avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate ILIE DORIN

Activitate ILIE DORIN

Răspuns la discuția Furt magazin
Nu m-am suparat, doar faceam o corectura :)

Ultimul dosar de mediere cu persoana vatamata multinationala de care vorbim, finalizat cu acord de mediere, incheiat si depus la instanta inainte de citirea actului de sesizare, proces desfasurat in cadrul biroului meu de mediere, cu solutie de incetare a procesului penal:

[ link extern ]
Răspuns la discuția Furt Market
daca dvs veti platiti cheltuielile de judecata si celalalt nu, nu va afecteaza cu nimic.

Vor fi in jur de cateva sute de lei.
fapta lui reprezinta infractiunea de distrugere si aveti termen 90 de zile de la data faptei sa depuneti plangere penala. Daca depuneti plangere penala se va incepe procesul penal. Puteti insa sa va retrageti plangerea pe tot parcursul procesului penal si faptuitorul sa nu mai raspunda penal, daca va intelegeti cu el in vreun mod amiabil, direct sau printr-un mediator autorizat.

Daca trec cele 90 de zile si nu depuneti plangere, atunci nu veti mai putea sa il trageti la raspundere penala.

Plangerea o puteti face si este valabila si doar pentru fapta, daca nu stiti cine este faptuitorul, urmand ca organele sa dispuna cercetari.

Daca nu va amintiti nr masinii puteti lua legatura cu politistul care a venit in urma apelului la 112, sau puteti depune plangerea si fara aceste date, si veti indica in plangere datele necesare cu care politia va trebui sa il identifice pe faptuitor, dupa nr de masina, dupa cam video din zona, etc.
Răspuns la discuția Furt de curent electric
riscati dosar penal, si deci o condamnare. Depinde cat evalueaza firma pagubita prejudiciul si de acte initiaza, adica daca depun plangere la politie. Ar fi bine sa va interesati din timp.

Daca incepe procesul penal, puteti sa va impacati cu ei daca le returnati prejudiciul in faza de urmarire penala. Impacarea ar avea ca efect inlaturarea raspunderii penale a dvs pentru fapta de furt.
Răspuns la discuția Declaratie parte vatamata
Dreptul dvs de a depune plangere nu vi-l poate lua nimeni. Plangerea prealabila poate fi depusa in termen de 3 luni de la data faptei. Daca va cheama sa dati declaratii puteti da si declaratie si depune si plangere. Daca mai aveti acest interes.

totusi depinde si de antecedentele penale...daca nu ati mai facut astfel de fapte...

Daca ati mai facut astfel de fapte procurorul va poate trimite in instanta si veti fi condamnat.

stiu cazuri precise cand desi s-a furat bunuri de valoare redusa (pana intr-o suta de lei), faptuitorul a fost condamnat.
Răspuns la discuția Retragere plangere pentru viol
Violul de care sunteti acuzat este in forma simpla, prin urmare retragerea plangerii sau un acord de mediere cu persoana vatamata, va duce la clasarea cauzei (incetarea procesului penal in stadiul in care se afla la depunerea acordului de mediere la dosarul penal). Este cea mai usoara si sigura forma de a scapa de aceasta cauzatie penala.

Cat despre dosarul cu loviri si distrugerea masinii (eu vad deci 2 infractiuni) depinde ce retine politistul si ce probe aveti ca a fost cel de care spuneti. Puteti sa o aduceti martora pe ea. Si depinde ce vreti sa obtineti prin acel dosar: repararea pagubelor sau condamnarea celui care v-a batut.
Răspuns la discuția Acuzatie de furt si complicitate
politistul nu este o persoana oarecare, deci nu puteti depune plangere pentru faptul ca va considera, avand sau neavand probe, complice intr-un dosar penal.

Daca sunteti intr-o atare situatie - complice intr-un dosar penal, nu va ajuta cu nimic sa faceti plangere. Tot ce trebuie sa faceti este SA VA DEMONSTRATI NEVINOVATIA si NEIMPLICAREA in activitatea infractionala de care sunteti acuzat.
Răspuns la discuția Hartuita de fostul soț
cred ca se impune un nou ordin de restrictie....
Răspuns la discuția Furt Market
Daca aveti antecedente mai mult ca sigur veti fi trimis in judecata. Dar veti fi anuntat din timp de catre organele judiciare.