avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate radudorina

Activitate radudorina

Răspuns la discuția Plata amenzii contraventionale
este valabila plata a jumatate din amenda in 48 de ore de la comunicarea hotararii definitive?
daca se poate care este temeiul legal?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce oprirea utilităților nu este o variantă?
Discuție termene
in cazul in care primirea unui act de procedura- respectiv intampinare se face de la posta ulterior datei de pe plic, de cand curge termenul de inaintare a raspunsului la intampinare ? data de pe stampila sau data ridicarii din oficiul postal?
MULTUMESC !
1. Da, se obtine un proces verbal de receptie partiala a lucrarii in care se mentioneaza procentul de finalizare a lucrarii. Primaria elibereaza tot atunci si un certificat de atestare a stadiului edificarii constructiei. In baza acestor doua acte se intabuleaza constructia in stadiul in care se afla si o puteti cumpara.
2. Vanzarea terenului fara constructia intabulata se poate face in cazul in care autorizatia este in termen de valabilitate, in sensul ca se vinde terenul si se transmit si drepturile rezultate din autorizatia de construire. Dvs terminati de construit si obtineti proces verbal de receptie finala si intabulati constructia direct pe numele dvs. Totusi, asta presupune ca aparenta sa fie ca dumneavoastra ati construit intreaga constructie, deci daca ceva a fost cosntruit aiurea pana acum, dvs veti suporta consecintele, ca si cum dvs ati construit gresit. Din cauza asta, e de preferat prima varianta.



CARE ESTE TEMEIUL LEGAL IN BAZA CARUIA PRIMARIA ESTE OBLIGATA SA ELIBEREZE ACESTE ACTE, POATE REFUZA ELIBERAREA LOR?
daca angajatorul are de plată către angajatul care iese la pensie o suma de bani pe care a esanolat-o in rate pentru plata, rate care se intind si dupa data iesirii la pensie care este temeiul legal ca aceste sume datorate sa se regăsească in venitul total realizat ?
SE POATE FACE EXECUTAREA SILITA A AVOCATULUI IN BAZA UNUI ANGAJAMENT DE RESTITUIRE A UNEI SUME FACUTA DE AVOCAT PRIN NOTIFICAREA DE RENUNTARE LA CONTRACT IN CARE MENTIONEAZA CA VA RESTITUI SUMA PRIMITA PENTRU CONTRACTUL AVOCATIAL, ?
daca o constructie este neautorizata cum pot cere/obtine de la primarie certificat de urbanism, PUD, autorizatie de construire cu mentiunea lipirii constructiei de spatele casei vecinului, constructia fiind facuta de 10 ani,
Răspuns la discuția constructie fara autorizatie
mai este acceptat de OCPI, hotararea obtinuta in procesul pentru accesiune
actiunea in instanta pentru accesiune mai este in vigoare ? sau care ar fi procedura pentru o constructie neautorizata facuta in anul 2008? exista doar un proces verbal al primariei de constatare a edificarii lucrarii, prin care solicita sistarea lucrarilor si atat.. care ar fi procedura legala