avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Activitate Epuree

Activitate Epuree

Răspuns la discuția vanzare/donatie vs partaj

Nu trebuie cadastru daca loturile nu sunt dezmembrate
raluk0207 a scris:

Pentru incheierea oricarui act notarial care priveste bunuri imobile, este obligatorie documentatia cadastrala.


Am atașat la cerere copie de pe certificatul de moștenitor din care reiese numele noilor proprietari.
Cit timp dureaza legal schimbarea de rol fiscal de la data depunerii cererii la primărie pentru schimbarea proprietarilor pentru certificatul de moștenitor?
Dezbatem succesiune pentru bunicii, un unchi este predecedat si unul postdecedat.
Ambii unchii decedati au dezbatut succesiunea..
Am depus actele la notar si ne-a programat sa venim toti mostenitorii si 2 martori..
Pentru care dintre unchi trebuie facut supliment la Certificatul de mostenitor prin aducerea bunurilor bunicilor la masa lor succesorala?
Cind se face suplimentul inainte de emiterea Certificatului de mostenitori pentru bunici sau dupa?
Daca eu platesc din banii mei sulta in numele socrului cu care vreau sa incei contract de cumparare, cum pot face asta la un teren care nu are cadastru si sunt probleme de suprapunere de cadastre, dci nu pot face cadastrul. Cum sa procedez?
Asta nu înteleg nici eu exact, dar va trebui după dezbaterea succesiunii să cumpăr terenul si casa exact așa cum sunt faptic și exact așa cum vor fi actele după partajul succesoral . Notarul de la Bacău a zis că trebuie cadastru. V-a trebui să fac cadastru pe numele socrului inainte să cumpăr de la el și cum v-a apărea casa neautorizată in cadastru? Adeverința de la primărie mă v,a ajuta la incheierea actului de cumpărare? M-ă v-a incurca aceasta casă cind voi perfecta actul de cumpărare după ce se va finaliza succesiunea si partajul succesoral? Dacă da, in ce fel mă v-a încurca? Voi putea cumpăra terenul și aceasta casa fără autorizatie? Dacă voi face cadastrul casa cum apare in cadastru care va fi inscris in CF?
Da, dar am aflat de la Primărie ca va rămine tot făra autorizatie prin acea adeverința eliberată pentru dezbaterea succesiunii. Acuma mă intereseaza ce apărea in CF deoarece voi cumpăra exact ce este faptic si să nu am probleme la perfectarea cumpărării deoarece o sa plimb actele Dîmbovița -Bacău.
Eu vreau să facem succesiunea, socrul meu este moștenitor, dau sultă in numele lui și apoi fac cu el contract de vinzare cumpărare, cumpăr. Eu vreau terenul si in casa vreau sa stau vara cind merg la grătar..
Ba da, in cartea fu ciară se inscrie cadastrul, iar eu am văzut pe olx foarte multe terenuri la vănzare si erau poze cu cadastru in care apăreau casă demolabilă. Cadastrustul m-a învățat bine să declar la Primărie că s-a autodemolat in sensul că nici un inginer structurist nu-mi va da avizul de rezistență pentru structura clăridii, deci nu se poate face autorizație la clădire.
Pentru succesiune a cerut notarul Certificat de edificate a clădirii.
La primărie imi va da o adeverintă din care va reieși că constructia nu are autorizație si cred că așa va fi inregistrată la CF.
Eu dupa ce se va face succesiunea cu sultă pe casă si teren va trebui să fac contract de vinzare cumpărare cu socrul meu și mă intereseaza sa am actele in regula că notara de la Bacău a zis clar că nu incheie actul de vinzare cumparare făra acte in cartea funciară. Deci va fi nevoie de cadastru, iar succesiunea se poate face fără cadastru, cred.
Succesiune.
Casa nu are cadastru, doar rol fiscal la primărie.
Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila?
Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta demolabila. la dezbaterea succesiunii cere certificat de edificare constructie deoarece casa apare la taxe si impozite cu o suprafata de 60 mp, bucataria de vara s-a autodemolat si au ramas in picioare 2 camere si un hol. in suprafata de cca. 40 mp.
Eu nu vreau sa construiesc sau sa demolez acolo pina ies la pensie peste 10 ani, dar merg vara acolo la sfarsit de saptamina si as mai renova ceva, as mai pune niste stilpi si grinzi de lemn de sustinere in perioada pina ies la pensie sa nu cada.
Un cadastrist a zis sa zic la primarie ca, casa este AUTODEMOLABILA.
In cartea funciara in situatia mea este mai bine sa cer . care este diferenta intre aceste cuvinte in sensul legal ca in viitor nu stiu daca voi construi ceva vreodata fiind un sat cu 94 locuitori pe statistica si nu as vrea sa stau acolo la batrinete fara magazin, farmacie, etc. Daca nu reusesc sa cumpar mai aproape de Bucuresti este posibil sa construiesc acolo ceva penste 10 ani.
Care varianta ar fi mai avantajoasa in cazul meu dintre casa demolabila, autodemolabila sau renovabila?
Apare in cartea funciara autodemolabila?
Daca este demolabila trebuie sa o demolez sau o pot renova?