avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela Gratiela

Activitate Daniela Gratiela

multumesc frumos.
cum poate fi tras la raspundere un lider de sindicat (din teritoriu) care nu a luat nicio masura cand in prezenta acestuia, seful m-a hartuit la locul de munca (mobbing).
Răspuns la discuția Calitate politist
Toti politisti rutieri trebuie sa fie si organe de cercetare ale politiei judiciare. Cu privire la raspunsul ce trebuia sa-l primiti, puteti actiona ( adaptand la situatia dvs) dupa urmatorul model: www.avocatnet.ro/forum/discu...
va trimit numarul de informare a Politiei de Frontiere Romane:
(+4)021.9590 (număr apelabil din orice rețea națională sau internațională).
Răspuns la discuția Durata cercetare penala
Contestația privind durata procesului penal
Introducerea contestației
Art. 488 indic.1. - Cod proc. pen.
(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii.
(2) Contestația poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă și partea responsabilă civilmente. În cursul judecății, contestația poate fi introdusă și de către procuror.
(3) Contestația poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
b) după cel puțin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecății în primă instanță;
c) după cel puțin 6 luni de la sesizarea instanței cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare.
(4) Contestația poate fi retrasă oricând până la soluționarea acesteia. Contestația nu mai poate fi reiterată în cadrul aceleiași faze procesuale în care a fost retrasă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a se citi:
- Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor ( atenție la cap. IV. Clasificarea armelor din punct de vedere constructiv), care prevede:
pct. 8. arme albe cu lamă - armă care îndeplinește următoarele criterii:
a) lama este fie solidară cu mânerul, fie echipată cu un sistem ce îi permite să facă corp comun cu mânerul său;
b) are tăiș dublu pe toată lungimea sa;
c) lungimea este mai mare de 15 cm;
d) lățimea este mai mare sau egală cu 0,4 cm;
e) are un mâner prevăzut cu gardă.
- Art. 372 din Codul Penal, care prevede:
Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase
(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Răspuns la discuția Conflict de interese
art. 209 din ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 57/2019 din 3 iulie 2019, care prevede la aliniatele:
2) Consilierul local, respectiv consilierul județean al cărui raport de serviciu ori contract individual de muncă este suspendat, în condițiile legii, la data începerii exercitării mandatului, își reia activitatea în executarea aceluiași raport de serviciu sau contract individual de muncă, după caz, la încetarea mandatului de consilier local, respectiv consilier județean.
(3) Sunt exceptate de la suspendarea contractului de muncă sau a actului de numire cadrele didactice, cercetătorii științifici, persoanele care dețin funcții sau desfășoară activități în domeniul creației literar-artistice.
Iar pentru conflictul de interes, citiți vă rog aici (pagina 20 din material):
[ link extern ]
Orice instituție de invățământ are Regulament de Ordine Interioară și trebuie ca doamna să verifice în regulament dacă este stipulat acest aspect.
Răspuns la discuția Reclamatie om al legii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă susțineți că este adevărat, trebuie să faceți o sesizare detaliată (cu relatarea identității unor persoane care au cunoștință despre cele relatate, pentru a fi ulterior audiate, numere de telefon ale reclamaților - dacă le știți, faceți referire la firme, entități comerciale care au înregistrare video- dacă există, unde menționați data și ora când au fost suprinse autovehiculele și persoanele reclamate de dumneavoastră și orice alte detalii care le considerați de interes).
Sesizările le puteți face la:
- DIRECȚIA GENERALĂ DE PROTECȚIE INTERNĂ ([ link extern ]
- DIICOT în județul dumneavoastră ([ link extern ]
-DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE ([ link extern ] )
După ce faceți sesizările în scris, și le trimiteți prin poșta, ori telefonic (dar să cereți număr de înregistrare), apoi așteptați 30 de zile (maximum 45) de zile pentru a primi răspuns la sesizări. De reținut că în sesizare este obligatoriu a se trece datele dumneavoastră de identitate, inclusiv CNP-ul, pentru a fi luată în considerare, conform art. 7 din ORDONANȚA nr. 27 / 2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor, care prevede:
Articolul 7 - Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare și se claseaza, potrivit prezentei ordonante.

Eu63
Utilizator 03:24, 11 Aprilie 2017
Verificati contractul de cesiune dintre banca si firma de recuperare ,o sa aveti surpriza sa constatati ca banca,cedentul, a cesionat creanta catre 2 firme,una,gen Secapital,din offshore si cealalta ,gen,Kruk ,din Romania,astfel prin aceasta este incalcat art 1315NCC,cat si clauzele din contractul incheiat de dvs cu banca privind cesiunea,tot ce urmeaza de aici fiind nelegal,autoritatiile romane inchid ochii la aceasta fapta de fals si uz de fals,camata si inselatorie.

Intrebare: este valabil daca cesiunea s-a facut in ianuarie 2011, executarea a fost in 2013 și poprirea din salariu se intinde pana in octombrie 2017, iar eu inca ma judec si acum in instanta pe clauze abuzive? multumesc.