avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate Alex Galan

Activitate Alex Galan

Răspuns la discuția Judecatorul de camera preliminara
In procesul penal nu exista reclamant. Probabil sunteti parte vatamata. Declaratiile contradictorii ale martorului se sanctioneaza prin aceea ca veti atrage atentia asupra caracterului nesincer in faza finala, de concluzii, cand vi se da cuvantul . Consecinta este ca aceste declaratii nu vor fi retimute la formarea convingerii instantei si pronuntarea solutiei.
Răspuns la discuția Amenda pentru munca la negru
Amenda pentru munca la negru este de 10.000 lei pt fiecare muncitor. Daca incalcati legislatia specifica fiecarui domeniu de activitate pot exista sanctiuni (chiar si penale) pentru exercitarea fara drept a unei frofesii.
Simplu: nu! Nu exista diferente intre activitatea principala si cea secundara. Aceste calificative au mai mult un rol statistic.
Nimeni nu poate evacua pe nimeni legal in Romania decat in urma unui proces si cu obtinerea unei hotarari de evacuare. Politia nu poate asista pe nimeni la o eventuala evacuare fara hotarare, chiar daca este proprietar. In cadrul acestui proces va puteti apara invocand intelegerea verbala, dovediti cu martori care stiu situatia dvs si cu acea coala de hartie. Inchirierea nu este un contract care sa fie obligatoriu notarial. Poate fi dovedit cu orice mijloc de proba, iar cele mai relevante sunt dovezile de plata lunara a chiriei.
Atentie: odata data afara din imobil, daca intra proprietarul nu mai putei intra decat cu hotarare judecatoreasca. Este acelasi lucru; conteaza cine e inauntru.
Procura este o imputernicire prin care firma va da dreptul de a folosi masina oriunde si oricand, dupa bunul plac. Alta varianta este un contract de comodat prin care firma va inchiriaza masina gratuit, pe perioada nelimitata (intreaga perioada de existenta in circulatie a masinii). Problema este ca nu veti putea plati asigurarile direct, ci prin firma.
Mergeti la serviciul specializat din cadrul primariei locale cu contractul de construire (sau situatii de lucrari) si procesul verbal de recaptie. Acolo cautati sa obtineti aplicarea unui avertisment pt nedeclararea la timp a proprietatii.
Da, impozitul se clculeaza retroactiv, cu penalitati, dar numai pe ultimii 5 ani.
Nu se poate.
Daca ultima rata neplatita dateaza cu mai mult de 3 ani inainte de executarea silita, puteti face o contestatie la executare la Judecatorie, in care sa invocati prescriptia. Termenul de contestatie este de 15 zile de la primul act de excutare de care ati aflat (adresa, notificare etc de la executor). Se plateste taxa de timbru.
Iesire din indiviziune. Ori amiabil, la notar, ori prin cerere in instanta de judecata. Sunt taxe dar e singura cale. Rezultatul va fi impartirea clara a bunului, cel mai probabil va va ramane dvs bunul intreg cu obligatia de a despagubi pe frate cu o suma care sa reprezinte valoarea cotei sale. Apoi sunteti proprietar exclusiv si faceti orice act vreti (inclusiv inchiriere, vindere etc.)
Se poate formula o cerere la instanta de judecata unde cu siguranta veti obtine iesirea din indiviziune (impartirea clara a patrimoniului intre dvs si sot) intr-o maniera comvenabila. Cand spun convenabila inteleg in procent sensibil mai mare pt dvs decat pentru sot. Legea presupune ca lucrurile dobandite in timpul casatoriei se impart egal, dar daca demonstrati (cu acte, martori etc) faptul ca veniturile dvs au fost folosite in proportie mult mai mare, veti obtine o impartire in procent diferit (70/30% sau 80/20% etc.).
Modalitatea de impartire poate fi in natura sau (ceea cee va recomand) atribuirea catre dvs a intregului bun supus impartirii (sau bunuri), cu obligatia de a il despagubi pe sot cu o suma de bani care sa reprezinte ceea ce i s-ar cuveni (de exemplu 20% din valoare). Valoarea bunurilor se va stabili printr-o expertiza imobiliara pe care o va dispune instanta.
Atentie: cel care cere iesirea din indiviziune trebuie sa achite o taxa de timbru de 3% din valoarea bunurilor de impartit. Puteti pretui la inceput bunurile la o valoare mai mica, iar apoi, pe parcursul procesului, in urma expertizei care va stabili si valoarea de piata a bunurilor, sa completati taxa de timbru. La sfarsitul procesului, cheltuielile de judecata se vor compensa intre dvs si sotul. Succes!