avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate aelex

Activitate aelex

Daca un SRL are 3 asociati, fiecare avand 33% din partile sociale, iar unul din asociati doreste sa imparta acele 33% ale sale cu o alta persoana, cu ce poate influienta acea persoana activitatea firmei?

Stiu ca deciziile se iau cu dubla majoritate, dar actul constitutiv va prevedea contrariul. Sunt interesat daca poate avea orice alta influenta acea persoana.

Va multumesc.
Aş dori să înfinţez o firmă care să aibe ca obiect de activitate oferirea de meditaţii la diferite discipline scolare prin intermediul webcam-ului. Mă interesează dacă pot face ca acest concept să fie înregistrat la OSIM ca să pot fi singurul care practică în acest mod oferirea de meditaţii.
Răspuns la discuția Data începerii urmăririi penale
De unde rezultă că nu este aplicabilă procedura pentru procesele penale începute înainte de 1 feb 2014?
Răspuns la discuția Data începerii urmăririi penale
Nu doresc urgentare, doar o desfăsurare normală a procesului într-un dosar unde nu se fac acte de luni de zile iar cererile sunt respinse ori nemotivat ori motivându-se un singur punct ori nerăspunzându-se la ele.

De aceea, nu cred că o cerere adresată Parchetului mă poate ajuta. În această idee m-ar interesa această contestaţie sau o altă soluţie.
Dacă s-a făcut o sesizare pe codul vechi, iar dosarul a fost în stadiul actelor premergătoare mult timp, se consideră că a început UP când a fost începută pe legea veche, sau se calculează de la data sesizării. Mă interesează deoarece doresc să fac o contestaţie privnd durata procesului penal, iar urmărirea penală trebuie să fie începută de cel puţin un an.
Am calitatea de creditor, după ce am fost parte civilă într-un proces penal. Am mers cu hotărârea la executor în urmă cu peste un an şi nu mi-am recuperat suma de bani încă.

Am aflat unde lucrează debitorul, dar finanţele au pus deja poprire pe salariul debitorului şi mi s-a spus că nu se pot pune 2 popriri în acelaşi timp. Este adevărat?

De asemenea, mi s-a spus că nu pot primi dobânzi dacă hotărârea nu le prevede, chiar dacă a fost pus creditorul de mult în întârziere.

Ce pot face ca să determin executorul judecătoresc să îmi recupereze suma de bani? Momentan nu face demersuri decât dacă dau telefon să întreb despre stadiul dosarului.
În speţă, este vorba de un club ce are 2 asociaţi, fiecare deţinând jumătate din părţile sociale, iar unul din ei urmează să îmi cesioneze părţile sale sociale. De ce este nevoie de un notar? Nu este valabil un act sub semnătură privată?
În cazul în care suntem doi asociaţi ce au fiecare jumătate din părţile sociale, deciziile se pot lua şi altfel decât în unanimitate?
Doresc să cumpăr părţile sociale ale unui asociat dintr-un SRL în care nu sunt parte. În afară de actul constitutiv, la ce alte aspecte ar trebui să fiu atent? Ce alte date am nevoie pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză?

Mă gândeam că ar trebui să cer să îmi fie arătate ce contracte au încheiate până acum, dar m-ar ajuta să îmi daţi alte sugesti.

Mulţumesc
in cazul unui litigiu formulat pe baza art. 313 din legea 95/2006 care spune ca ,,Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată. ", termenul in care se poate formula actiunea in pretentii de catre spital este de 3 ani sau de 5 ani (in temeiul codului de procedura fisca)?
În fapt, în urma unei altercaţii, X are nevoie de 15 zile de spitalizare. El retrage plângerea prealabilă făcută cu privire la Y, agresorul său. În cuprinsul plângerii el declară că nu are nici o pretenţie, iar în încheiere declară că a primit o sumă de bani care reprezintă plata cheltuielilor de spitalizare.
După o perioadă de timp, Y este somat de către spital să achite cheltuielile de spitalizare.
Având în vedere că retragerea plângerii s-a făcut cu excluderea oricăror pretenţii, iar suma de bani reprezentând cheltuielile de spitalizare nu trebuia plătită către X, ci către spital, reprezintă suma de bani o plată a lucrului nedatorat?
De asemenea, m-ar interesa să ştiu care sunt căile pe care se poate remedia situaţia. Ar fi mai convenabil să se trimită o adresă înspre spital în care să fie rugaţi să îşi recupereze suma de bani de la X sau ar trebui X acţionat în instanţă?