avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Activitate adelatutunea

Activitate adelatutunea

Buna ziua. Am primit somatie de executare silita in urma unui credit neachitat. Ajutati-ma va rog cu un raspuns avizat : in luna aprilie Curtea Europeana De Justitie ar fi zis ca daca obiectul executarii silite este casa in care locuiesti(fiind si unica locuinta pe care o ai in proprietate) executarea silita se poate amana 3 ani. Este ceva adevarat ? Va Multumesc .:
Pe data de 10 mai anul curent , am solicitat o intrevedere cu un factor de decizie al unui IFN ptr. prelungirea perioadei de rambursare si o reasezare a ratelor deoarece afacerea gafaia. S-a prezentat directorul de vanzari , am discutat despre problema mea , a fost destul de receptiv , mi-a promis ajutorul Bancii neconditionat . M-a trimis la filiala de care apartin , sa depun o cerere si un plan de rambursare . Apoi mi s-a spus sa astept acasa raspuns . Cum raspunsul se lasa asteptat , pe 2 iulie m-am dus la sediul central unde am discutat cu acelasi director care mi-a spus ca nu s-a luat inca nici o decizie . Au urmat telefoane saptamanale din partea mea catre Banca fara ca ei sa ma contacteze sau sa-mi spuna ceva concret . i-mi spuneau de fiecare data ca sunt niste probleme si la ei si ca sa mai astept , pentru ca nu ar fi nicio problema . Am primit acasa o instiintare ca am restante la banca . Am contactat ofiterul de credit care mi-a spus sa ignor acea hartie si sa astept raspuns in continuare ptr. ca nu e nicio problema . La finele lunii sept. m-a contactat o persoana care mi-a spus ca e angajat doar de 3 sapt. si ca nu-l intereseaza ce mi s-a promis si ca-mi reziliaza contractul de credit ceea ce face acum , dupa 5 luni , timp in care eu nu am platit rata , pentru ca asta solicitam prin cererea din luna mai ( rate 0 pe lunile de vara ) . Pentru acest credit am pus gaj casa . Am sansa unei actiuni in instanta ?
Răspuns la discuția Refinantare credit restant
Multumesc mult pentru raspuns. Daca reesalonarea a picat am inteles ca ei i-mi vor rezilia contractul , iar eu as avea posibilitatea sa fac o intelergere de plata dupa aceea. E adevarat? Am inteles ca pe parcursul intelegerii de plata nu curg dobanzi si comisioane. Cum pot face eu acest lucru ?
Am luat un credit de la un IFN pe plan de afacere cu ipoteca. Afacerea a murit si am solicitat o reesalonare +o mica suplimentare in data de 10 mai , cand m-a vizitat dir. de vanzari al firmei. Acesta a inteles problema, a fost de acord cu propunerea mea , am facut cerere in 25 mai la sediul societatii bancare. Avand restante pe ultimile doua luni mi-au promis reesalonarea fara costuri suplimentare. Am asteptat pana pe data de 25 iunie , m-am deplasat la sediul lor sa vad ce se intampla. Am discutat cu acelasi dir. de vanzari (putin incurcat de data asta ) care mi-a spus ca cererea se discuta si voi primi curand un raspuns in plic. Spre surprinderea mea , in 28 iulie m-a contactat telefonic un alt angajat care mi-a reprosat restantele fara sa recunoasca nici o discutie si intelegere anterioara, cerandu-mi sa platesc in 3 zile restantele. Nu am banii, ce fac ? Ce urmeaza? Multumesc.