avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate gabi7

Activitate gabi7

Dacă nu am reusit sa apelez la instanta in termen de 30 de zile unitatea adm-teritoriala care imi refuza o informatie de interes public, pot sa formulez o cerere cu acelasi obiect pe Legea 544 si daca nu primesc raspuns sa ma adresez apoi instantei in termenul de 30 de zile? Multumesc!
Am formulat o acțiune pe Legea 544/2001 chemând in judecata o unitate administrativ-teritorială (primarie) care refuză să-mi furnizeze informații de interes public. Dar, din greșeală, am uitat să scriu în cererea de chemare în judecată: Primaria X, reprezentata prin primar Y. Practic, am uitat sa scriu; ,,reprezentata prin...”. . Intimata invocă excepția lipsei capacității procesuale pasive a comunei X. Pot să contracarez cumva acest aspect? Multumesc!
Buna ziua. Conversațiile de pe un chat cu 60 de persoane (aproximativ) sunt considerate publice? Pot fi folosite ca probă în instanță? În același timp, dacă o persoană participantă la discuții le copiază și le publică, riscă ceva din punct de vedere juridic (nu mă refer la conversații care încalcă bunele moravuri sau care divulgă date de interes personal).
Buna seara. Documentatia cadastrala întocmită pentru întabularea unor cursuri necadastrale de apă (pe care s-a implementat un proiect european) în domeniul public face parte din informatiile de interes public? Adică poate fi ceruta la autoritatea publică? Mulțumesc frumos!!
Bună seara. Am o cerere la CEDO declarată admisibilă (încălcare art 10 Convenție). Aș vrea să-mi angajez avocat care să mă ajute să răspund la punctul de vedere al Guvernului. Nu am avut avocat până acum, mi-am întocmit singur cererea la CEDO. Aș vrea să știu cam la ce sumă s-ar ridica în acest caz, onorariul avocatului. Mulțumesc!
Trebuie sa plătesc, urmare a unei plângeri în justitie pt NUP, respinsă, suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat:
1. Se plăteste la serviciul de taxe şi impozite?
2. Sub ce formă, adică ce spun funcţionarei de la ghişeu - taxă judiciară sau....?

Mulţumesc.
Vreau sa stiu daca am acces in camera de consiliu si daca imi pot sustine plangerea verbal?
Multumesc mult!
Ok, dar ma pot prezenta, vreau sa stiu, cata vreme art 341 CPP spune că judecatorul se pronunta fara participarea părţilor???
Bună seara.
Am făcut o plângere în instanţă, împotriva unei ordonanţe de NUP şi am primit de la judecatorie două comunicări: prima, prin care sunt chemată in instanta la data solutionarii plangerii (sapt aceasta), iar cea de-a doua (la o zi distanta), in care mi se spune ca am posibilitatea sa depun note scrise si ca plangerea mea va fi solutionata în camera de consiliu, cf art 341 Cpp. Am vazut ca acest articol spune ca procurorul se pronunta în camera de consiliu, fara participarea procurorului, petentului, intimatului.
Intrebarea mea este: mă prezint sau nu in instanta?? Plangerea mea la organele judiciare (care a primit NUP), este din 2013 (daca are importanta).
Multumesc!
Vă rog să mă lămuriţi cu următorul aspect: plângerea la judecator pt NUP se face în termen de 20 de zile de la răspunsul Prim-procurorului sau la 20 de zile după ce am făcut plângere la acesta?? Mulţumesc!