit cu o anumita suma de bani, e capabil sa redacteze un astfel de document in asa fel incat sa aiba grija de interesele clientului sau.

Natura partajului (amiabil sau nu) nu ar trebui sa constituie un factor intr-o astfel de tranzactie. S-a facut un partaj amiabil, supervizat de avocati. Nu s-a dorit a merge la un proces civil pentru impartirea bunurilor.

Daca din lista de bunuri s-a respectat literal tot ce era trecut, se mai poate face ceva? se mai poate face vreun fel de recurs sau chemat in judecata pentru nerespectarea documentului de partaj?
Nu s-a specificat. E generic "calculator". Nici macar nu e specificat ca nu e vorba de calculator de buzunar :|
Buna ziua.

In urma unui partaj s-au stabilit anumite bunuri (electrocasnice in general). Documentul a fost redactat de avocati, semnat, totul s-a predat la tribunal, si se asteapta definitivarea.

In acel document, bunurile au fost descrise generic.
Ex:
- masina de spalat indesit
- calculator
- monitor BENQ

Ce se poate face daca bunurile au fost inlocuite? S-a achizitionat un calculator de o calitate foarte joasa, desi bunul achizitionat la comun era mult mai performant. In documentul respectiv nu s-a specficiat o configuratie, si nici nu s-au anexat documentele de achizitionare.

Acesta e doar un exemplu, dar aproximativ toate bunurile s-au schimbat.

Multumesc pentru atentia acordata. Astept parerile dumneavoastra.

O zi buna
Răspuns la discuția Infiintare PFA
Va multumesc foarte mult pentru informatii.
Discuție Infiintare PFA
Buna ziua

Am nevoie sa imi fac un PFA si am nevoie de niste informatii.
PFA-ul e pentru presatari servicii - programare web. Sunt web developer.
Din cate am inteles sunt 2 tipuri de pfa: pe norma de venit si sistem real de impozitare.
Taxele pentru cel pe norma de venit se plateste o data pe an, si fiecare judet isi stabileste valoarea pe codul CAEN. Corect?

Ma intereseaza:
ce cod CAEN as avea nevoie?
Unde pot sa vad care sunt taxele pentru pfa pe norma de venit din maramures (acolo intentionez sa imi fac pfa)?
Care e procedeul pentru intocmire (inclusiv costuri)?