avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Gard
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Gard

Vreau sa imi imprejmuiesc terenul cu un gard cu fundatie. Mi-am scos AC, actele sunt ok.Un vecin cu care am o latura in comun, mi-a spus sa nu calc pe terenul lui cand fac gardul ca vine cu politie si tot cauta scandal.
Dumnealui are aproape de gard la 5 -10 cm muri, care s-au impanzit si la mine si i-am cert frumos sa ii mute, pt ca va fi sapat si sigur vor si scosi.
Acuma nu mai stiu ce sa fac.
Vecinul nu vrea:
- sa isi mute muri, iar daca eu ii scot cand fac gardul mi-a spus ca vine cu politia pt stricaciune. Care este limita legala pt muri?
- eu stiu ca bani pt constructia gardului se fac pe jumatate intre vecini, dar vecinul meu nici gand
- sa fac gardul ca intru pe terenul lui
Se poate gasi o solutie? Mentionez ca am AC si actele sunt in regula.
Multumesc frumos!
Potrivit Codului civil, plantatiile ar trebui sa fie la 60 cm de limita de proprietate.
In mod normal, vecinul ar trebui sa va lase sa intrati pe proprietatea lui pentru a construi gardul. Daca nu va permite accesul, puteti sa-l chemati in judecata pentru ca instanta sa-l oblige in acest sens. Problema este ca un astfel de proces s-ar putea sa dureze mai mult timp si cheltuiala suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecin proprietate - refuz construire/reparatie gard ioni69 ioni69 Detin in propritate un teren, care prin natura asezarii lui are un singur vecin. Cu acest vecin detin in comun o latura a terenului meu (aprox. 130 m lungime). ... (vezi toată discuția)
Constructie la limita proprietatii cristinagabrielagherman cristinagabrielagherman Buna ziua, Va scriu pentru ca as avea nevoie de o lamurire, un sfat. Parintii mei locuiesc la tara, iar unul dintre cei 3 vecini a vandut o suprafata ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vecinul din spatele casei a decedat. moștenitorii ... Ion633 Ion633 Buna seara, Vecinul din spatele casei... A decedat... Moștenitorii au vândut terenul, noul proprietar Vine cu pretenții că hotarul din spatele casei ... (vezi toată discuția)