avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate Birou Mediator Menachem Sinica

Activitate Birou Mediator Menachem Sinica

Ați abandonat copilul când acesta avea 1 an și jumătate.De atunci și până la vârsta de cinci ani acesta a fost crescut de tată și de femeia cu care acesta locuia.
Chiar dacă acea femeie nu este mama biologică a copilulului, ea v-a înlocuit în tot acest timp și a avut grijă de copil în locul dv., l-a spălat, l-a hrănit cu biberonul, lingurița, presupun că a fost lângă el în perioada când acesta a învățat să vorbească, când a fost bolnav, când trebuia să-l adoarmă, i-a suportat toate mofturile, l-a dus la grădiniță, adică a făcut tot ce trebuia să facă o MAMĂ.
Spuneți că acum vreți să luați copilul din locul unde are și mamă și tată și să-l plasați la bunici, împovărându-i și pe aceștia pe considerentul că nu ”suportați” ca el să spună altcuiva ”mamă”. Dar dacă dv. o să absentați la fel ca până acum din viața copilului, și tatăl o să-l viziteze la bunici împreună cu acea femeie, copilul o să o cheme tot pe ea MAMĂ și în felul acesta nu reușiți decât să smulgeți un copil dintr-un loc unde are mamă, tată, frate/soră și să-i împovărați pe bunici.
Gândiți-vă, în primul rând, la interesul copilului pe termen lung și bucurați-vă că tatăl nu l-a abandonat, că s-a găsit o MAMĂ care să aibă grija lui, că trăiește intr-o familie.

Permisul de ședere al tatălui copilului a fost solicitat și eliberat pentru reintregirea familiei, în cazul dumneavoastră, în urma îndeplinirii următoarei condiții:
”strainul parinte al cetateanului roman minor, daca face dovada faptului ca minorul se afla in intretinerea sa sau ca exista obligatia platii pensiei de intretinere, obligatie pe care strainul si-o indeplineste cu regularitate;”
În situația în care tatăl copilului nu mai îndeplinește condiția pentru care a primit viza de ședere, puteți solicita anularea acesteia.
Pe certificatul de naștere eliberat de statul Israel este menționată religia.Traduceți documentul in limba româna, autentificați-l la notar si faceți astfel dovada cultului căruia îi aparțineți.
Răspuns la discuția Termen de depunere declaratia 220
- depunerea formularului 220 “Declaratie privind venitul estimat/norma de venit” se face pana la data de 31 ianuarie 2014, de catre contribuabilii care solicita revenirea la impozitarea pe baza normei de venit, la încheierea perioadei de 2 ani consecutivi în care au optat pentru determinarea venitului net in sistem real pe baza datelor din contabilitatea în partida simpla sau, asa cum deja v-a fost precizat,
-pana la data de până la data de 25 mai a anului de impunere, odată cu declarația privind venitul realizat, în cazul contribuabililor care, în anul anterior, au realizat pierderi şi cei care, au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum şi cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal anterior.

Ce reprezinta sumele datorate la fisc? Prin lege, se face o distincţie clară, din punct de vedere a sancţiunilor care se aplică, între obligaţiile fiscale cu reţinere la sursă, faţă de obligaţiile fiscale care nu sunt cu reţinere la sursă. Pentru obligatiile fiscale care nu sunt cu reţinere la sursă se prevede numai o singură sancţiune, respectiv numai cea cu dobânzi de întârziere.Neplata obligaţiilor fiscale cu reţinere la sursă, din februarie 2012, este încadrată şi ca infracţiune şi pedepsită cu închisoare de până la 5 ani. Sesizările penale se întocmesc în cazurile în care se constată o întârziere de peste 30 de zile de la scadenţă în nevărsarea, cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.