avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita persoana fizica pentru datorii pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita persoana fizica pentru datorii pe firma

Pot fi executat silit eu ca persoana fizica pentru niste datorii pe care le are firma mea. SRL are datorii la fisc si alti creditori de circa 10.000 lei. Pot fi executat silit eu ca si administrator?
Cel mai recent răspuns: Birou Mediator Menachem Sinica , Consilier juridic 22:32, 30 Noiembrie 2013
Daca ati semnat vreo garantie personala in contractele din care rezulta acele creante, da. Altfel, nu. Veti raspunde doar in caz de faliment, daca vi se atrage raspunderea.
Va multumesc pentru raspuns..nu am semnat nicio garantie personala niciodata cu nimeni legat de activitatile firmei...iar faliment nu cred ca e cazul fiindca momentan sunt pe 0 din martie..declaratiile le depun pe 0 fara activitate.
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
blecota, utilizator
Raspundeti numai daca ati garantat vreo obligatie angajata de societate (girant, fidejusor, avalist ...)
Daca vine controlul de la finante si se constata ca ati adus firma voit in faliment, ati facut afaceri ilegale sau ati bagat banii firmei in buzunar atunci raspundeti cu averea proprie. Altfel nu.
Ce reprezinta sumele datorate la fisc? Prin lege, se face o distincţie clară, din punct de vedere a sancţiunilor care se aplică, între obligaţiile fiscale cu reţinere la sursă, faţă de obligaţiile fiscale care nu sunt cu reţinere la sursă. Pentru obligatiile fiscale care nu sunt cu reţinere la sursă se prevede numai o singură sancţiune, respectiv numai cea cu dobânzi de întârziere.Neplata obligaţiilor fiscale cu reţinere la sursă, din februarie 2012, este încadrată şi ca infracţiune şi pedepsită cu închisoare de până la 5 ani. Sesizările penale se întocmesc în cazurile în care se constată o întârziere de peste 30 de zile de la scadenţă în nevărsarea, cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi executat un administrator de catre banca? beatrice3108 beatrice3108 spuneti-mi ,va rog,cat de legala este actiunea unei banci de a executa administratorul unei firme in vederea recuperarii unui credit contractat de societatea ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa -riscuri viktorg23 viktorg23 As dori sa stiu care este procedura de tragere la raspundere a administratorului unei societati in cazul in care firma figureaza cu datorii pt impozitele si ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)