avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters295438

Activitate ContSters295438

Am absolvit școala militară în august 1980 .În ordinea mediilor de absolvire, am fost încadrat pe funcție de personal aeronautic într-o unitate de parașutiști. Cînd m-am prezentat la unitate în septembrie 1980, la comunicarea funcțiilor citite prin OZU, am constatat că funcția mea a fost inversată cu a unui fost coleg de școală militară, care absolvise cu o medie mult mai mică, eu fiind încadrat pe funcția lui de tehnic de sol, el fiind încadrat pe funcția mea, de personal aeronautic. Am depus numeroase rapoarte dar acestea ajungeau la biroul cadre . Cred că șeful biroului cadre nu era ,, străin ,, de această rocadă, pentru că ordinile de repartiție pe funcție , din școala militară, ajungeau la biroul cadre. . Și totul a fost ,, aranjat,, de un unchi a acestui coleg care avea grad și funcție mare, într-o altă unitate militară. Această ilegalitate m-a defavorizat și încălcat drepturile mele , timp de 8 ani , cînd în final mi-a fost aprobat raportul de încadrare pe funcție de personal aeronautic . În acești 8 ani am pierdut dreptul normă (ordinul 50) , bilete concedii de odihnă și recuperare , banii pentru norma de 20 lansări cu parașuta / an ( cca 10.000 lei anual, în perioada 1980-1988) funcția de condiție de încadrare , necesară la pensionare la un termen mai scurt, și multe alte beneficii pe care , normal că nu le-am primit , nefiind încadrat pe funcție așa cum am primit repartiție la absolvire. Apoi, funcția pe care am fost forțat încadrat, mi-a afectat sănătatea , lucrînd 8 ani în cîmp electromagnetic de mare intensitate fără nici un fel de protecție absolut , la distanță de sursa de emisie de 0,5 m . Am devenit cardiac, ( operat implant stent - s-a modificat de la radiații , structura sîngelui ) probleme neuro, ... și.. alte probleme foarte grave.
Cum credeți că pot să solicit despăgubiri-daune care consider că este foarte corect ținînd cont că pînă acum , trebuia să fiu pensionar militar , cu acea pensie ,, nesimțită,, ( sau pe aproape!) Ce și , bineînțeles, cum ar trebui să cer Ministerului Apărării ?
O altă problemă :
În anul 1979, cînd eram elev în școala militară, am suferit o operație de varicocel. Am încăput pe mîna unor doctori-casapi . Au tăiat ei ce au tăiat acolo...că din 1979, am rămas... nu tată , ci steril. M-am căsătorit în 1982, și... s-a născut o fetiță , au mai urmat 4 avorturi . Divorț, cu tot tacîmul ( în anul 1992 , cînd nu mai eram cadru militar activ-demisionasem de 2 luni) , pensie alimentară, acuzat în instanță de abandon și aproape să intru la închisoare. Am scăpat basma curată dar cu plata din urmă plus la zi , pînă la împlinirea majoratului. Bun ! Am mai avut cîteva tentative să mă recăsătoresc . Dar ciudat că, nu se fructifica străduința ... Adică nu prea deveneam tată. Prin 2005 , la un control specific pentru asemenea situații , A ieșit rezultatul că... sunt steril. Am repetat controlul la altă clinică. Același rezultat. Fosta fiică a aflat că eu ... am aflat , pentru că și ea a fost informată de mă-sa. Și a dispărut din viața mea. Și nici nu mi-a dat posibilitatea să o mai găsesc- nici nu știu dacă o mai fi în Romania.
Acum întrebarea este : Pot acuza medicii M.Ap.N pentru operația făcută care acum noi o numim ,, malpraxis ,, ? Cum se procedează ?
Vă mulțumesc pentru răbdarea și atenția cu care ați citit expunerea mea și aștept părerea Dv.
Cu deosebită stimă și respect ,
A.Dragne
Discuție Pensie
Cu deosebit respect, ma adresez dv. cu urmatoarea problema :
Din septembrie 1978 pana in septembrie1980 am fost elev scoala militara. Din septembrie 1980 pana in 7 februarie 1992 am fost cadru militar activ , cand am demisionat din aviatia militara. Apoi am lucrat in sistemul civil .
Pe decizia de pensionare invaliditate (cardiac - implant stent )
La punctul 2 , cu litere ingrosate scrie ,, in sistemul militar , din care : 20 ani 3 luni si 7 zile (???) In aceasta perioada am lucrat 7 ani 10 luni si 27 zile in conditii speciale gr II , apoi, 3 ani 4 luni si 15 zile , alte conditii , gr. I . Perioade asimilate 1 an 10 luni si 25 zile . Stagiu aferent conditiilor de munca , 7 ani - asta nu stiu ce inseamna ! Apoi conditii normale de munca , 1 luna (?)
La punctul 1 , in aceiasi decizie , scrie ca am lucrat in sistemul public, 7 ani, 6 luni si 25 zile.
La punctul 5 , scrie, : stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporara de munca, 22 zile .
La litera F ,-Stagiul total de cotizare realizat 27ani,6 luni, 25 zile.
Sunt nascut 13.04.1959
Nu stiu sa interpretez aceasta decizie de pensionare invaliditate si doresc sa imi cunosc drepturile , adica cand voi iesi la pensie de drept, luand in calcul anii lucrati in M.Ap.N plus anii lucrati in civilie. Evolutia bolii continua incet dar sigur, si daca ar fi dupa cum m-au asigurat cei de la CAS, nu mai apuc anii de pensie de drept . 65 ani . Pentru cateva luni, am inteles ca nu am drept de pensie militara , chiar daca am fost in grupa II - radiotelegrafist pe radioemitatoare de putere mare, si gr. I , ca parasutist si radiotelegrafist de bord pe avionul Antonov 26 . Raspunsul dv. mi-ar fi de un real ajutor pentru a sti ce am de facut si cand !
Cu deosebita consideratie,
Adrian Dragne - Botosani
Acel imprumut a fost facut in timpul casniciei , in comun . Oricum , praful s-a ales de acei bani... 17.000 ron. Dar totusi a fost facut inainte de divort.
Va multumesc pentru ca imi acordati atat de multa atentie !
Hotararea de executare a fost emisa corect de instanta . Dar cand am primit sulta , (restul !) instanta nu era de fatza !!! Instanta stie ca eu mi-am primit toti banii. Eu nu eram de fatza cand s-au primit banii. Banii au fost primiti de avocata mea , adica 30.000 . In procesul verbal, ea specifica ca nu este de acord cu acest mod , adica mai intai plata catre executorul judecatoresc pentru banca si apoi sa mai primesc restul.
Am dat-o in judecata pentru a-mi plati restul de sulta ! Simplu ! Instanta a hotarat ca fosta sa-mi plateasca sulta de 50.000 , dar ea mi-a platit doar 30.000 . Restul de 20.000 a platit datoria mea de 10.000 si datoria ei de 10.000 . catre executorul judecatoresc. Acum vreau sa-mi recuperez acei 10.000 ai mei cu care ea si-a platit datoria ei ! Si cred ca sunt indreptatit sa cer si daune .( daca cititi postarea anterioara , ve-ti intelege , de ce !)
Am incercat o mediere , cu o oferta mult prea generoasa , dar a refuzat . Am cerut 4.500 ron , si sa incheiem procesul ,dar a refuzat categoric.
Va multumesc !
Revin cu o specificatie , pentru a nu ma incura in explicatii , probabil nu am stiut sa ma exprim prea clar ! Cand s-a incheiat procesul de partaj , am obtinut prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, a unei sulte de 50.000 ron. Fosta, avea acesti bani dar in loc sa-mi plateasca sulta completa, a platit mai intai , datoria comuna care era in valoare de 20.000 ron si apoi mi-a dat restul de sulta. Acea datorie comuna se refera la un imprumut din banca, facut in comun in timpul casatoriei, iar in cotractul de imprumut semnau imprumutatul si co-imprumutatul ( adica eu si ea !) neplatit la timp si data spre executare silita. In concluzie , ea a platit fara stirea si acordul meu, datoria mea si a ei , respectiv 10.000 partea ei si 10.000 partea mea . Un mic amanunut demn de luat in seama : la procesul de partaj, acest imprumut, aceasta datorie nu a facut obiectul partajului, nu s-a pomenit de acest imprumut . Admitand ca cei 10.000 partea mea de datorie era , corect sa fie platita - dar de mine, cred ca nu este deloc corect ca din sulta sa-si plateasca datoriile ei . Am mai primit din sulta hotarata in instanta , din 50.000 , doar 30.000 . Este corect si legal, acest mod de plata a sultei ? Stiu ca sulta este sulta si trebuie platita integral. Apoi din sulta , imi plateam singur datoriile mele. Datoriile ei, se plateau din banii ei proprii , nicidecum din sulta datorata . Cu alte cuvinte , care este baza legala ca fosta , in loc sa-mi achite sulta hotarata in instanta, sa-si plateasca mai intai datoriile din banii mei , apoi sa mai primesc doar restul ? Ce este atat de coplicat pentru onorata instanta de a pricepe ca eu vreau banii mei de drept - adica sa primesc restul de sulta ???
Acum va rog, ajutati-ma cu un articol, o litera, un aliniat ...ceva din lege, pe care sa-l pot invoca in fatza instantei. Inteleg ca in instanta, trebuie sa fac referire la articolul care sa-mi dea castig de cauza , nicidecum cuvinte sterile si balbaieli . Am schimbat doi avocati . primul era cu jacmaneala gratuita , al doilea... se pare ca e putin in plus in fatza doamnei judecatoare , incurcand groaznic lucrurile. Cred ca mult mai indicat ar fi sa-mi sustin singur cauza . Pana acum, doar balbaiala, de 10 luni, doar dezbateri pentru ajutorul public judiciar care tare greu se mai ajunge la un rezultat, dar speta procesului, inca nu a fost pomenita. Sunt cardiac cu doua operatii de implant stent pe artera circumflexa , vreau sa nu ma las prada emotiei sau starii nervoase , sa mor cu dreptatea in brate. Probabil stiti ca au fost cazuri de decese in instanta -infarct . Am trecut prin prea multe din 2007 cand am inceput procesul de partaj , pana in 2010 ... pe parcurs m-am imbolnavit grav de inima , -nervi , emotii, disperare ... pana am ajuns sa fiu la limita de a-mi pierde viata . Pentru ce ? Pentru niste bani care cu toate ca sunt ai mei , ii am doar virtual ? Credeti ca ar trebui sa solicit daune ? Cum se procedeaza pentru a cere daune ? Va rog sa ma ajutati , eventual articolul din lege .
Sincere multumiri !


Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie .
Am fost parte intr-un proces de partaj . In final trebuia sa primesc o sulta de 50.000 ron . Am fost reprezentat prin avocat , in permanenta, instanta fiind in alta localitate. Surpriza neplacuta a fost ca am primit doar 30.000 .
Intr-un fost mariaj , am facut un imprumut in banca , cu o luna inainte de a deschide procedura de divort , eu fiind inprumutatul, fosta fiind co-imprumutat.
Am platit rata la banca un an, dupa care am intrat in colaps financiar, fosta neplatind nimic. Bineinteles ca un executor judecatoresc a trecut la treaba cu banca , si a obtinut incuviintarea executarii silite in instanta. Fosta , s-a dus cu 20.000 ,banutii care reprezentau o parte din sulta care trebuia sa imi plateasca mie la executor si a platit intreaga suma datorata bancii , respectiv 20.000 - adica 10.000 ron datoria mea si 10.000 ron datoria ei . Acum am alt proces pe rol pentru recuperarea a 10.000 ron, de la fosta , ceea ce banuiesc ca e normal sa pretind acesti bani.
Dupa logica mea , vad ca ar fi normal sa am castig de cauza in instanta , si sa-mi recuperez cei 10.000 ron. Ciudat este faptul ca avand dreptatea in brate , instanta pare ca inclina balanta in favoarea partii adverse ! Si ce este mai culmea , ca avocatul meu ma tot asigura ca avem castig de cauza , dar eu vad foarte clar cum pierd teren cu fiecare termen. Acum ar insemna sa schimb avocatul, ca prea este evidenta tragere de par ! Dar in final, Dv. credeti ca procesul se va finaliza in instanta prin recuperarea restului de sulta a mea , cu care partea adversa si-a platit datoriile ei catre banca ?

In urma cu aproximativ 2 ani am suferit o interventie de implant stent farmacologig care a costat 8.000 ron . Bineinteles ,ca orice roman care e patriot si se respecta , nu am avut banii pentru stent, si am imprumutat de la prieteni, apoi din banca pentru 5 ani, si m-am achitat fata de prieteni. Acum intrebarea este : acesti bani pot sa-i mai recuperez de la CAS ? Sunt asigurat la CAS , dar stiu ca CAS-ul deconteaza numai acel stent ( de proasta calitate !) care costa vreo 200 - 300 eur . Au fost situatii cu pacienti care au recuperat banii pentru un implant de stent farmacologic, dar nu cunosc cum au procedat.
Va multumesc
Cu deosebita consideratie
Ady Dragne
Răspuns la discuția Limita de varsta
Mergeti de urgenta la centrul militar !!! Aceiasi situatie am avut si eu ! La CMJ de unde apartineti, este cineva care o sa se ocupe de dosarul dv. de pensionare.Adica mai concret, va directioneaza unde trebuie sa va adresati. O sa trebuiasca sa faceti cateva adrese pe la arhivele M.Ap.N pentru a va trimite adeverintele cu soldele pe care le-ati primit cat timp ati fost cadru activ. Eu am rezolvat-o oarecum, nu am decat 14 ani si 6 luni in M.Ap.N . Pentru 6 luni lipsa, pentru ca am demisionat in 1992 , nu primesc pensie militara. Dv. aveti acest drept . Eu am fost personal navigant parasutist si apoi radiotelegrafist de bord. si am mai lucrat in civilie vreo 8 ani , acum pensionat pe caz de boala. .Sunt cardiac, implant stent, invalid gr.3 si iau pensie de 900 ron. (deocamdata) Pentru pensie militara trebuia sa fiu cadru activ 15 ani. Nu este greu - trebuie doar sa trimiteti niste plicuri la arhivele militare. Garantat in 3-4 luni maxim aveti pensia. Este un drept al dv. care nu poate fi contestat , este o proprietate. Mare pacat ca pierdeti banii care vi se cuvin, daca nu bateti fierul ! La dosarul de pensionare care este depus deja la casa de pensii , trebuie sa aduceti adeverintele cu perioadele in care ati activat si soldele pe fiecare luna, sporuri , clasificari, etc, tot ce inseamna bani. Si neaparat, specificate grupele. ( anexa 1 la HG. 1294 care e foarte importanta ) Se ia in calcul si scoala militara. Dar foarte mult depinde de amabilitatea celui de la casa de pensii care lucreaza la dosarul dv.
Mi-ar face deosebita bucurie sa stiu ca ati reusit !!!
Doamne ajuta !!!
Ady Dragne
Va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns !!! Imi dau seama ca nu m-am exprimat prea clar in intrebarea mea . Radacina problemei este urmatoarea : Cu fosta, m-am judecat pentru partaj . Am castigat cei 50.000 ron , care reprezentau sulta. Dar in loc sa -mi plateasca aceasta sulta, a trecut mai intai pe la executorul judecatoresc si din aceasta sulta, a paltit datoria mea si a ei care era in valoare totala de 20.000 ron , adica 10.000 pentru mine si 10.000 pentru ea. Deci , datoria ei, a platit-o din sulta care trebuia sa mi-o plateasca mie. Esenta nemultumirii mele este ca aceasta doamna si-a platit datoria din banii mei. Gasesc ca nu e logica aceasta finalizare .
Acum am deschis un nou proces , unde am cerut acei 10.000 ron care cred ca , normal mi se cuvin. Am luat legatura cu avocatul ei si i-am comunicat ca daca imi plateste 1000 eur, inchid procesul. Nu a fost de acord zicand ca are castig de cauza de 99 la suta. Medierea a cazut. ,In timpul procesului de partaj,(acum 2ani si vreo 8 luni) nu s-a pomenit nimic despre acest imprumut in banca.
Povestea cu executorul a aparut in momentul cand a trebuit sa-mi platesca sulta. (hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila dar taraganata ) Ca sa fiu mai explicit , ce este cu acest executor judecatoresc : Dupa o luna dupa ce, din banca, am imprumutat in comun, (imprumutat si co-imprumutat ) vreo 17.000 ron , am divortat.Banii s-au dus pe apa sambetei, si au cam disparut din casa o data cu fosta - cand s-a intors nu mai avea nici un ban. Un an am platit eu ratele la banca , dupa care am capotat. Banca a dat dosarul spre executare. Fosta sustine ca si ea a facut un imprumut la o alta banca ,ea singura , in numele ei, in aceiasi perioada ( si este adevarat) dar eu nu am participat la acest imprumut. si ca as fi acceptat vebal ( nefiind adevarat) ca ea sa-si plateasca banca ei iar eu sa platesc banca comuna.Am negat in instanta acest lucru . procesul a demarat in noiembrie 2012 , au fost 5 termene pana acum, si... culmea ca se taraganeaza , ma trimite la minori si familie, si practic, nici nu a inceput expunerea cauzei .Adica , acum, mor cu dreptatea in brate ( sunt cardiac, operat )
Adica , fosta, isi plateste datoriile din banii mei si trebuie sa inghit lalaiala doamnei judecator care parca nu intelege sau se preface ca nu intelege unde este buba. Si este evident ca la fiecare termen , totul se complica din ce in ce mai tare de nu se mai intelege (intentionat !) nimic. Ce ma sfatuiti ? Am angajat al doilea avocat dar e mai slabut si decat primul. Ma ajusteaza de bani, dar rezultatele se incalcesc groaznic !:hammer: #-o:(:sorry::sorry:
Va multumesc!
Cu deosebita stima si consideratie
Dragne

(nu are legatura cu speta : avatarul este real !)