avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate sebastian069

Activitate sebastian069

Buna ziua.
De ceva vreme sunt presat de firma de recuperari creante si evident, limbajul arogant pe care il au unii operatori de la celalalt capat al firului. S-a intamplat sa se apeleze si de 3-4 ori pe toate numerele care au fost detinute prin contract.
Cum pot evita aceasta hartuire din partea lor ? Fiindca pe 3 numere care au fost detinute prin contract de o persoana, pe toate 3 se suna desi ele au fost deja trecut pe PrePay si doar 1 din ele e declarat ca numar de contact. Mentionez ca unii operatori sunandu-ma, imi cer detalii personale precum daca sunt ruda cu cel pentru care suna si asa mai departe.

Am inteles de la diverse persoane ca practica lor este de-a trimite plicuri acasa si-asa mai departe in care tot se majoreaza suma, iar daca nu le dai nimic, ca sa le dai intr-un final, apare o "reducere" cu pana la 70-75% din suma pretinsa de ei.

Datoria care o am este in jur de 400 si ceva de lei la care s-a ajuns din motive de neplata pe fondul unor probleme personale.

Este adevarat ca daca nu s-a semnat nimic cu firma de recuperari, cel in cauza nu are nici o obligatie catre ea ci exclusiv catre furnizorul de telefonie in conditiile in care in contractul dintre abonat si furnizorul de telefonie, din ce stiu eu, nu se face referire catre cine se va ceda creanta in cazul neplatirii.

Este darea in judecata o solutie viabila ?

Multumesc
Bună ziua ! Dacă în 2010 s-a obținut o reabilitare pentru alcooilemie şi în cursul anului s-a săvârșit aceeaşi faptă. Se poate obţine amânarea aplicării pedepsei ? Se ţine cont de reabilitare şi se judecă dupa NCP ? Mulţumesc. Cu stimă
Dacă am semnat un contract în 06.06.2015 cu începere în 07.07.2015, iar eu în prima zi nu am făcut protecția muncii așa cum se practică conform legii. Doar am primit un instructaj verbal sumar despre manipularea materiilor prime și a echipamentelor de lucru. Consider că ar fi trebuit făcut așa ceva, deoarece prezintă riscuri de accidentări, lucrându-se cu sticlă și alte echipamente precum pistolul de lipit cu care te poți răni... Eu ca și angajat, ce demersuri pot face ? Înafară de-ai presa... posibil să zică că am făcut și să semneze ei în locul meu sau să nu fie deloc la data sesizării oficiale.

Multumesc
Răspuns la discuția Rate in CHF
trandafir2 a scris:

sebastian069 a scris:

La un calcul simplu reiese ca : Raportat la valoarea ratei din 2008 comparativ cu creditul, se putea inchide creditul in maxim 7-8 ani, iar acum ..cu dublarea ratei ar mai fi 6 in loc de 3 si practic s-ar dubla suma datorata initial (12000 EUR conv. in CHF ).

Daca va referiti la valoarea in lei a chf din 2008 cu privire la inchiderea creditului in max 7-8 ani, atunci discutia nu isi are rostul intrucat faptul ca s-a dublat chf in perioada care a trecut, nu tine de banca dvs. si nici de alte institutii din Romania. La asta va refereati?




Da :) dar ramane dilema dobanzilor... s-au majorat si nu are niciun act la mana de la banca.
Discuție Rate in CHF
Mama mea are o rata in CHF la o banca din RO. De la un timp, rata aproape s-a dublat si treptat a intrat in imposibilitate plata, putand sa achite lunar maxim 500 de lei dintr-un salar de 2000. (intretinere, utilitati, chirie, probleme de sanatate).
Au fost numeroase somatii telefonice pentru a pune rata intreaga (900 lei) din partea lor. Pana acum, din 12000 euro convertibili in franci in anul 2008 pe 10 ani, a achitat aproximativ 9000. S-au facut 3 re-esalonari de 6 luni fortate in care s-a platit doar dobanda, iar acestia au prelungit creditul scadent in 2018 cu inca 3 ani (2021).
In 2008 creditul s-a luat cu o dobanda, iar aceasta a fost marita prin omisiune (nu a fost instiintata in scris).
La un calcul simplu reiese ca : Raportat la valoarea ratei din 2008 comparativ cu creditul, se putea inchide creditul in maxim 7-8 ani, iar acum ..cu dublarea ratei ar mai fi 6 in loc de 3 si practic s-ar dubla suma datorata initial (12000 EUR conv. in CHF ).

Ce e de facut ?!

Multumesc
Răspuns la discuția Refuz de a ma prezenta in preaviz
Probabil am sa fac o cerere scrisa trimisa cu confirmare de primire pentru nota de lichidare & others.
Sper ca viitorul angajator sa ma inteleaga ca nu mi-a incetat contractul... mai mult decat 3 nemotivate de la precedentul angajator si desfacere disciplinara nu pot pati. Desi a incercat cineva sa ma avertizeze ca scrie niste motive de nu ma mai ia nici necuratul, desi totul trebuie sa aiba o baza legala, nu sa se mearga pe influenta.
gabrielaC5 a scris:

Eu va inteleg situatia, dar mai aveti o saptamana pana va inceteaza contractul (parca pe 24.11. inceteaza, nu?)
Daca noul angajator nu a incheiat contractul si a spus ca asteapta sa va dea decizia de incetare, nota de lichidare de la vechiul loc de munca, trebuia sa mergeti in continuare la munca.


Nu a zis ca ma asteapta, nu a dat de inteles, iar eu nu risc. Fostul angajator incerca sa imi tot zica, sa ma minta si.... nu prea i-a mers.
@gabrielac5 : Am mers si cand s-a invit oportunitatea am plecat. In ziua cand am fost sa inaintez demisia, m-am simtit fraierit, constrans sa semnez ceva (hartie in baza art 55 lit. b cu acordul partilor care se termina la 24.11.2014) de care mi-am dat seama abia dupa ce mi-au deschis ochii cateva persoane cu zeci de ani experienta in campul muncii, eu avand 19 ani ...fiind primul loc de munca. Mi-au spus ca viitorul angajator va intelege situatia si ca eu respect preavizul (acordul partilor constituie preaviz cumva ?), ma vor astepta, fapt de care nu eram sigur nici 1%. Au fost foarte deranjati cand le-am zis verde-n fata ca vreau sa depun demisia, au insistat de n ori sa le zic motivul plecari si am cedat psihic, le-am zis situatia si nu au vrut sa ma inteleaga. Efectiv nu ma mai pot scula la 4.30 dimineata ca la 5.30 sa fiu in statie la autobuz si la 6.00 sa fiu la lucru. De ce 4.30 ? fiindca mergeam pe jos pana la autobuzul care ma ducea la locul de munca, neavand mereu bani de taxi, sa nu mai zic de schimbul 2 pe weekend cand picam singur pe tura si ajungeam epuizat acasa, nu era destul ca asteptam 20 de minute tramvaiul ce ma ducea acasa in frig.

Vine iarna, iar eu n-o sa`mi pot permite in fiecare dimineata taxi la 5 dimineata. Trebuie haine mai groase, sa-mi asigur hrana.. dar nu intereseaza pe nimeni ca nu mai pot sta pe un salar mizer de 700 lei.
La noul loc de munca ma va lua, mai trebuie sa ma sune ca sa stabilim data semnarii contractului, imi mai trebuie cazierul (il am deja), extras banca (da) si nota de lichidare... dar nu am primit nicio notificare in privinta incetarii. Si as merge la ITM sa cer o lamurire....
În cât timp urmează să fiu convocat la comisia de disciplină dacă am făcut abatere de 3 nemotivate ? Este posibil ca fostul angajat să întârzie aceasta ?
Pot semna un nou contract întretimp ? Viitorul angajator îmi cere nota de lichidare, dar practic... nu am cum s-o cer înainte de încetarea C.I.M., se poate apela și la ITM în acest caz ?
Intrase un fost coleg cu care mă înțelegeam mai ok, în privat pe o rețea de socializare și mi-a spus că să vin la lucru că nu mă mai ia nici necuratu' după ce citește motivele lichidării. O pot cataloga ca pe o intimidare/amenințare ?