avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate Zsuzsanna Lukacs

Activitate Zsuzsanna Lukacs

Buna seara,

Datoriile sunt nominale, deci cine a semnat contractul ca si debitor si girant raspunde pânã la achitarea datoriei cu veniturile realizate, bunurile mobile si imobile.

Daca dumneavoastra nu ati semnat nimic, nu este cum sa puna sechestru pe masina dvs.

Ce este pe numele taticului va intra sub sechestru: venituri, conturi bancare, masini, imobile- depinde cu ce suma e dator.
Buna ziua,

Lucrand cu mai multe agentii, prima data se emite contractul, după aceea sau concomitent factura pentru avans; nu vad pe baza de ce document ati plătit avansul….daca acestia sunt niște țepari???

Puteți acționa la ANPC, anexând toate discuțiile scrise ce aveti și sã vedeți dacă reușiți să recuperați banii..
Buna ziua,

în cazul în care cineva are mai multe firme si doreste credit ca si PF, consultam bazele de date publice (RNPM, portal just, ONRC, ANAF) fara sa cerem acordul tuturor asociatilor.

Acordul se cere în actiuni legate de persoana juridica in cauza, la obtinerea de credite in numele firmei etc.
Ceva este neclar în ceea ce relatati: daca ati pierdut un proces aveti si acolo de platit un debit? cheltuielile de judecata puteti sa platiti Dumneata benevol, de ce asteptati sa fiti executat pentru aceea suma?
Da.
In aplicatia Volt puteti sa consultati situatia Dvs din BC, daca aveti inregistrari nu aveti sanse la credit; daca este fara inregistrari puteti incerca.
Buna ziua,

În falimentul personal, la elaborarea scadentarului, trebuie avut în vedere asigurarea unui trai rezonabil al debitorului conform Deciziei 10/2022, acesta este 999 lei/ adult (mediu urban), 807 lei (mediu) rural.
În mod normal banca ar trebui sa se multumeasca cu suma de 900 lei/luna, avand in vedere situatia financiara pe care ati relatat.
Discutabil este valoarea chiriei pe care banca probabil percepe ca o parte a acestei nivel de trai rezonabil.
Ar trebui sa va adresati in primul rand ANPC, unde ati inceput procedura de insolventa, probabil au avut cazuri asemanatoare, daca nu primiti raspuns adresati-va unui avocat.

Cea mai rea situatie este sã asteptati si sa nu faceti nimic, deoarece veti iesi din procedura de insolventa, banca vã va executa si va popri pânã 50% din venituri având în vedere si pensia alimentara. (3150/2=1575 din care 300 la copil si 1275 la banca).
Buna ziua,

În contractul de refinantare exista paragraf referitor la neinchiderea contractului refinantat….de obicei veți plăti o dobândă majorată la contractul curent…dar este mai bine să citiți ce prevede în cazul Dvs contractul de refinanțare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea vad ca se va depune dosarul la executare, daca Dumneata aveti intentia de plata si chiar dovediti acest lucru cu plati repetitive.
Buna ziua,

1. Depinde de suma si de vointa creditorului; dacã se constatã cã din când în când mai plãtiti poate nu depun cererea de executare; totul depinde de creditor
2. Procesul în maxim 2 luni (din experienta)
3. Fiecare inregistrare inclusiv restanta se pastreaza 4 ani in BC
4. De la sentinta de executare la executare propriu-zisa nu prea trece mai mult de o luna (cum lucreaza executorul): poprire conturi, identificare bunuri, publicare licitatie imobil etc. de la caz la caz
5. Având în vedere cã procesul executional ține pânã când creditul este recuperat în întregime, poate să dureze și 1 an sau și mai mult (puteti calcula 1/3 din veniturile obtinute din salarii / pensii în afară de venituri sociale sau subventii, se poate poprii; acum cam stiti cât aveti de plată la TBI+ chelt de executare si cam vedeti în cate luni va incadrati.