Banii necuveniti trebuie inapoiati titularului de drept. Mergeti la banca Dvs si indicati contul de pe care ati primit banii, la banca Dvs vor schimba leii in EUR si vor vira in contul indicat.
1.cu toate ca nu ati semnat nimic, “prietenul” avea toate datele personale ale Dvs
2. masina ramâne pe numele Dvs, dacã nu este altfel prevãzut în sentintã
3.daca sunteti “proprietarul in acte” puteti vinde, radia sa nu mai aveti de platit la stat
4. puteti recupera banii de la “prietenul” la un proces indelungat, codtisitor etc.
Banca face consultarea bazelor de date (ANAF, ONRC, judecatorii, executari). Cand apare executarea, asa calculeaza ca nu mai raman suficiente venituri pentru acoperirea creditului nou (risc ridicat de neplata).
Dar ca si idee sunt unele IFN-uri care va accepta cu situatia Dvs.
De la recuperatori nu puteti recupera banii, doar de la debitorul initial prin instanta. Insa trebuie sa fiti constienti ca ati girat datoria, de buna voie, nesilit de nimeni.
Se face poprirea asupra salariului din aprilie, luna martie este deja inchis din punct de vedere salarial, au fost calculate retinerile catre stat etc. Asupra salariului din aprilie se va aplica si cota de 1/3 daca este un dosar de executare sau cota de 1/5 daca sunt mai multe dosare.
In mod normal ar trebui emis un act oficial cu nr….., anexa la certificat de garantie nr….
Presupun ca aveti un certificat de garantie la care se refera extra garantia…este trecut numarul acestuia in email?
Ca sa continui ideea, noi am recuperat banii platiti cu toate ca firma a intrat in faliment (plateam cu card de cumparaturi). Banca s-a subscris la masa credala si lichidatorul i-a virat banii. Deci solutii sunt depinde de fiecare situatie in cauza.
Demersuri trebuie sa faceti cu toate ca ati verificat solvabilitate. O zi buna!
De obicei este ceva “necurat” la mijloc. Noi asa am patit cu o mobila (firma pana la urma a intrat in faliment). Va sfatuiesc sa cereti acte privind plasarea comenzii de catre ei (sa vedeti daca macar au dat comanda) in caz ca nu vor da curs solicitarii cereti anularea comenzii si restituirea baniilor.
Nu aveti pentru ce sa va adresati la ONPC, veniturile din dobanzile depozitelir sunt venituri impozabile conform Cod fiscal. Defapt, cu unele excepții (ca de exemplu pensiile foarte mici), orice venit obținut în România se impozitează, inclusiv veniturile pe care cineva le obține din dobânzile pentru depozitele bancare.