avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate StefanL61

Activitate StefanL61

Intre timp a fost promulgata noua lege a pensiilor si in noua conjunctura as dori cateva clarificari pentru pensionarea anticipata cu penalizare, caz in care ma aflu eu:
1. Perioada de necontributivitate (facultate, armata) se va lua in calcul la data la care ar fi termenul pentru pensionarea la limita de varsta?
2. Se vor lua in calcul sporurile nepermanente contributive (bonusuri) pentru care s-a platit contributia la sistemul de asigurari sociale inainte de aprilie 2001?
Intre timp am primit Deciziie de pensionare anticipata cu penalizare. Plata pensiei urmeaza sa se faca dupa de inceteaza Contractul individial de munca (CIM). Am cateva nelamuriri:
1. Ce document e necesar pentru a dovedi incetarea CIM?
2. Exista un termen pana la care trebuie depus acest document la Casa de pensii?
3. Se poate face recalcularea perioadei de contributivitate tinand cont de intervalul dintre data depunerii dosarului si data cu care inceteaza CIM?
Multumesc
Pentru depunerea dosarului de pensionare, este absolut obligatorie adeverinta cu datele de identificare ale angajatorului?
Urmeaza sa se faca succesiunea unui imobil pentru care mostenitorii suntem eu si sora mea. Am convenit ca intregul imobil sa revina unuia din noi, celalalt cedand partea care i se cuvine.
Intrebarea este: se poate face aceasta succesiune printr-o singura prezentare la notar?
Precizez ca mai sunt si alte bunuri pentru care urmeaza sa se faca succesiunea ulterior (terenuri fara certificate de proprietate)..
Multumesc
Răspuns la discuția Expropriere casa
Buna ziiua. Va multumesc pentru raspuns. Nu valoarea despagubirii ma nemultumeste, ci intarzierea cu care se desfasoara procedura de efectuare a platilor. Eu trebuie sa-mi caut alta locuinta si am nevoie de acei bani. In acest moment nu am nici o estimare a datei la care voi primi despagubirea.
Buna ziua
Problema este urmatoarea: in vara anului trecut, printr-o Notificare de Expropriere din data de 28.07.2020, emisa de Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' - SA, mi s-a transmis ca locuinta pe care o detineam urmeaza sa fie expropriata, in conformitate cu Legea 255/2010 si HG nr. 510/01.07.2020. In acelasi document s-a transmis si valoarea despagubirii.
Pana in acest moment nu am primit sumele stabilite pentru despagubire. M-am adresat prin email CFR-ului dar nu am primit nici un raspuns.
In urma cu cateva zile au inceput lucrari in zona si, probabil ca in curand va trebui sa parasesc locuinta si sa-mi caut alta.
Cui si cum ar trebui sa ma adresez pentru a rezolva acesta problema?
Multumesc
Inainte de pandemie am facut o rezervare 'early booking' pentru 2 adulti si un copil de 11 ani, in Turcia, Plecarea ar fi trebuit sa fie pe 11 iunie, cu avionul.
Intre timp a intervenit pandemia, starea de urgenta si in aceste zile starea de alerta, conform HG 394 din 18.05.2020, In acea Hotarare se precizeaza destinatile pentru care zborurile turistice sunt oprite pentru 30 de zile de la data intrarii in vigoare a respectivei Hotarari; Turcia este printre ele. E limpede ca deplasarea nu se mai poate face.
Am incercat o reprogramare pentru aceeasi perioada a anului viitor, in aceeasi suma, dar ni se mai cer in plus 300 euro. Motivul: intre tinp copilul implineste 12 ani si se incadreaza la o alta categorile de plata. Vouchere putem obtine doar pentru relatii cu Turcia, Grecia, Spania.
In aceste conditii dorim recuperarea banilor.
Am solicitat agentiei acest lucru dar inca nu am obtinut nici un raspuns
Ce ar trebui sa facem in aceasta situatie ? Exista vreo dispozitie speciala legata de starile de urgenta/alerta care sa se refere la problema semnalata?
Dupa aparitia Legii nr. 19 din 14 martie 2020, incepand din 16 martie sotia a ramas acasa pentru supravegherea copilului in varsta de 11 ani. Din 23 martie, eu am intrat in program de telemunca. Are sotia dreptul la zile libere platite conform legii respective?
Răspuns la discuția Succesiune
Imobilul care nu este adus acum in succesiune este in proprietatea mamei parintelui decedat, decedata si ea, dar nu s-a dezbatut niciodata succesiunea. Intelegerea este ca acel imobil sa revina surorii mele, atunci cand va intra in dezbatere.
Discuție Succesiune
In urma decesului unuia din parinti am deschis dosar de succesiune la motariat pentru un imobil, avand ca urmasi implicati pe sora mea, pe mine si pe parintele supravietuitor.
Intrucat va mai fi un imobil supus unei succesiuni viitoare, s-a convenit ca imobilul supus succesiunii actuale sa-mi revina mie, iar celalalt surorii mele.
Ce ar trebui facut pentru ca imobilul din dezbaterea de acum sa-mi revina mie, cu dreptul de folosinta pentru parintele supravietuitor?