avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate ANALIROMAN

Activitate ANALIROMAN

Dupa cate stiu eu contractul de prestari servicii in contabilitate este reglementat de OG 65/1994 -republicata....deci contabil autorizat,expert contabil....infiintare cabinete individuale..etc...iar contributia la somaj este facultativa ...nu obligatorie( a fost obligatorie doar pe perioada OUG 58/2010).
Pentru contractele individuale de munca se opresc toate contributiile si se vireaza de angajator!
Răspuns la discuția sumal
Nu. Sumalul se depune doar de cei care comercializeaza masa lemnoasa,cu autorizatie de la ITRSV ,avize si facturi cu fir,..etc.
Răspuns la discuția plata in avans la n contract
Depinde ce este stipulat in contract....poate aveti un articol in care se specifica" avans de...%-pentru procurare materiale....organizare.....etc...sau mai multe plati considerate ca avans..pentru derularea lucrarii in bune conditii"...
Discuție ONG
Buna ziua! Am o mica nedumerire...activitatea ONG-ului este ..pescuit in ape dulci...deci...pescuieste..si preda mai departe acest peste(cu factura catre alte asociatii). Cum considerati aceste venituri....impozabile? sau activitate nonprofit conform activitatii desfasurate? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția casa de marcat
Oricum..memoria fiscala trebuie predata...si asa ceva nu se face decat cu ajutorul distribuitorilor autorizati..
Art. 4-din OUG nr. 28/1999
(5) Operatorii economici care utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale, la umplerea memoriei fiscale, atunci cand aceasta trebuie inlocuita ca urmare a defectarii, ori cand nu mai poate fi folosita de catre utilizatori din diverse motive, precum si in cazul in care acestia isi inceteaza activitatea, sunt obligati ca, dupa citirea memoriei si preluarea rolei pe care sunt inregistrate datele din aceasta de catre organul fiscal teritorial, sa predea memoria fiscala spre pastrare si arhivare directiilor generale ale finantelor publice judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz. Pastrarea si arhivarea memoriilor fiscale se asigura pentru o perioada de minimum 10 ani.
Răspuns la discuția casa de marcat
Pana la lichidarea societatii nu puteti "vinde" casa de marcat. In plus aceasta se "vinde" doar la societatile care se ocupa cu comercializarea acestora....sunt autorizate de MF.
OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale-actualizata la 25.11.2008
Art. 8. -(2) In cazul in care utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale isi inceteaza activitatea, precum si in cazul aparatelor de marcat electronice fiscale confiscate potrivit legii ori preluate spre valorificare de societatile bancare ca urmare a neachitarii imprumutului contractat pentru achizitionarea acestor aparate, valorificarea lor se va realiza numai prin distribuitorii autorizati.
O zi buna!
Răspuns la discuția somaj tehnic 2010
Proceduri de urmat in cazul introducerii somajului tehnic pentru angajatii din firma
Precizari importante:
- sa nu de depseasca 3 luni pe an de somaj tehnic pentru fiecare din angajati
- nu este obligatoriu ca toti angajatii sa intre in somaj tehnic, acestia putand intra pe rand
Procedura pt somaj tehnic este urmatoarea:
- se face o decizie in care se precizeaza perioada de intrerupere (dar nu mai mult de 90 zile)
- se anexeaza un tabel cu angajatii care vor intra in somaj tehnic (semnat de angajati)
- se inregistreaza la ITM decizia si tabelul, inainte de intrare in somaj
- pe perioada somajului tehnic angajatii vor fi platiti cu 75% din salariu, societatea este scutita de la plata datoriilor sociale aferente somajului tehnic (mai putin comision ITM), iar angajatii raman la dispozitia societatii
OUG 4/2010 este valabila doar in 2010...adica pana la 31.12.2010!
O zi buna!

daca este nevoie..... Cerere de înregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului (OMFP 262/2007)
Formular 050 Cererea se depune în cazul în care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social, ori în cazul în care contribuabilul îşi schimbă domiciliul fiscal declarat anterior. Se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află noul domiciliu fiscal şi va fi însoţită de documente care să facă dovada deţinerii sau ocupării legale a spaţiului pentru noul domiciliu fiscal. Se completează într-un singur exemplar.
...verificati vectorul fiscal....si la 25.10 se incheie trim III...deci...declaratii...
O zi buna!
Răspuns la discuția declaratii
Daca este pensionar - NU. daca este salariat si are si cabinet DA,daca este asigurat in baza legii 19 la CAS acum datoreaza si somaj.
Răspuns la discuția PFA somaj,pensii,sanatate
Nu se achita nimic....nu aveti venit net la care se calculeaza contributiile....se depun notificari.