avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cuantumul taxei de timbru pentru exercitarea unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cuantumul taxei de timbru pentru exercitarea unui recurs

Buna ziua. Am actionat in instanta politia pt. suspendarea permisului de conducere din cauza neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. In cele din urma am pierdut procesul. Acum intentionez sa merg pe varianta recursului, in tremen de 15 zile de la primirea rezolutiei. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie achitate taxe suplimentare pt acest demers, exceptand onorariul avocatului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 11:02, 18 Decembrie 2013
Când aţi introdus plângerea pe rolul instanţei?
Astazi am intrat in posesia rezolutiei si motivatiei. Intentionez ca in termenul de 15 zile sa actionez pe partea recursului.
Dupa intrarea in vigoare a OUG 80/2013, plagerile contraventionale si caile de atac in acest sens se timbreaza potrivit dispozitiilor art. 19 ,,In materie contraventionala, plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, precum si calea de atac impotriva hotararii pronuntate se taxeaza cu 20 lei".
Astfel, daca actiunea a fost introdusa inainte de intrarea in vigoare a acestei ordonante, pentru promovarea caii de atac nu se percepe nicio taxa de timbru, iar daca actiunea a fost introdusa dupa intrarea in vigoare a ordonantei de mai sus, se percepe o taxa de 20 lei, pentru promovarea recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanþa de urgenþã nr. 80/2013. taxele judiciare pentru recurs împotriva hotãrârii pronunþate într-o cauzã având ca obiect divorþ elena20a elena20a Buna tuturor, A aparut : http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_80_2013_taxele_judiciare_de_timbru_ordonanta_de_urgenta_80_2013.php In conditiile ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru petre_marian petre_marian buna seara .As dorii sa stiu care este diferenta intre taxa de timbru de la apel si cea de la recurs? (vezi toată discuția)