avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate UltraAllInclusive

Activitate UltraAllInclusive

Răspuns la discuția Contestare amenda circulatie
Aspectele indicate pot conduce cu succes la anularea p-v. Formulati o plangere impotriva procesului verbal de contraventie la judecatorie in 15 zile de la primirea lui, invocati in plangere cele aratate in mesaj si anexati p-v in original. Daca nu va descurcati luati legatura cu un avocat.
legally_aid a scris:

Oricum, eu cred că un om care a fost lipsit de aer 12 minute cât a stat atârnat în ştreang, nu mai este decât o legumă.


La asta ma gandeam si eu, subscriu in totalitate....=D> Un creier lasat fara oxigen 12 minute, moare. Daca omul a supravietuit spanzurarii, dar creierul si implicit functia cognitiva si cea intelectiva au fost afectate iremediabil, cu consecinta de a face din omul respectiv "o leguma", se pune intrebarea: mai prezinta "leguma" pericol pentru societate? Mai poate satisface dorinta de razbunare a societatii omorarea unui om care nici nu e prezent la ceea ce i se intampla? A stoarce si ultima licarire de viata dintr-un trup multumeste pe deplin organizarea sociala de acolo? Trupul respectivului prezenta pericol pentru societate, sau actiunile sale comandate de creier? Creierul fiind "mort" sau aproape mort, ce mai avem cu trupul? Sincer, cred ca o zona geografica si istorica cunoscuta ca fiind leaganul civilizatiei, al umanitatii, (Mesopotamia, Sumer) ar fi meritat o mai mare deschidere catre umanism. Mentionez ca nu stiu pentru ce a fost condamnat omul respectiv si nici daca dupa "spanzurare" si-a revenit complet sau a ramas cu sechele. Insa personal sunt de acord cu pedeapsa capitala. Daca as fi pus in situatia de a-mi face singur dreptate (cum am mai auzut ca se poarta inca prin Arabia), si eu sau familia mea am fi fost victima unui asemenea individ, l-as fi spanzurat nu o data, si nu 12 minute ci vreo sapatamana, zi de zi. Dar traim intr-o societate si nu ne facem singuri dreptate ci incredintam Statului aceasta misiune.

In ceea ce-l priveste pe romanul care a fost prins facand trafic de droguri, sa fie sanatos! Vom mai auzi despre astfel de cazuri cand un naiv crede ca se poate imbogati peste noapte carand niste "bagaje" peste granita.
Dincolo de ineditul situatiei, cazul nu este unic (gasesti pe gogle o multime). Dilema ramane: ce facem cu cel pe care l-am condamnat si l-am executat o data, el decedand dupa cum a constatat medicul? Bun: daca a fost mort de-a binelea inseamna ca sentinta a fost executata si nu mai exista temei legal pentru a se proceda la o noua executie. Faptul ca a fost mort fie si pentru cateva minute si o autoritate a constatat aceasta, face ca executia sa-si fi atins scopul pentru ca nu scrie undeva ca dupa ce il omori, condamnatul trebuie sa si ramana mort. Daca a fost numai "un pic" mort, adica nu de-a binelea, ci doar o slabire a functiilor vitale care a fost luata de medic drept deces, atunci executia nu s-a realizat si poate fi repetata (ceea ce contravine brutal tuturor reglementarilor internationale in materie de drepturile omului). Situatia e tragi-comica si mi-i inchipui pe "oficialii" aceia ca au luat in graba masuri pentru a-i acorda asistenta medicala condamnatului sa-l readuca in simtire, adica la viata, ca sa, ce? Ca sa-l omoare din nou? Pai cum facem? Il omoram, il ajutam sa revina la viata si apoi il omoram din nou?? Asta-i sadism si barbarism de cea mai joasa speta. Eu votez pentru sentinta pe viata.
Răspuns la discuția Obligatia de a face

Aveti aici un model:

JUDECATORIA .......

DOMNULE PRESEDINTE
Subsemnatul ....... domiciliat în ........, CNP .......... în calitate de reclamant, formulez prezenta

ACTIUNE IN CONSTATARE

Prin care chem în judecată şi personal la interogatoriu pe numitul ..... din ................CNP....... în calitate de pârât pentru ca prin hotararea ce se va da, instanţa:
- să constate intervenită între părţi în mod valabil vânzarea-cumpărarea din data de ........ şi că s-a transmis dreptul de proprietate asupra autoturismului marca ......cu nr. de înmatriculare ......., nr. de identificare ........din patrimoniul reclamantei-vânzatoare în patrimoniul pârâtului-cumpărător, hotărârea astfel pronunţată urmând să ţină loc de act autentic de vânzare-cumpărare;
- să oblige pârâtul să îmi restituie suma de ...... lei reprezentând impozitul aferent acestui mijloc de transport pe anii .......... şi pe anul curent, impozit pe care eu l-am achitat deşi nu mai am calitatea de proprietar şi nici nu m-am mai folosit de acest bun.
- sa oblige paratul la efectuarea demersurilor legale privind radierea autovehiculului de pe numele meu si inscrierea pe numele sau;
De asemenea solicit instanţei ca, în cazul admiterii prezentei acţiuni, să oblige pârâtul la plata cheltuielilor de judecata.

MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI:

IN FAPT:
La data de ............. între subsemnat în calitate de vânzător şi pârâtul ....... în calitate de cumpărător a intervenit convenţia de vânzare-cumpărare având ca obiect autoturismul marca ........... .. cu numărul de identificare ....contra sumei de ...
Cu aceasta ocazie vânzarea-cumpărarea a fost consemnată într-un înscris sub semnatură privată intitulat “Chitanţă” prin care noi, părtile semnatare, am arătat că autoturismul a fost vândut de subsemnatul către pârât, cumpărătorul achitând în întregime preţul cerut în ziua perfectării vânzării şi redactării înscrisului, preţ în cuantumul arătat mai sus respectiv .......
Acest înscris sub semnătură privată a fost semnat de asemenea şi de martorul ...... care a asistat la perfectarea vânzării-cumpărării. Cu această ocazie, subsemnatul vânzător am predat cumparatorului autoturismul, certificatul de înmatriculare, cartea de identitate şi cheile maşinii, odată cu un exemplar al sus menţionatei chitanţe, întelegându-ne ca în cel mai scurt timp să perfectăm contractul în forma prevazută de lege pentru ca eu să pot obţine scoaterea din evidenta fiscală a mijlocului de transport, urmând ca pârâtul în calitate de proprietar să se ocupe de formalitaţile privind radierea din circulaţie a autoturismului de pe numele meu în vederea înmatriculării pe numele său.
Deşi au trecut mai bine de.... ani de la data cand noi, părtile, am convenit vânzarea-cumpărarea autoturismului, preţul, dar şi condiţiile de executare, pârâtul nu a înteles nici până în prezent să-şi onoreze obligaţiile asumate, orice încercare pe care am avut-o de a soluţiona această problemă pe cale amiabilă rămânând fără rezultat.
Intrucât pârâtul a preferat să rămână în pasivitate iar eu sunt obligat să suport în continuare impozitul pe un mijloc de transport care nu-mi mai aparţine şi pe care nu-l mai folosesc, apreciez că justific un interes legitim, născut şi actual în promovarea acţiunii de faţă, că nu am la dispozitie o actiune în realizare întrucât vânzarea-cumpărarea a fost deja încheiată ca efect al realizării acordului de voinţă al parţilor şi prin urmare solicit:
- admiterea cererii şi pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act de vânzare-cumpărare asupra autoturismului menţionat,
- obligarea pârâtului la plata sumei de ......lei reprezentând impozitul pe mijloacele de transport achitat de mine şi la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de acest proces pe care voi dovedi că le-am efectuat.
IN DREPT:
Imi întemeiez prezenta pe dispoziţiile art. 35, art. 148 din NCPC şi art. ..... din Codul civil ...., în vigoare la data vânzării-cumpărării.
Probe
In dovedirea acţiunii înteleg să mă folosesc de proba cu înscrisuri, proba testimonială cu un martor şi interogatoriul pârâtului.

Propun ca martor spre a fi audiat pe:

- ..... domiciliat in oras ........

Depun prezenta în două exemplare, dintre care un exemplar pentru instanţă şi celalalt pentru comunicare pârâtului.

ANEXEZ:
In fotocopie
1. inscrisul sub semnatura privata intitulat “Chitanta”,
2. certificatul de inmatriculare al auto ...........;
3. Cartea de identitate a vehiculului seria ................;
4. chitantele privind achitarea impozitului pe mijlocul de transport;
5. împuternicirea avocatiala;
5. dovada achitării taxei judiciare de timbru şi timbrul judiciar.


Succes!
Răspuns la discuția Inselaciune
Tasha1 a scris:

Daca ei nu au banii cum pot sa ii recuperez chiar si la judecata?
In mod normal daca castig procesul - invinuitul plateste si cheltuielile de judecata (adica avocatul meu)?



Daca obtineti o hot. judecatoreasca veti putea cere executarea silita, fie ca ati solicitat restituirea avansului achitat, fie executarea lucrarii, daca mergeti pe neindeplinirea obligatiei contractuale.
Din pacate sunt multe astfel de cazuri si Politia nu prea are ce sa faca. Atata timp cat nu se probeaza reaua-credinta, intentia de a insela, afirmarea unor aspecte ori atribuirea unor calitati mincinoase fara de care partea nu ar fi contractat, conflictul ramane in domeniul civilului. Firma poate sa traga de timp cat vrea si sa invoce tot felul de motive: ba ca produsul nu a sosit, ba ca s-a scufundat vaporul care il transporta, ba ca nu corespundea calitativ si a fost returnat, etc. In tot acest timp ei se folosesc cu nesimtire de banii dvs. pt. ca stiu ca un proces dureaza destul de mult si implica anumite cheltuieli pe care nu oricine este dispus sa le avanseze.
Răspuns la discuția Avocati de milioane de euro...
In parte aveti dreptate ca sunt si avocati mai putin seriosi. Pe de alta parte, chestiunea cu prezenta la fiecare termen este relativa intrucat un avocat cu oarecare experienta stie cand o cauza se va amana fara ca el sa trebuiasca sa ceara acest lucru instantei (ex: lipsa unui raport de expertiza). Onorariul de succes este perfect legal si moral iar avocatii nu sunt protejati de niciun mister. Profesia este reglementata prin Legea 51 modificata, adaugita, ciuntita, etc. si prin Statutul profesiei de avocat. Aceste acte normative contin si conditiile in care se poate initia raspunderea avocatului (civila, disciplinara, penala) si mie nu mi se pare ca ar exista vreun fel de sistem care sa protejeze de raspundere practicantii acestei profesii. Trebuie doar ca cel nemultumit (clientul) sa stie cui sa se adreseze si sa probeze cum poate mai bine fie neindeplinirea obligatiilor profesionale asumate de catre avocat, prejudiciul suferit si legatura de cauzalitate dintre acestea, fie exercitarea cu rea-credinta a mandatului incredintat.
Răspuns la discuția Avocati de milioane de euro...
Acuma, sa fim seriosi. Un onorariu de sute de mii de euro nu are nimic imoral in el daca este castigat in mod cinstit. In acelasi timp insa, cati avocati au sansa in toata cariera lor sa "prinda" un client care sa achite nu 100.000 de euro, macar 10.000 ??? In lumea asta, daca nu ai conexiuni la anumite niveluri nu-ti ramane decat sa practici o avocatura de subzistenta, cinstita, dar saracacioasa.
Te minunezi de spaga de milioane de euro a judecatoarei ? E doar varful aisbergului. Vor mai urma si alte arestari din randul independentilor, preacinstitilor, inamovibililor si mult prea stresatilor distribuitori de dreptate din instantele romanesti. Ma deranjeaza ca respectiva "a pus botul"? Nu. Macar nu a fost proasta sa se manjeasca pt. vreo suta-doua. In schimb ma deranjeaza comoditatea "onorabililor", lipsa de pregatire a unora dintre ei, inconsecventa in ratiune, deciziile strambe si faptul ca nu pot fi trasi la raspundere pentru solutiile pe care le dau.