avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu mostenitor in strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu mostenitor in strainatate

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: La deschiderea succesiunii, unul din mostenitori (sora mea, fiica celui decedat) este in strainatate si nu intentioneaza sa vina in tara.
Stiu ca pe lista actelor necesare pentru dezbaterea succesiunii este si audierea a 2 martori. Cum probez filiatia celui din strainatate daca nu exista martori care sa o fi cunoscut? (este plecata din tara de peste 30 de ani si nu a venit niciodata) Sunt de ajuns actele ei de identitate? Sau e de ajuns ca martorii stiu din auzite ca cel decedat are o fiica in straintate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 14:45, 23 Mai 2017
Nu e suficient acest lucru. Dar sora dvs a acceptat succesiunea în termenul.legal? Trebuie avute în vedere mai multe aspecte, nu doar proba legăturii de rudenie intre defunct și descendent.
imi cer scuze ca nu am fost suficient de completa in explicatii. Nu exista deocamdata nici o succesiune deschisa (parintii nostri traiesc). Am intrebat in ideea ca trebuie sa stiu cu ce ma voi confrunta (ca acte). Stiu ca audierea martorilor este prima etapa in dezbaterea succesiunii (am trecut prin asta cu socrii mei). Am vrut sa le iau pe rand. Apoi, daca nu face acceptare expresa timp de 1 an, mai poate fi considerata mostenitor?
Chiar dacă nu accepta succesiunea în mod expres în termenul legal , poate face dovada acceptării tacite.
Nu puteti dezbate mostenirea fara ea.
Notarul la care se deschide succesiunea va trimite citatii la adresa de domiciliu.
Doamna are dreptul sa-si exprime acceptarea sau neacceptarea in termen de 1 an de la data la acre este instiintata ca unul din parinti a decedat si nu la data decesului lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ddena ddena Buna ziua, as dori sa stiu ce termen este pentru a declansa succesiunea dupa decesul unui parinte, cine o poate face, si care este procedura. va multumesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune , moartea tatalui aselajusto aselajusto Buna ziua , eu locuiesc in apartamentul lasat de parintii mei , este pe numele lor , din pacate tatal meu a decedat as dori sa fac succesiunea , mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Certificat calitate mostenitor lumix88 lumix88 Buna seara, Va rog, daca se poate sa ma indrumati cu niste raspunsuri juridice: este vorba de un dosar ANPR care a fost inregistrat pe numele mamei mele, ... (vezi toată discuția)