avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate mastera

Activitate mastera

Răspuns la discuția Interventie neautorizata
Domnule petricadracea, aveti dreptate, nu contest. Furnizorul de energei termica pune un afis pe usa scarii prin care notifica ca el incepe sa faca testele si isi incarca instalatia.
In aceasta AG a proprietarilor cine trebuie sa participe? Ca de cand stiu si nici la alte blocuri nu stiu sa se fi facut vreo AG cu proprietarii si sa ii intrebe cand se doreste sa se bage caldura. Da. E anormal ce se intampla la mine in bloc, iar noi cei care incercam sa schimbam ceva, nu putem. V-ati facut o parere ca sunt nestiutor sau nu ma pricep. Nu zic ca ma pricep in cum merg lucrurile intr-o asociatiei. Dar stiu care lucruri sunt anormale la mine in asociatiei. Iar cand zic ca ar trebui implicata primaria ca ultima solutie, unii sar ca arsi, poate ca din cauza ca in cazul unor controale de la primarie, nu asociatia raspunde ci reprezentantii ei... presedintele.. etc.
Cat despre partea tehnica... V-as intreba dar aerul din instalatie cand se incarca instalatia pe unde se evacueaza?
Uitati ca va explic.
Aveti un furtun pe care il luati de mijloc si il agatati la o inaltime pe care o doriti dvs. Un capat il bagati la robinet. Dati drumu la apa iar apa in scur timp va tasni pe celalalt capat. Opriti apa de la robinet. Apa nu curge. Puneti un dop la capatul ramas liber. Scoateti furtun de la robinet si puteti sa cuplati prin ce metoda vreti dvs. ambele capete intre ele si aveti un furtun in care este apa cu capetele legate intre ele.
Sa va spun si cum se face la bloc?
Vreti sa spuneti ca presiunea de la robinet nu este suficient de mare pentru a umple instalatia?
Eu am spus ca este posibil si aceasta incarcare, nu ca o recomand.
Recomand in schimb contactarea furnizorului de energie termica sa vina sa faca interventia de urgenta pe timpul anotimpului rece. In felul asta, proprietarii nu mai pot sa se duca pe capul presedintelui sau administratorului. Si nici administratorul nu sta sa mai faca calcule.
Mai exista si posibilitatea ca asociatia sa nu doreasca sa faca aceasta interventia urgenta nici ea si nici sa permita interventia reprezentantilor furnizorului, ceea ce ne duce pe un teren delicat.

P.S. Presiunea apei la robinet este undeva de la 4...5 bar, in functie de inaltime.
ex.. Pentru un bloc de 10 etaje presiunea poate ajunge pana la 5 bar.
Presiunea in instalatia de incalzire 2..3 bar. Nu ajunge la 4.

Si cu toate astea, la caldura nu se plateste apa rece ce trece prin instalatie + costul de incalzire al acesteia. Ba mai mult in caz de avarie, interventie urgenta asociatia ar trebui sa va ajute sa rezolvati problema, pasnic.
Răspuns la discuția Interventie neautorizata
Ok. Imi cer scuze. Apa nu curge de jos in sus asa cum nici incarcarea instalatiei de incalzire nu se face de jos in sus.
Nu au vrut sa participe pentru ca nu au vrut sa deranjeze vecinii cu intreruperea caldurii, asa cum nu vrea nici o administratie. Sa mearga pe burta si sa amane cat mai mult posibil aceste interventii pentru ca sunt costisitoare si nu vrei sa ai toti locatarii in cap pentru unu singur. Eu ar fi trebuit sa urmez sfatul lor sa imi carpesc caloriferul pana la venirea primaverii dupa cum sugerau iar pt mine asta nu a fost o varianta. Poate era in epoca comunista, mai pui o camera, mai legi o sarma.
Cat de a fi acasa atunci cand se face umplerea instalatie, trebuie sa fii si anuntat, iar daca cei ce fac incarcarea instalatie nu anunta, consider ca sunt buni de plata.
Nu am zis ca nu este mai simplu pe acolo. Eu doar am dat o alta solutie posibila prin care se poate incasa de la un locatar.
Răspuns la discuția Interventie neautorizata
Nu am uitat ce am scris. Eu v-am spus cum s-a intamplat. Nu s-a notat nimic dupa gigacalorimetru si nici nu s-a inmanat ceva asociatiei cat am fost eu de fata, pentru ca reprezentantii asociatii au refuzat sa fie de fata cand s-a facut aceasta interventie.
Pur si simplu, Dorel de la cazane, a venit a intrat in subsol, a inchis vanele de tur si retur, a deschis robinetul de golire, am stat 15 minute sa se goleasca, mi-am facut treaba, l-am sunat pe Dorel, care a venit, a dat drumu la retur, apoi la tur, apoi am mers la mine in apartament, unde a scos un tabel, s-a uitat la nr de etaje, unde avea o valoare de 150. Mi-a taiat chitanta pe numele MEU, ne-am salutat si dus a fost.
Nici eu si nici Dorel a lu' RADETU nu am avut nici un contact cu reprezentantii asociatiei pe toata durata interventiei si nici asociatiai nu mi-a pus nimic la plata mie.
Răspuns la discuția Interventie neautorizata
Eu v-am spus solutia pe care am mers eu. Pur si simplu m-am adresat radet-ului care a venit, a oprit si mi-a facturat. Solutia ce o spuneti dvs. este plimbatul unor hartii si complicatul lucrurilor. Dar este si asta o solutie, nu zic nu.
A doua solutie cu care am venit. A fost incarcarea instalatiei direct din apartament. Atunci porprietarul care face acest lucru, plateste pt ca se inregistreaza pe apometru cata apa a bagat in instalatie. Nu e o solutie tocmai corecta, dar se plateste cat se foloseste.
Daca instalatia are 10mc de agent termic si eu incarc cu 10mc din apartamentul meu, la urmatorea intretinere voi plati 10mc de apa calda pe care ii bag in instalatie.
Pe langa problema unei fisuri la calorier te poti trezi ca de la un an la altul, peste vara, poti observa ca nu ti se mai incalzeste un calorifer. Si asta se poate considera tot o avarie urgenta.
Ce nu stim exact, care a fost scopul prin care respectiva persoana a golit instalatia.
Motive se gasesc. Solutii pasnice, nu prea se gasesc in societatea noastra.
Acel indicator nu a fost pus acolo din pura intamplare.
Nu conteaza daca intra o masina sau 100, sau nici una. Dvs. puteti parca acolo doar daca pe buletin, ca proprietar auto, aveti resedinta acolo.
Si eu vrea ca pe strada mea sa apara un asemenea indicator, ca sa am loc de parcare si sa nu il caut pe idividu care mi-a blocat poarta, de fiecare data cand vin acasa.
In alta ordine de ideii... nu vecinii de pe partea cu accesul riveranilor v-au obligat sa va cumparati masina. A avea masina, a detine o masina, nu implica nici o obligativitate din partea nimanui sa aveti si un loc de parcare.... din pacate.
Exista orase in lume, unde nu se parcheaza in fata cladirilor. Ori exista parcari cu plata, ori parcari la subsolul blocurilor, pentru care se plateste.
Răspuns la discuția Fara Placute de inmatriculare
Trebuie sa va scrie pe hartia care a venit de la politie prin posta.
Tehnic vorbind, chiar daca aveti un acumulator, puteti ramane pe la usa.
In urma unei fluctuatii de curent acumulatorul se poate strica. Si acumulatorul are o durata de viata si nu cred ca sta nimeni sa il verifice. Daca puneti aparatul de masura pe un acumulator de 12 V si va indica 12 V (sa zicem) asta nu va garanteaza ca el e in stare de functionare.
Dupa parerea mea un sistem bazat pe control electric ar trebui sa aiba si varianta mecanica, sau in cazul in care cade curentul, se strica si acumulatorul, electromagnetul care controleaza incuietoarea usii, sa o lase deschisa pana la revenirea curentului.
Cat despre citirea tokenurilor la distanta mai mare de 10 mm, ar trebui un echipament destul de... consumator de energie si nu stiu cine ar avea intentia sa cloneaze un astfel de token. Mai simplu si usor ar fi sa astepte sa iasa cineva din scara sau sa sune la intamplare si sa intre in acea scara de bloc.
Răspuns la discuția Interventie neautorizata
Ok. Haideti ca ne-am tot discutat pe aici.. recunosc.. sunt prost.
Cum se poate pune la plata interventia facuta de cineva in cazul de fata? V-as ruga sa imi aratati clar legea, articolul si ce considerati dvs. necesar ca sa inteleg si eu.
Si cum calculeaza asociatia cat trebuie sa se plateasca pt interventia asta? La fel, lege, articol... eu nu am gasit, nu stiu sa fie si vreau sa stiu acum.
Răspuns la discuția Contracte asociatie
Toti ne facem curat pe palier.
Presedintele doar semneaza actele pe care il pune administratorul. Este doar cu numele.
Am mers cu problema la presedinte care ne-a trimis la administrator, el nu stie nimic. Administratorul spune .. si ce sa ii fac eu? Sa stau langa ea cand face curat?
Iar ca sa convocam o AG suntem prea putini. AG se fac doar cand doreste administratorul.
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Interventie neautorizata
Ati enuntat legea 230, va rog sa imi spuneti si mie unde in lege scrie ca asociatia de locatari factureaza interventia de urgenta la un calorifer, pe timp de iarna, unui locatar.
- Masuratorile de care spuneti facute cu poala de la halat se fac pe exteriorul tevii, care sunt empirice. Daca ai tevi din anii 60 si 50 de straturi de vopsea deja ai 3..4 mm in plus la teava aia. Dupa atata vreme diametrul interior se micsoreaza vertiginos.
- Acel agent termic (apa rece + incalzire) se masoara cu gigacalorimetrul la intrarea in bloc (inregistreaza temperatura si mc).
- As vrea sa va vad stand intr-o iarna stand cu creionul si hartia calculand la fiecare apartament in parte cat are de plata in cazul interventiilor urgente. De ce sa rezolvam pe cale amiabila? Sa stam cu miliatianu personal langa noi.
- Vreti sa spuneti ca la dvs. totul este 100% legal si corect?
- Asa este nu primaria trebuie sa rezolve neregulile care se comit, si sa faca verificari. E treaba locatarilor sa puna mana pe topoare si furci si sa se duca peste presedinte sau administrator. Daca este sa fim barbari, sa fim barbari pana la capat.
Daca in cadrul asociatiei sunt 15 apartamente, sa zicem, din care 5 sunt ocupate de tineri, iar restu de pensionari care se cunosc cu administratorul si presedintele, ce sanse credeti ca au tinerii sa faca o schimbare? Noi, cei tineri, am vrut sa aducem o firma care sa faca partea de contabilitate si au refuzat toti, dupa ce au fost convinsi de administrator si presedinte ca le mai vin 2 lei in plus la intretinere.
Deci revin cu intrebarea, de ce sa nu implica primaria in cazul asta?

Haideti sa lasam discutia noastra si sa raspundem la intrebarea locatarului cu problema.
Cum calculeaza asociatia de locatari cat trebuie sa plateasca cineva care a facut o asemenea interventie si in baza carei legi (lege, articol..etc.)