Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate kir

Activitate kir

Răspuns la discuția Vizita disciplina in constructii
Eu am gasit in lege ca dreptul de constatare si amendare se prescrie la 2 ani de zile, ceea ce cred ca este si cazul la mine, dar totusi nu gasesc in lege unde zice ca sunt obligat sa il primesc in casa fara un aviz sau ceva pe inspector. As dori sa stiu cu siguranta cum poate avea acces in locuinta mea un inspector, trebuie sa imi ceara acordul in scris iar daca nu il dau are nevoie de un aviz de la un judecator ceva.
In ce caz ma amendeaza daca nu il primesc in casa ?
sa zicem caz1:
cioc cioc sunt inspectorul X si vreau sa intru la dumitale iar eu ii zic nu
caz 2:
cioc cioc sunt inspector X uite nustiu ce act, aviz ca am dreptul sa intru la tine in casa si eu daca zic nu atunci are loc impiedicarea verificarii.

Cum politia nu poate intra la mine in casa fara mandat judecatoresc (eu nu primesc amenda)
Buna ziua.
As dori sa stiu care este procedura de verificare a apartamentelor de catre cei de la disciplina in constructii.
Cum pot avea acces in locuinta proprietate privata, trebuie sa trimita un inscris pentru a primi aporbarea proprietarului sau au nevoie de un ordin de pe undeva care sa zica ca are voie sa intre?
Sunt nou in bloc, sunt certat cu administratorul ca imi pune penalizari la fond rulment si a pus o suma mai mare la fond decat cea stabilita in adunarile asociatie, eu fiind nou in bloc am cerut exlicatii, fostul proprietar a spart debaraua in apartament si acum am primit instiintare sa le prezint acte la administratie ca am modificari legale in apartament.

Va multumesc
Deci ai un indicator exact cum e la intrarea in Otopeni "70 km/h Otopeni" care zice ca sectorul de drum din A (de la intrare) pana in E (la iesire) viteza maxima poate fi 70 km/h.
la 200 de metri de intrare in punctul B ai restrictia de 50 km/h pana la prima intersectie care o numim C.

art.66/6:
Cand indicatoarele de interzicere sau restrictie sunt instalate impreuna cu indicatorul ce anunta intrarea intr-o localitate, semnificatia lor este valabila pe drumul respectiv pana la intalnirea indicatorului "Iesire din localitate", cu exceptia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel.
Pana acum avem indicatorul impreuna cu restrictia de viteza pe semnul de intrare in localitate 70 km/h care zice clar A - - - - E, apoi ajungem in C unde avem exteptia, mergand mai departe ajungem in D (D-ul anuleaza restrictia din B), iar in punctul A am avut definit clar sectorul de drum, respectiv pe portiunea din D se circula cum a fost definit sectorul din punctul A.
Iar ca sa cuprindem toate situatiile din articolul 66/6 si sa il "unim" cu art.49 zicem asa:
avem punctul B o intersectie si daca facem dreapta (adica parasim sectorul de drum dintre A-E) atunci intra regulile de 50 km/h despre care se vorbeste in art.49.

Prin urmate art 66 se refera la un drum dintre 2 semne de intrare si iesire din localitate si nu se refera la toata localitatea, daca faci stanga sau dreapta si parasesti drumul cu pricina limita aia de 70 nu mai este valabila.
Si asa am cuprins tot art. 66/6 unde avem sectorul definit cu 70 din A in E, avem exceptia care incepe in C si se termina in D, iar din punctul D pana in E se aplica regula de viteza de la intrarea in localitate care ne-a zis 70....

Acum sper ca m-am exprimat mai corect decat in primul post.
Am semnul acesta la intrare in localitate "Cand indicatoarele de interzicere sau restrictie sunt instalate impreuna cu indicatorul ce anunta intrarea intr-o localitate" (70 Otopeni)


referitor la;
"daca intri intr-o curba periculoasa cu restrictie de viteza la 30-40-50 km/h pe un drum european si nu este semnalizata lungimea sectorului sau sfarsitul restrictiei/restrictiilor, nu exista nicio intersectie cale de 100 km ce faci, astepti sa apara intersectia?" daca ar fi fost in Anglia trebuia sa astepti pana era anulat 50-ul sau cat era sa fie acolo.
Daca ai indicator de curba deosebit de periculoasa nu mai trebuie sa ai si restrictia de viteza, caci semnul de curba deosebit de periculoasa in afara localitatii zice viteza maxima de 50 km/h. Iar in cazul in care autoritatile au facut exces de semne de restrictie ar trebui sa monteze si semnul de anulare sau pe primul semn sa indica distanta. In 99 % din cazuri intalnite de mine la existenta semnului in zona extraurbana exista specificata distanta sau exista semnul de anulare al restrictieie, iar in cazul in care lipseste avem 3 variante posibile:
1.incompetenta autoritatilor. (avem o multime de localitati care nu au semn de intrare sau de iesire din localitate)
2.a fost furat de cineva.(furate pentru fier vechi)
3.au facut o zona speciala pentru veioza.
cyan a scris:
ai dreptate, ma aflam si eu cu treaba pe aici cand puteam sa mai rezolv un careu cu x si 0.:weg:
atunci te sfatuiesc sa respecti primul indicator de la intrarea intr-o localitate privind regimul de viteza si nu le mai baga in seama pe cele privind limitarile de viteza pana la iesirea din localitate.

daca nu ai indicator de restrictie instalat impreuna cu cel de intrare in localitate, cu ce viteza vei circula pana la iesirea din localitate?
iar raspunsul la intrebarea privind postarile este afirmativ.;)

Legea rutiere defineste niste sectoare de drum, a definit drumurile din localitate ca fiind drumuri cu 0 km/h, a definit drumurile national-europene 100 km/h, a definit drumurile nationale 90 km/h
tu stii pe ce drum te afli cand vezi niste indicatoare ca iti spun ca esti pe respectivul sercotr de drum si poti circula cu viteza data de regulament intre doua semne care te anunta ca intri pe acel sector si care te anunta ca il parasesti. Sa zicem ca esti pe un sector de drum din localitate si ai un semn de restrictie a vitezei de 60 km/h dupa care ai la un moment dat o intersectie unde isi termina actiunea semnul de 60 de km/h si de la acea intersectie mai departe de unde stii cu ce viteza trebuie sa meri ? - tu stii asta fiindca la intrare in localitate ai vazut semnul de intrare si sii ca toate drumurile ai limita de 50 care a fost stabilita.
la fel in legislatie exista un semn rutier, defapt o combinatie de 2 semne:
-semn de restrictie
-semn ce anunta intrarea intr-o localitate
si regulamentul zice: Cand un semn de restrictie este instalat impreuna,pe semnul ce anunta intrarea in localitate acea restrictie este valabila pana la intalnirea indicatorului de iesire din localitate
In acest fel legea a definit un sector de drum clar intre 2 semn (el nu a zis in toata localitatea, el a zis doar pe acel drum intre 2 semne). Deci ai definit clar unde incepe si unde se termina sectorul de drum cu o anume viteza. pe acel sector de drum poti avea o restrictie de 70 sau de 50 sau de 80 care incepe in dreptul semnului si se termina la prima intersectie sau la un semn care il anuleaza si dupa sfarsitul actiunii restrictiei de 50,70 sau 80 cu ce viteza maxima poti sa mergi pe un drum deja DEFINIT la intrarea in localitate ??

ia exemplul orasului Otopeni care la intrare in localitate are instalat indicatorul otopeni si 70 km/h pentru autoturisme unde ai suficiente intersectii dupa care nu este instalat nici un alt indicator de 70 km/h, iar conformu primei postari dupa prima intersectie trebuie sa mergi cu 50 km/h.... deci te mai gandesti inca o data ?
tu posetezi doar sa aduni "aplauze" ?
mai citeste odata art 66 pct. 6

Cand indicatoarele de interzicere sau restrictie sunt instalate impreuna cu indicatorul ce anunta intrarea intr-o localitate, semnificatia lor este valabila pe drumul respectiv pana la intalnirea indicatorului "Iesire din localitate".

asta ce iti spune ? si viteza maxima ce poate fi scrisa pe acest semn este 80 km/h si nu cat duce masina.
Buna ziua.
Am o intrebare cu privire la codul rutier intr-o anumita situatie.
Se da o localitate la intrarea in localitate pe panoul de anunta intrarea in localitate avem desenat semnul de restrictie de viteza 60 km/h. la 200 de metri avem un semn obisnuit de restrictie a vitezei 50 km/h si la 10 metri de semnul cu 50 avem o intersectie. Intrebare dupa acea intersectie mergand pe acelasi drum ca si pana la intersectie ce limita de viteza se aplica?


ART. 66
(6) Semnificatia indicatoarelor de interzicere sau de restrictie incepe din dreptul acestora. In lipsa unei semnalizari care sa precizeze lungimea sectorului pe care se aplica reglementarea ori a unor indicatoare care sa anunte sfarsitul interdictiei sau al restrictiei, semnificatia acestor indicatoare inceteaza in intersectia cea mai apropiata. Cand indicatoarele de interzicere sau restrictie sunt instalate impreuna cu indicatorul ce anunta intrarea intr-o localitate, semnificatia lor este valabila pe drumul respectiv pana la intalnirea indicatorului "Iesire din localitate", cu exceptia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel.