Cote moștenire. Tata deține o cotă de 4/20 din bunurile de la bunici, fiind 5 frați., tata a decedat , eu sunt unic moștenitor, pe certificatul de moștenitor de pe tata scrie că eu dețin cota de 4/20 și ceilalți moștenitori cota de 4/16, apoi sunt enumerați ceilalți moștenitori, este corectă cota de 4/16 sau este greșită? Dacă este greșită mă afectează cu ceva la partaj, eu voi lua toate bunurile la partaj și dau sultă la ceilalți.
Pentru un unchii trebuie sa facem certificat de moștenitor suplimentar,, cota lui de 4/20 se împarte egal la cei 3 copii și soția supraviețuitoare, ce cote va scrie notarul în certificatul suplimentar să reiasă că dețin toți 4/20 din totalul întreg al masei succesorale?
Mama nu va achita nimic, nici noi nu am vrea să achităm ceva, ale ei valorează mai mult. Da, cind scrie procura vom fi la notar că facem succesiunea după tata + partaj+ îmuternicirea , toate in aceeasi zi. Dar partajul in județul bunicilor se va face cu unchii și mătușile. De la notara unde este mama a zis că nu face partajul pe bunurile bunicilor din celălalt judet. Eu intreb ce mă imputernicește mama să reiasă clar că eu i-am plătit valoarea bunurilor ce-i revin de la parinti soțului ei, adică de la bunici, că vor fi 2 partaje in 2 judete, la 2 notari. Notarul mamei a zis că nu face partajul din celălalt județ, că dacă l-ar face ar trebui să vină și unchii și mătișile mele, frații și surorile tatei. Partajul se va face pe bunuri indivizate. Eu am un model de procură să-l reprezint pe tata la succesiunea pentru bunici, stiu cum a făcut notara din județul mamei împuternicirea sa-l reprezint pe tata, dar asta va trbui să conțină in plus că eu am dat mamei în schimb un bun, acest schimb cum va fi exprimat că nu am de plătit sultă mamei? Donatie nu, sultă nu, vinzare nu, dar ce este acest tip de tranzacție? Partaj nu că notara care întocmește împuternicirea nu face partajul pe bunici, vă rog, nu știu cum să mă exprim altfel.
Da, dar mă interesează, în mod special, ce scrie notara in procură, pe lingă cele scrise aici de dvs., cum se exprimă să reiasă că eu i-am dat ceva și sa-mi dea în contrapartidă altceva, adică dau mamei gratuit și să primesc gratuit? Care este cuvintul pe care-l va scrie, donare/contravaloare, că eu dau ceva să primesc ceva, nu aș da sultă? Poate scrie în procură că-mi donează partea ei? Sau se poate altfel. Partajele vor fi 2 și se vor face în două județe diferite, doi notari diferiți în zile diferite, intîi va fi partajul pentru mama, apoi al meu în alt județ cu unchii și mătușile (frații și surorile tatei).
Partajul succesoral in 2 judete.
Intr-un judet s-a facut succesiunea pe bunicii tatalui meu, tata a decedat in alt judet si are bunuri, o cota parte, si in al doilea judet cel de domiciliu, partea mea ce-mi revine in calitatea de fiu al tatei si al mamei o voi dona mamei, mama vrea sa-mi dea/doneze mie in contravaloare cota care-i revine tatei de la bunici in alt judet. La succesiunea de pe tata vreau ca mama sa ma imputerniceasca sa-mi revina mie partea de la bunici. Ce trebuie sa scrie notarul in imputernicirea pe care mi-o da mama astfel incit sa reiasa ca-mi da partea ei ca si eu i-am dat partea mea care-mi revenea in localitatea de domiciliu al tatei.?
Secretara de la notar de la Bacău, a zis că cota nu o pot împărți decit in același timp cu unchii și mătușile. Mulțumesc pentru răspuns. Dar și eu am crezut cexact cum spuneți dvs., secretara a zis altfel.
Deci pentru acea cotă nu pot să fac separat partaj cu mama să rămin doar eu cu acea cotă și să o scot pe mama din acea cotă. Iar apoi să fac partajul pe bunurile bunicilor doar eu cu unchii și mătușile. Nu pot face partajul separat pe tata pentru acea cotă? Se ia întregul bun la partaj și va fi și mama, nu pot să o elimin înainte, ea este departe în alt județ.
Succesiunea pe bunici este făcută, tata a murit și deține o cotă de 4/20 mooștenită de la bunici. Vreau să dezbat succesiunea după tata și mama vrea să rămînă cu bunurile obținute pe perioada căsniciei și eu cu bunurile moștenite de tata de la părinți lui. Intrebarea este dacă pot să fac partaj succesoral cu mama doar pe cota de 4/20 din terenul cu casa bunicilor? Vreau să fac partaj doar pe tata. Sau partajul se face cu toți acei care moștenesc casa bunicilor? Adica unchii, mătuși, mama și eu?
De ce dramatizati cu scoala, cunosc multe persoane cu facultate care lucreaza ca muncitori in tara si in strainatate, important este ca omul barem intreaba, Lasati balta saracia, multi muncitori fara scoala o duc chiar foarte bine, munca este foarte importanta. Că a greșit că este minoră, a greșit, dar tocmai cere sfaturi să îndrepte greșeala, o vrea acasă la el sa-i fie soție. O vecină a nascut la 16 ani, nu la 17 cit va avea această fată la naștere, și copilul este super ok, acuma are 55 ANI. Dați soluții, nu critici.
Nu se intrerupe posesia, cel care a stăpinit bunurile nu este proprietar. El trebuie să vă plătească chirie că a folosit gratis bunurile celorlalți moștenitori 22 ani. Succesiunea nu se poate dezbate la notar dacă nu este de acord, dar se poate dezbate la judecatoria de care aparține localitatea unde sunt bunurile. Orice moștenitor poate cere dezbaterea succesiunii la judecatorie, cheltuielile se impart la toti mostenitorii. Amenințați-l că ii cereți in instanță arendă/chirie pentru cei 22 ani pentru bunurile din masa succesorală.