avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Activitate ALEANDRA

Activitate ALEANDRA

Răspuns la discuția Delegare
Buna ziua,

Multumesc pt efortul de a imi raspunde . Nu am sustinut ca ideea dvs era gresita ...am adresat doar o intrebare, Dl Consilier juridic!

Dna profesor este inspector ITM-nu oricine poate preda,gandesc.

Buna ziua,

Astazi angajatorul a hotarat ca doreste sa acorde salariatilor la începutul fiecărui an calendaristic un bonus anual de 2%, calculat la salariul totală plătită de angajator pentru angajat timp de un an.
Acest bonus va exista ca un așa-numit al 13-lea, și trebuie să fie văzut ca un bonus de loialitate plătite de angajator pentru angajat.

Intrebare - trebuie sau nu trebuie inregistrat in Revisal?

Multumesc
Răspuns la discuția Delegare
freeelis a scris:

Delegarea se dispune pe o anumita perioada de timp. Astfel, aceasta masura este luata pe un termen de pana la 60 de zile, putand fi prelungita, cu acordul salariatului, cu inca cel mult 60 de zile. Asadar, delegarea poate fi dispusa, fara acordul salariatului pe o perioada de 60 de zile, si cu acordul sau, pe inca o perioada de 60 de zile.

Delegarea nu poate fi dipusa, peste perioada de 120 de zile, nici daca salariatul si-ar da acordul.
O solutie pentru situatia mentionata, ar fi ca, dupa expirarea termenului de 120 de zile, salariatul sa revina la locul muncii initial, o anumita perioada de timp, dupa care, sa il delegati din nou.
Sursa : [ link extern ]


Buna ziua,

In Codul muncii scrie "Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului"

Dna Profesor, in cadrul cursului de Insector Resurse Umane , a spus ca :urmare a modificarii Codului muncii prin Legea nr. 40/2011, delegarea poate fi prelungita, cu acordul partilor, ori de cate ori acestea convin.

Astfel, delegarea se poate prelungi pe perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice fara sa existe o limita a numarului de prelungiri. De fiecare data este insa obligatoriu acordul salariatului.

CONCLUZIA, va rog frumos?
Multumesc frumos ! :frantic:
Buna ziua,

Speta:
Contractul de comodat pentru sediul social a expirat in mai 2013.

Trebuie sa ma duc la ONRC pentru prelungire - normal X-(.

Intrebare #-o

- redactez un act aditional cu data de 01.10.2013 ? Banuiesc ca nu il pot redacta cu data de mai 2013 si inregistra tocmai acum.
- inchei un alt contract de comodat cu 01.10.2013?

#-o

Astept raspunsul dvs.

Va multumesc anticipat =D>
Multumesc frumos !
Buna ziua,

Firma mea are ca domeniu principal de activitate constructiile. Prin urmare, salariatii lucreaza pe santier.
S a ivit ocazia de a avea o lucrare in spatiul Uniunii Europene pentru o perioada de 3 luni de zile dupa care ne intoarcem in tara.

Spuneti mi daca pot insera clauza de mobilitate - pentru a nu fi nevoita sa modific de fiecare data locul muncii - santier, spatiul UE etc.

Deasemenea, daca introduc clauza de mobilitate in afara de precizarea prestatiilor suplimentare - diurna - ce trebuie sa mai existe?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Sunt oarecum noua in domeniu prin urmare va rog sa ma scuzati daca intrebarea mea vi se pare copilareasca dar vreau sa fac totul ca la carte.

Am urmatoarea problema : Sunt 2 firme care impart acelasi sediu. Elementele ce tin de mobilat+rechizite au fost achizitionate de o firma din cele doua. Acum administratorul mi a spus ca fac o factura de o suma x pentru totalitatea lucrurilor achizitionate - mobilier, papetarie etc .

Intrebarea : la subiectul facturii pot scrie prestari servicii?Trebuie sa existe un contract tinand cont ca nu se va mai emite o factura de acest gen?

SAU singura solutie este sa refacturez pe baza facturilor de achizitie a mobilei / rechizitelor etc ?

Multumesc anticipat.

Cu deosebit respect,
Ale. M.