avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate Zsuzsanna Lukacs

Activitate Zsuzsanna Lukacs

Discuție Spalare de bani
Lucrând la un IFN, cu activitate de creditare, am întîlnit și întâlnim în practică cu mai multe situații în urma cărora avem nevoie de experiența Dvs în lămurirea întrebărilor noastre:

1. Legea formulează astfel: …“efectuează tranzacții în numerar a căror limită minimă = echivalentul în lei al10.000 Euro, indiferent dacă este printr-o singură operațiune/mai multe.”
Acestea sunt tranzacții zilnice / lunare sau ce periodicitate trebuie să aibă?

2. Lucrăm cu grupuri de debitori și anume, grup de debitori după interese respectiv grup de debitori după garanții (unde garantarea diferitelor credite se realizează cu același bun mobil/imobil).
Rambursările efectuate de membrii grupurilor de debitor intră în categoria operațiilor legate?

3. Pînă la ce grad de rudenie trebuiesc considerate tranzacțiile ca și operații legate?
Factura fiscala nu poate tine loc de contract, un contract presupune acordul partilor. Pe de alta parte, daca aceea factura a fost acceptata la plata de catre debitor atunci sigur ca a existat un acord de vointa al partilor; chiar daca nu s-a materializat intr-un contract de forma scrisa (art.46 Cod comercial).

Vânzãtorul poate fi tras la rãspundere pentru vicii ascunse chiar si fara contract. În cazul Dvs existã comandã, deci iarasi putem vorbi de contract cu toate ca nu exista un inscris denumit contract.

În prima fazã adresati ANPC-ului daca nu veti fi multumit cu solutia data de acestia puteti adresa instantei.
Art.1707 Garantia contra viciilor bunului vandut, art.1710 Efectele garantiei din Codul de procedura civila reglementeaza situatia relatata de Dvs.
Codul Muncii a fost modificat. Pe data de 30 septembrie 2020, in Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 213/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii.

Organizarea activitatii de resurse umane si salarizare
Dupa articolul 34 se introduce un nou articol, articolul 34^1, cu urmatorul cuprins:

(1) Fiecare angajator are dreptul de a-si organiza activitatea de resurse umane si salarizare in urmatoarele moduri:

- prin asumarea de catre angajator a atributiilor specifice;
- prin desemnarea unuia sau mai multor angajati carora sa le repartizeze, prin fisa postului, atributii privind activitatea de resurse umane si salarizare;
- prin contractarea unor servicii externe specializate in resurse umane si salarizare.
(2) Serviciile externe specializate in resurse umane si salarizare vor fi coordonate de catre un EXPERT IN LEGISLATIA MUNCII.
Răspuns la discuția Romarg.ro si schemele lor.
Adresati ANPC-ului cu problema relatata mai sus...si la plata "gazduirii' v-au inselat...se pare ca la aceasta firma asa se practica...o firma care se respecta niciodata nu va imputa greseala tehnica, la client.
Din Biroul de credit nu veti fi sters acum, platiti datoria ca executarea sa se inchida. Datele din biroul de credit se vor sterge dupa 4 ani.
Ati cerut extras de cont?Ati avut ceva restante la cont? Copilul are sub 18 ani? Sunati la DGASPC din judetul Dvs; ei pot sa va zica care este motivul daca n-au virat...în mod normal trebuie viratã lunar.
Existã posibilitatea ca conturile firmei sa fie afectate, dar nicicum nu în prima fazã; în prima faza se va incerca identificarea bunurilor aflate în patrimoniul dvs...daca nici bunuri nu aveti pe nume, dupa un anumit timp, probabil creditul (daca datoria e din credit )va fi vândut unei firme de recuperare...
Pânã când pe conturi personale aveti sume, care sa acopere valoarea popririlor nu va fi afectat nici un alt bun ce detineti sau nici un alt cont cu care aveti tangenta.
Din moment ce executorul/creditorul nu vede nici un ban de la Dvs; va identifica alte surse de venit.
Exista optiunea asigurare obiect si la Posta, plus distinctia Fragil; sigur aceste extraoptiuni costa însã dau si o oarecare siguranta ca obiectul va fi manipulat corespunzator, respectiv în caz de paguba transportatorul va asuma o parte din paguba (asigurare).