Succesiunea pe bunici este făcută, tata a murit și deține o cotă de 4/20 mooștenită de la bunici. Vreau să dezbat succesiunea după tata și mama vrea să rămînă cu bunurile obținute pe perioada căsniciei și eu cu bunurile moștenite de tata de la părinți lui. Intrebarea este dacă pot să fac partaj succesoral cu mama doar pe cota de 4/20 din terenul cu casa bunicilor? Vreau să fac partaj doar pe tata. Sau partajul se face cu toți acei care moștenesc casa bunicilor? Adica unchii, mătuși, mama și eu?
Dvs partajați cu mama ce avea tata, deci restul nu vor fi implicați cu aceasta ocatzie Ulterior, când veti iesi din indiviziune cu acea cota mostenita de tata, veti partajați cu rudele tatalui , abia atunci . Ii implicați.
Deci pentru acea cotă nu pot să fac separat partaj cu mama să rămin doar eu cu acea cotă și să o scot pe mama din acea cotă. Iar apoi să fac partajul pe bunurile bunicilor doar eu cu unchii și mătușile. Nu pot face partajul separat pe tata pentru acea cotă? Se ia întregul bun la partaj și va fi și mama, nu pot să o elimin înainte, ea este departe în alt județ.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
domnule, cu mama veti dezbate succesiunea la un notar pe raza ultimului domiciliu al tatalui. Ce avea tata? bunurile in comun cu mama si acea cota de 4/20. dupa ce dezbateti succesiunea faceti si partajul, dvs ramaneti cu cota si mama cu ce vrea. Nu au treaba matusile cu ce impartiti voi dupa tatal dvs
apoi, dvs cu acea cota, cand veti dori, veti partaja cu matusile amiabil sau in instanta
Secretara de la notar de la Bacău, a zis că cota nu o pot împărți decit in același timp cu unchii și mătușile. Mulțumesc pentru răspuns. Dar și eu am crezut cexact cum spuneți dvs., secretara a zis altfel.