avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumpărarea părţilor sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumpărarea părţilor sociale SRL

Doresc să cumpăr părţile sociale ale unui asociat dintr-un SRL în care nu sunt parte. În afară de actul constitutiv, la ce alte aspecte ar trebui să fiu atent? Ce alte date am nevoie pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză?

Mă gândeam că ar trebui să cer să îmi fie arătate ce contracte au încheiate până acum, dar m-ar ajuta să îmi daţi alte sugesti.

Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 23:40, 10 Ianuarie 2015
atentie cand se preia activul unei societati , se preia si pasivul adica si datoriile. analizati bilantul, balanta. daca cunoasteti aceste aspecte puteti cumpara partile sociale pin notariat. cati asociati mai sunt . cate actiuni cumparati. in raport cu nr parti sociale veti putere de decizie la luarea hotararilor.cum se va lua hotararile. trebuie sa cititi cu atentie si hotararea aga, actul aditional la statut si statutul societatii . ceilalti asociati mai au alte firme? daca da. ce fel de relatii comerciale are cu firma la care vrei sa fii asociat? trebuie analizata problema din toate punctele de vedere.cum se iau hotararile la fel trebuie sa fie precizat in actul constituti. cine e administrator, sa nu te trezesti ca iti va administra vreo persoana nechibzuita banii si firma etc
Nu ar fi rau sa cereti un certificat de atestare fiscala.
În speţă, este vorba de un club ce are 2 asociaţi, fiecare deţinând jumătate din părţile sociale, iar unul din ei urmează să îmi cesioneze părţile sale sociale. De ce este nevoie de un notar? Nu este valabil un act sub semnătură privată?
În cazul în care suntem doi asociaţi ce au fiecare jumătate din părţile sociale, deciziile se pot lua şi altfel decât în unanimitate?
este valabil si inscrisul sub semnatura privata. referitor la hotararile luate cu unanimitate practica nu este unitara. din interpretarea dispozitiilor legale referitoare la societatile de persoane (srl in cazul de fata) trebuie sa existe unanimitate. exista insa si sentinte ale instantelor in care s-au aprobat hotarari luate de un asociat la a doua convocare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri aga ContSters56278 ContSters56278 Daca la AGA unui SRL cu 2 asociati (un asociat are 70% celalalt are 30% din capitalul social) cel cu 30 % nu semneaza hotararea,iar statutulprevede ca acestea ... (vezi toată discuția)
Modificare cvorum nikos.a nikos.a Asociatul meu vrea sa modifice cvorumul cu care se vor lua hotararile AGA. In prezent el are 80%. Ca sa faca aceasta modificare trbuie sa fiu si eu de acord, ... (vezi toată discuția)
Drept decizii srl amaliaj amaliaj Buna ziua, Un SRL cu 2 actionari 75%(nu este angajat) respectiv 25%(angajat al firmei). In actul constitutiv este mentionat faptul: - ca actionarului cu ... (vezi toată discuția)