avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate cami1212

Activitate cami1212

Reducere perioada suspendare permis ridicat înainte de întrarea în vigoare a OG nr.1/2022 - Modificări Codul Rutier

Bună ziua! În data de 26.02.2022 mi-a fost ridicat permisul de conducere, fiind suspendat pentru o perioada de 90 zile. În data de 28.02.2022 m-am prezentat la sediul Politiei Rutiere sa solicit reducerea perioadei la 30 zile, asa cum era prevazut în Codul Rutier valabil la data aplicării sancțiunii - 26.02.2022. Cei de la Politia Rutiera mi-au spus verbal ca nu mai pot beneficia de reducerea perioadei la 30 zile, ci doar cu o treime asa cum prevede noua reglementare, susținând ca legea se aplica de la data depunerii cererii de reducere a suspendării.
Eu consider ca ar trebui sa se ia în considerare dreptul meu legal de reducere la 30 zile, valabil la data retinerii permisului. Va rog sa îmi spuneți dvs. cum interpretați. Mulțumesc.
Răspuns la discuția Consilier de probatiune
Ne puteti da ceva exemple de intrebari? Multumesc.

Buna ziua,
Va rog sa -mi spuneti si mie ce parere aveti ? care dintre cele doua legi prevaleaza celeilalte, avand in vedere ca acestea contin dispozitii contrare.
In al doilea rand, ca studiu de caz, referitor la termenele si instanta competenta de solutionare a contestatiei impotriva deciziei de incetare (diciplinara) a contractului individual de munca va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea nelamurire:
Intrebarea este, raportat la dispozitiile din Codul Muncii versus cele din Legea nr. 62/2011 ce termen de constestatie se aplica: 30 de zile sau 45 zile? Care e instanta competenta? Instanta de la domiciliul reclamantului ex
clusiv ( codul muncii) sau instanta de la domiciliul reclamantului ori cea de la locul de munca al acestuia ( legea 62/2011)?

Mentionez ca am adresat acese intrebari la ITM local..habar nu au sa raspunda, la Ministerul Muncii-dep. Juridic..care mi-a raspuns telefonic ca ..legea 62 ar prevala totusi..dar mai bine sa intreb oficial..ca sa raspunda sefii cei mari probabil..pana primesc raspunsul oficial..poate-mi dati dvs vreun raspuns..
Multumesc!#-o
Răspuns la discuția Somatie de plata
Trebuie sa specificam ca acolo unde ati mentionat "mediere" este de fapt dovada pargurgerii etapei de informare a medierii, si nu mediere propriu zisa.
Din nefericire nu toti judecatorii au aceasta parere. De exemplu la Judecatoria Sighisoara mi-a fost respinsa incuviintarea executarii silite a unui BO pe motiv ca in legea speciala nu a fost abrogata explicit. In motivarea incheierii, instanta sustine ca biletele la ordin trebuie investite cu formula executorie pentru a le putea fi cunsocuta calitatea de titlu executoriu in conformitate cu prevederile art. 638 alin. 1 pct. 3 Cod procedura civila. Am facut apel de vreo 2 luni si inca nicio veste.
La alte instante mi-a fost incuviintata.