avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de mobilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de mobilitate

Buna ziua,

Firma mea are ca domeniu principal de activitate constructiile. Prin urmare, salariatii lucreaza pe santier.
S a ivit ocazia de a avea o lucrare in spatiul Uniunii Europene pentru o perioada de 3 luni de zile dupa care ne intoarcem in tara.

Spuneti mi daca pot insera clauza de mobilitate - pentru a nu fi nevoita sa modific de fiecare data locul muncii - santier, spatiul UE etc.

Deasemenea, daca introduc clauza de mobilitate in afara de precizarea prestatiilor suplimentare - diurna - ce trebuie sa mai existe?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 2 Septembrie 2013
In acest caz, nu aveti nevoie de inserarea clauzei de mobilitate se poate apela la institutia detasarii lucratorilor intr-un stat membru UE.

Art. 25 C.mun. prevede :
(1) Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.
(2) Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.

Inserarea unei clauze de mobilitate în cuprinsul contractului individual de muncă are drept consecinţă delegări frecvente ale salariatului şi chiar detaşarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de mobilitate Monica H. Monica H. daca societatea mea are mai multe puncte de lucru deschise pe a raza de 10 km, pot introduce in CIM o clauza de mobilitate? cum ar trebui sa sune, avand in ... (vezi toată discuția)
Locul muncii - in tara si in strainatate rodicaneagu rodicaneagu Buna ziua, Avem un salariat care lucreaza intermitent atat in biroul din Romania cat si la clientii companiei din Italia. Cum ar trebui sa procedam astfel ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare rosler rosler Am 4 angajati pe post de agenti de vanzari care nu isi desfasoara activitatea la sediu ci trebuie sa mearga la clientii din aria lor de responsabilitate: 1. ... (vezi toată discuția)