avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet Individual de avocat Oana Dorotheea Draghici

Activitate Cabinet Individual de avocat Oana Dorotheea Draghici

Daca apelul este ultima cale de atac, nu mai aveti ce face.
Răspuns la discuția Gard
Potrivit Codului civil, plantatiile ar trebui sa fie la 60 cm de limita de proprietate.
In mod normal, vecinul ar trebui sa va lase sa intrati pe proprietatea lui pentru a construi gardul. Daca nu va permite accesul, puteti sa-l chemati in judecata pentru ca instanta sa-l oblige in acest sens. Problema este ca un astfel de proces s-ar putea sa dureze mai mult timp si cheltuiala suplimentara.
Da puteti formula o ordonanta presedintiala, si la primul termen, eventual solicitati transformarea acesteia intr-una de drept comun. Promovand in acest fel actiunea, veti obtine mult mai repede termen. Deci, porniti la drum !
Răspuns la discuția E corect?
probabil ca are pensia poprita pentru faptul ca nu a platit impozitul. Totusi ar fi trebuit sa vi se comunice o somatie si un titlu executoriu. Mergeti la primarie sa va interesati.
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii, asa ca sotia nu are nici o treaba cu acest bun.
Nu puteti sa stabiliti nici o clauza prin care fratele sa nu poate vinde intrucat prin renuntarea la mostenire se considera ca nu ati fost niciodata mostenitori.
Răspuns la discuția Tarif despagubire CNADR
puteti sa faceti demersurile necesare si dvs. Plangerea contraventionala se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază contravenientul.
Tocmai pentru ca ei raspund in solidar si ca s-a renuntat la beneficiul de diviziune si discutiune, creditorul sa poate indrepta impotriva oricaruia dintre garanti.
Răspuns la discuția partaj firma
Mai sus ati mentionat ca "erati" functionar public. Acum, daca nu mai sunteti de ce nu va cesioneaza dvs partile sociale/actiunile?
Si da, e mai bine, daca nu luati dvs actiunile, acestea sa ramana la tatal dvs.
Răspuns la discuția partaj firma
Daca sotul va deveni unic actionar, singurul venit pe care il puteti obtine dvs in urma divortului, ca fosta sotie, este cel obtinut din dividende, pana la momentul pronuntarii divortului.
Ca regula, garantul ipotecar trebuie urmarit. Din ceea ce inteleg, cel care a luat imprumutul a garantat cu un bun al altuia. In acest caz, garantul ipotecar va raspunde cu bunul propriu. Ceea ce trebuia sa faceti dvs era sa aduceti la cunostiinta executorului ca garantul a decedat si trebuie introdusi in dosar mostenitorii. Puteti vorbi cu executorul si sa-i explicati situatia de fapt. Oricum, situatia dvs este complexa. Trebuie sa vorbiti si cu un avocat.