avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Activitate floricica

Activitate floricica

imi cer scuze ca nu am fost suficient de completa in explicatii. Nu exista deocamdata nici o succesiune deschisa (parintii nostri traiesc). Am intrebat in ideea ca trebuie sa stiu cu ce ma voi confrunta (ca acte). Stiu ca audierea martorilor este prima etapa in dezbaterea succesiunii (am trecut prin asta cu socrii mei). Am vrut sa le iau pe rand. Apoi, daca nu face acceptare expresa timp de 1 an, mai poate fi considerata mostenitor?
Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: La deschiderea succesiunii, unul din mostenitori (sora mea, fiica celui decedat) este in strainatate si nu intentioneaza sa vina in tara.
Stiu ca pe lista actelor necesare pentru dezbaterea succesiunii este si audierea a 2 martori. Cum probez filiatia celui din strainatate daca nu exista martori care sa o fi cunoscut? (este plecata din tara de peste 30 de ani si nu a venit niciodata) Sunt de ajuns actele ei de identitate? Sau e de ajuns ca martorii stiu din auzite ca cel decedat are o fiica in straintate?
Va multumesc.
Răspuns la discuția licitatii online
kenzokent a scris:

un sfat , evita site-urile fantoma..

Cum putem verifica daca este site fantoma? Dati-ne va rog niste criterii de diferentiere, pentru cei care nu se pricep.
Răspuns la discuția ce acte reglementeaza....?
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Sa inteleg ca Legea 677/2001 se aplica si celor care nu sunt operatori de date cu caracter personal, cu sau fara notificare la ANSPDCP?
Intreb asta pt ca la art.2 alin.2 se specifica expres caror entitati se aplica aceasta lege, iar in alin.6 legea excepteaza clar persoanele fizice care prelucreaza astfel de date pentru uzul lor personal, daca datele in cauza nu sunt destinate a fi dezvaluite. Asta m-a dezorientat. De unde stiu eu sau orice cetatean ce va face administratorul site-ului cu datele mele, atata vreme cat le cere dar nu scrie nicaieri ce va face cu ele?
De asemenea, legea prevede si sanctioneaza doar contraventiile faptuite de operator sau imputernicitii acestora. Am sesizat Autoritatea, dar ma tem ca vor declina competenta.
Nu mi-e clar deloc cine ma poate proteja :(
Buna ziua,
Apelez la amabilitatea profesionistilor de pe acest forum pentru de a-mi oferi o opinie legala cu privire la ce acte normative protejeaza datele personale ale oricarui cetatean impotriva publicarii si colectarii lor fara drept pe website-urile unor persoane fizice sau juridice (s.r.l.-uri), in conditiile in care aceste persoane nu sunt operatori de date cu caracter personal si nu sunt probabil vizati de legea 677/2001, legea 298/2008 si celelalte acte conexe.
Mentionez ca aceste persoane sunt administratorii unui server privat pe care se joaca un cunoscut joc gen mmorpg si care conditioneaza primirea unor bonusuri in joc (pentru care se plateste) de trimiterea prin intermediul unui formular de pe site a unor scanari de documente care contin date personale (nume, adresa de domiciliu, etc) fara sa motiveze in ce scop colecteaza aceste date.
Va multumesc pentru timpul acordat,
va rog, cine ar putea sa ma ajute cu informatii in legatura cu acest institut?
a fost infiintat deja? pt ca legea 247/2005 specifica infiintarea lui in termen de 60 de zile.
daca nu a fost infiintat, unde as putea sa aflu mai multe amanunte?
precizez ca am intrebat deja la ANCPI si nu am primit raspuns nici dupa o saptamana.

va multumesc pentru amabilitate
claudia serban