avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate sammydo

Activitate sammydo

Pe scurt,domnisoarelor,doamnelor si domnilor, am intalnit urmatoarea speta, o prietena de-a mea s-a despartit de sot, si acest lucru a afectat-o foarte tare, in urma acestui divort a intrat intr-o depresie severa, a fost internata, dar se pare ca tratamentul nu a fost suficient, a cunoscut o persoane de etnie roma care i-a spus ca trebuie sa-i ghiceasca in carti, sa-i faca niste farmece,sa scape de nu stiu ce ghinion.
In urma sedintelor de ghicit in carti la insistentele persoanei, efectiv nu imi dau seama cum de si-a pierdut mintile, a facut credite la banci de cateva mii de euro, le-a dat acestor persoane banii, si acum in ultima perioada nu mai scapa de ei, bat zi si noapte la usa, solicita alte sume de bani, profereaza fel de fel de amenintari.
Ce poate sa faca in acest sens? Dovezi ca le-a dat acestor nenorociti banii din credite nu are, nu poate sa dovedeasca nimic, oare poate sa rezolve ceva daca se adreseaza politiei?
Răspuns la discuția Accident pe trecerea de pietoni
Eu cred ca batranul este un tepar, si probabil ar trebui pedepsit pentru asta, este anormal sa mergi la spital, sa se constate ca ai o julitura si apoi dupa cateva zile sa vii cu piciorul in ghips si cu pretentii absurde,
Răspuns la discuția Eu minora, el major 40 de ani
Sfatul meu pentru cei ce te sfatuiesc sa inveti gramatica limbii romane, invatati si dumneavoastra sa puneti virgule si puncte, nimeni nu este infailibil, nimeni nu este mai presus decat altul ,doar unii dintre noi ne credem mai destepti decat suntem, sfatul meu in ce priveste relatia, traieste clipa, si lasa gura lumii sa vorbeasca, ai grija ce fel de relatie iti doresti, ai grija cum o cultivi, si in ce directie merge, vei sti singura daca este sau nu alesul tau, si oricum, cu un pusti de varsta ta te vei plictisi teribil, sunt stangaci, prostanaci, unii sunt si mai teribilisti, sunt ca niste cocosei, mai mult fac galagie.
Cu ce va deranjeaza o masina care are un anunt de vanzare in geam ? Era mai bine daca avea o poza porno ? Credeam ca doar alesii au ganduri nastrusnice, dar se pare ca le alimentam si noi
Buna ziua tuturor, mi-am facut un cont pe acest forum pentru ca doresc sa expun cazul meu, si cred ca pe acest forum gasesc poate un sfat de specialitate, mai bun decat pe un forum generalist.
Pe scurt, ca sa nu plictisesc pe nimeni,datorita unor complicatii medicale am fost in concediu medical pana pe data de 5-04-2013, data la care m-am prezentat la serviciu, la sediul sucursalei firmei am fost anuntat ca am fost concediat, dar nu mi s-a inmanat hartia oficiala, si am fost indrumat la sediul central al firmei, care este intr-o comuna de langa Bucuresti, l-am sunat pe seful de la resurse umane iar acesta mi-a spus sa ma prezint luni sa iau la cunostiinta despre concediere si urmarile ei.
M-am prezentat luni pe data de 8-04-2013 la sediul firmei, la seful de la resurse umane, care mi-a inmanat preavizul, unde se specifica foarte clar , "in temeiul prevederilor art 75(1) din codul muncii vi se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare,termen care curge incepand cu data de 08.04.2013. Pana aici totul este clar, si i-am comunicat sefului de la resurse umane ca semnez pentru luarea la cunostiinta, si ma voi prezenta la serviciu, pentru a duce la bun sfarsit preavizul de 20 de zile lucratoare, dupa calculele mele, cele 20 de zile lucratoare s-ar fi terminat in data de 3-05-2013. Cel de la resurse umane m-a invitat sa stam de vorba, si mi-a sugerat ca ar fi mai bine daca nu m-as mai prezenta la serviciu, pentru ca "vor sa termine si ei mai repede cu cazul dumneavoastra", atunci am sugerat ca accept acest lucru, sa nu ma prezint la lucru, si sa consideram incheiat contractul de munca daca accepta sa imi plateasca integral cele 20 de zile lucratoare din preaviz si prima de Paste, care este inclusa in contractul de munca.Am dat o declaratie pe spatele preavizului, si am depus o copie a preavizului cu declaratia respectiva ca sunt de acord cu incetarea contractului de la 15-04 cu conditia platii acelor drepturi, la sediul central, si o copie la sucursala.
Am plecat linistit, semnand toate actele, si am asteptat ca sa imi primesc banii pentru preaviz, si prima de Paste, pentru ca am aflat ca s-a acordat.La data de 24-04 am primit pe card suma de 700 si ceva de lei, lucru care mi s-a parut a fi anormal, deoarece la sfarsitul lunii s-a platit mai devreme avansul pentru luna mai, si prima de paste, din calculele mele acestea ar fi trebuit sa fie in jur de 1300 de lei.
Am crezut ca au pus mai putini bani in cont pentru a regla conturile pe data de 15-05, cand as fi trebuit sa primesc banii pentru luna aprilie, ca sa nu mai spun ca teoretic ar trebui sa primesc bani si pentru zilele de 2,si 3 Mai, sa zicem ca accept ziua de 1 mai ca fiind zi libera, cu toate ca intelegerea cu ei a fost sa imi plateasca 20 de zile integral.
Astazi pe data de 15, cand ar fi trebuit sa se regleze contul cu restul de bani constat ca nu am primit nimic, acum intrebarea mea este, in acel preaviz ar fi trebuit sa muncesc program normal, sau exista in codul muncii o prevedere care ma obliga sa lucrez jumatate de program, adica 4 ore? Nu sunt multi bani la mijloc dar pentru mine este vorba de principii, firma la care am lucrat este o firma de prostitori, care incalca codul muncii cu buna stiinta, incalca prevederile protectiei muncii, si eu m-am saturat sa acopar mizeria, ce sfat as dori, pot sa-i dau in judecata pentru recuperarea acelor sume de bani? Mentionez ca am toate actele care dovedesc cele spuse de mine, sau sa incerc mai intai sa fac un memoriu la presedintele firmei, aratand situatia?, si sperand ca poate imi va vira banii cuveniti in cont?, repet , nu este o suma mare de bani, dar eu am inghitit prea multe mizerii si umilinte la firma asta, si consider ca nu trebuie sa scape asa usor, ca o ultima prosteala sa zic asa.
Multumesc tuturor celor ce au avut rabdare sa citeasca acest post, imi cer scuze pentru lungimea lui, si sper sa primesc un sfat cat mai bun.
Cu deosebita consideratie
Costi