avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consiliul local al orasului Ploiesti interzice ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consiliul local al orasului Ploiesti interzice afisarea anunturilor de vanzare pe masini

Locuiesc in Ploiesti si ieri operatorul care se ocupa cu blocarea-ridicarea masinilor din oras mi-a ridicat autoturismul pentru faptul ca desi masina era parcata regulamentar pe spatiul public, aveam pus in geam un anunt de vanzare .
Intrebati, angajatii firmei au invocat ca baza legala, o hotarare a consiliului local HCL NR.7 din 2009, care a fost mediatizata doar pe site-ul primariei, hotarare de care eu nu aveam cunostita.
Am achitat 450 lei si mi-am ridicat masina.
Personal cred ca aceasta hotarare ingradeste dreptul la libera exprimare. In plus cred ca aceasta hotarare a consiliului local trebuia sa fie mai mult si mai bine mediatizata.
Urmeaza sa fac contestatie in termen de 15 zile pentru a-mi recupera cei 450 lei.

Doresc sa aflu alte opinii cu privire la legalitatea acestei hotarari precum si informatii despre cum trebuie mediatizata o hotarare a consiliului local
Cel mai recent răspuns: allutza , utilizator 09:21, 9 Septembrie 2013
Eu va inteleg supararea principiala si supararea pentru cei 450 lei, si desi nu sunt din Ploiesti (si nici de pe langa) am auzit despre respectiva HCL. Daca este hotarare trebuie respectata, mai mult ce sa comentam? Daca a fost la vremea ei mediatizata mult, putin, prost sau eficient, iar este discuabil si nu are relevanta ... alesii comunitatii au hotarat asa. In concluzie, legalitatea ei nu poate fi pusa la indoiala, iar mediatizarea se face pe site sau in publicatii de larga circulatie.
L. 215-2001, legea administraţiei locale, arată că hotărârile consiliului local sunt acte administrative obligatorii, a căror motivare se regăseşte în Notele de fundamentare, referate, avize care sunt operaţiuni premergătoare hotărârilor, hotărâri care se iau prin cvorum şi majoritate. Ele se publică pe pagina de internet , în Monitorul oficial, afişarea la sediul primăriei, etc şi marchează momentul intrării în vigoare. Ele sunt obligatorii deoarece membrii consiliului local reprezintă un organ reprezentativ al comunităţii care i-a ales.
Pe de altă parte, aveţi dreptul să contestaţi în contencios administrativ, dacă sunteţi în termen, această hotărâre., în cazul în care sunteţi persoană vătămată prin această hotărâre., conform art. 21 şi art. 48 al Constituţiei.
Faceţi o confuzie între"libertatea de exprimare" şi obligaţia de respectare a hotărârilor administrative.(ar fi mai multe de spus)
Indiferent daca noi stim sau nu stim despre o lege sau hotarare, daca a fost sau nu mediatizata, nu suntem absolviti de aplicarea acesteia. Asa ar scapa toti cei care gresesc spunand "nu am stiut despre lege", ori asa ceva nu se poate.
In ceea ce priveste aceasta hotarare este de salutat, sper sa se aplice si in Bucuresti, unde Domeniul Public a devenit talcioc de masini, nu exista intersectie, strada, straduta, in care sa nu fie parcate masini de vanzare, atata timp cat sunt spatii special amenajate pentru acest lucru (este adevarat ca trebuie sa plateasca, deh), cat exista ziare si situri de publiciate (si aici se plateste), nu inteleg de ce trebuie noi sa suportam publicitatea lor agresiva, ocuparea spatiilor de parcare, etc. Oare de ce cei care doresc vanzarea masinilor parcate aiurea, nu se plimba in oras cu afisul legat de gat si pe spate ca sa vanda mai repede??
Este aplicarea legii publicităţii stradale şi se aplică(sau ar trebui să se aplice) în toată ţara. Actualmente este noua lege(cam la fel cu cea veche)-L. 185-2013.
Hotărârile consiliului local sunt luate pentru aplicarea legii
Cu ce va deranjeaza o masina care are un anunt de vanzare in geam ? Era mai bine daca avea o poza porno ? Credeam ca doar alesii au ganduri nastrusnice, dar se pare ca le alimentam si noi

Alte discuții în legătură

Loc de parcare ocupat. care este legea aplicabila? Admin Admin Unii spun ca poti chema politia comunitara daca iti gasesti ocupat locul de parcare (inchiriat de la primarie). Altii spun ca poti chema primaria sau asociatia ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina ralu11 ralu11 Buna ziua, Mi-a fost ridicata masina din acelasi loc in care parchez de un an de zile. Asta s-a intamplat in Cluj pe o starda cu 3 benzi pe sens, langa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie emy114 emy114 Am fost amendat de Politia Locala cu 500 lei pentru ca am postat pe masina mea, parcata in fata blocului unde locuiesc, un anunt de vanzare a autovehiculului . ... (vezi toată discuția)