avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Oana-Maria Pitiritean

Activitate Oana-Maria Pitiritean

Răspuns la discuția Dovada intentare proces
De asemenea, aveti posibilitatea de a consulta portalul instantelor de judecata, unde introduceti numele dvs. sau al societatii parate si ar trebui sa va apara dosarul, in masura in care a fost inregistrat.
Dupa intrarea in vigoare a OUG 80/2013, plagerile contraventionale si caile de atac in acest sens se timbreaza potrivit dispozitiilor art. 19 ,,In materie contraventionala, plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, precum si calea de atac impotriva hotararii pronuntate se taxeaza cu 20 lei".
Astfel, daca actiunea a fost introdusa inainte de intrarea in vigoare a acestei ordonante, pentru promovarea caii de atac nu se percepe nicio taxa de timbru, iar daca actiunea a fost introdusa dupa intrarea in vigoare a ordonantei de mai sus, se percepe o taxa de 20 lei, pentru promovarea recursului.
Decizia de sanctionare a fost emisa in termenul legal si va produce efecte de la data la care destinatarul va lua cunostinta de ea.
Răspuns la discuția Copie chitanta
Da, aveti posibilitatea de a solicita un extras de cont unde sunt evidentiate toate platile efectuate.
Dupa ce judecatorul a ramas in pronuntare nu se mai pot depune la dosar inscrisuri noi, inclusiv cazierul. Singura posibilitate pentru a putea solicita cazierul actualizat este repunerea cauzei pe rol.
Răspuns la discuția Pot da pentru permis?
Care este data la care a ramas definitiva hotararea instantei? Daca ati fost condamnata la executarea unei pedepse cu suspendare, la expirarea termenului de incercare sunteti reabilitata de drept, fara sa fie necesare alte demersuri.
Răspuns la discuția Poprire dubla
Nu, este necesara incuviintarea executarii silite de catre instanta de judecata.
Răspuns la discuția Contestare PV accident auto
In masura in care apreciati ca acele poze sunt suficiente pentru ca judecatorul ca inteleaga dinamica producerii accidentului, nu este nevoie sa aduceti alte probe.
De la momentul la care se reia dosarul de evacuare si se pronunta si redacteaza sentinta in acest dosar, se poate proceda la evacuare. Faptul ca dvs. nu ati primit banii pt imbunatatiri nu impiedica evacuarea.
Aveti posibilitatea de a demara la randul dvs. procedura de executare silita impotriva proprietarului casei.
Art. 578 din N.C.P.C. reglementeaza dispozitii referitoare la judecata, fara nicio legatura cu precedura de executare silita si evacuarea.