avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate iulyt

Activitate iulyt

Am înțeles,mulțumesc.
Bună ziua, va rog sa ma ajutați în următoarea problemă. Sunt angajat la o firma la care am stipulata în contract o perioada de proba de 90 zile. Dacă am făcut notificare pt încetarea contractului în a 89-a zi, într-o zi de vineri, acea notificare trebuie sa aibă neapărat un nr de înregistrare? Dacă angajatorul ia cunoștință de notificarea mea abia luni, se considera ca am depășit perioada de proba, și sunt nevoit sa stau în preaviz? Mulțumesc
Răspuns la discuția Cumparare casa de la parinti
Apartamentul a fost cumparat de părintii mei. Intre timp tatăl meu a murit iar eu si sora mea am locuit impreuna cu mama. In urma cu 2 ani sora mea si.a cumparat o casa si s.a mutat. Ma gândeam sa cumpăr apartamentul prin programul prima casa iar mama, cu o parte din bani, sa.si cumpere o garsoniera. Se poate?
Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este procedura? multumesc
Discuție PENSIE...
Mama mea a facut 60 ani in decembrie. A muncit 35 ani din care 3 ani au fost dedicati concediului pt cresterea copilulul, fara indemnizatie.
1. Este considerata vechime perioada ccc, chiar daca nu a beneficiat de indemnizatie?
2. Poate iesi acum la pensie sau tb sa astepte pana la 63 ani?
Buna ziua. Imi puteti da un model de calcul pt aflarea contravalorii zilelor de concediu de odihna neluate intr-un an? Eu in 2015 am avut 3 zile de co (si contractul suspendat din decembrie acelasi an pana ieri; apoi am incetat activitatea). Multumesc.
Buna seara. Sotia mea se afla in prezent in concediu de crestere, bebe avand 10 luni, dar doreste sa se reintoarca in campul muncii. Pot eu, tatal copilului sa iau restul de concediu de crestere pana la implinirea de 2 ani a fetitei? Daca se poate si revin la munca mai devreme cu cel putin 3 luni inainte de finalul celor 2 ani, pot beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului? Multumesc.
Buna seara. copilul meu face in aprilie 2 ani,eu am facut cerere pt stimulent de insertie (cu declaratia sotului ca nu vrea ultima luna pt ccc) in ianuarie. am primit o hartie cum ca mi se suspenda indemnizatia si mi se acorda stimulent, si una prin care mi se suspenda stimulentul incepand cu luna martie, intrucat tatal poate beneficia de cel putin o luna de concediu si de indemnizatie. daca sotul nu ia acea luna de ccc, de ce sa pierd stimulentul pe luna respectiva? daca stiam, bineinteles ca optam pt ccc
Răspuns la discuția CIM suspendat sau incheiat?!
multumesc pt lamuriri. firma inregistra pierderi pe judetul nostru, deci a dat faliment...
buna ziua. sotiei mele i s-a suspendat contractul de munca deoarece a intrat in concediu de crestere a copilului. ulterior, firma si-a incetat activitatea in orasul nostru, continuand insa pe alte judete. ce s-a intamplat cu contractul de munca? este in continuare suspendat, sau incheiat?!
multumesc.