avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate soimumircea

Activitate soimumircea

Sunt tutorele unei persoane interzise judiciar,adulta, care in anul 2014 a primit o mostenire in calitate de nepoata de fica predecedata de la bunicii materni impreuna cu fratele ei. Interzisa judiciar are ca venituri : pensia de urmas (dupa mama decedata) de 400 ron si indemnizatia de handicap grav de cca 330 ron lunar.
Mostenirea consta intr-o casa de locuit cu terenul intravilan aferent constructiei si curti+ teren extravilan in cota de 1/2 si 1/2 fratele.Daca da in arenda terenul extravilan
(impreuna cu fratele care obtine venituri din salariu),va obtine un venit clar mai mic decat venitul dintr-un salariu minim pe economie pe care va trebui sa plateasca impozit pe venit de 16 % plus impozitul aferent CASS.
Cat trebuie sa platesc (eu sau arendasul) contributie CASS aferent persoanei cu handicap interzisa judiciar
da eu vreau sa renunt numai la partea ce mi se cuvine ca sot supravietuitor.Sa inteleg ca trebuie sa deschid un nou proces in instanta ? Cum se deshide acesta cu recomandare de la notar?
In urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila s-a instituit interdictia in ce o priveste pe fica mea majora care este bolnava. Cu acordul meu am fost numit tutore de catre Autoritatea tutelara.Mai am un fiu major. Mama lor a decedat si as vrea sa declansez procedura de mostenire dupa mama lor.Intrebare:daca renunt la partea mea de mostenire ,in ce priveste un imobil construit impreuna cu mama lor,in favoarea celor doi copii,o pot reprezenta pe fica mea in calitate de tutore la primirea mostenirii eu nemaifacand parte din masa succesorala prin renuntare in favoarea lor?
Discuție Legea 176/2010
Va rog sa-mi raspundeti daca eu inteleg bine in "litera legii" art1.alin(1) punctul 31 sintagma "persoane cu functii de conducere si de control."....presupune cumulul functiei de conducere si cea a functie de contol intrucat scrie foarte clar "SI" nu "SAU" , "ORI"
31. persoanele cu funcţii de conducere şi de control, precum şi funcţionarii publici, inclusiv
cei cu statut special, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul tuturor autorităţilor publice
centrale ori locale sau, după caz, în cadrul tuturor instituţiilor publice;
Am mostenit impreuna cu fratele meu (fiecare in cota 1/2) o casa si terenul aferent curti si constructiei,care a apartinut parintilor nostri.Mentionez ca succesiunea s-a facut fara cadastru (in anul 1988)si nici nu exista trecuta in cartea funciara.Intrebare pot vinde partea mea de 1/2 fiului meu (major)? Daca "da" care sunt pasii care trebuie urmati in acest caz?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
In tinerete am cumparat o casa cu terenul aferent curtii cand eram necasatorit. M-am casatorit cu prima sotie cu care am 2 copii majori,intre timp sotia (mama copiilor ) a decedat. Am facut cerere pe legea 18/1991 pentru restabilirea dreptului de proprietate pe terenul respectiv (casa fiind demolata) si am numai o adeverinta de punere in posesie ,in scurt timp voi primii si titlu de proprietate.Intrebari:
1.daca deschid succesiunea dupa prima sotie (decedata) acest titlu intra in masa succesoriala,
intrucat titlul restabileste un bun al meu avut inainte de casatorie?
2.Intre timp m-am recasatorit ,titlul inca nu a fost eliberat ,este considerat un bun al meu dobandit inainte de casatorie? Daca "da" il pot insraina fara acordul sotiei?
Răspuns la discuția Act de vanzare cumparare
nu exista CF pentru acel imobil ,certificatul de mostenire fiin facut in 1988
Am mostenit impreuna cu fratele meu (fiecare in cota 1/2) o casa si terenul aferent curti isi constructiei,care a apartinut parintilor nostri.Mentionez ca succesiunea s-a facut fara cadastru,carte funciara.Intrebare :pot vinde partea mea de 1/2 fiului meu (major)? Daca "da" care sunt pasii care trebuieurmati in acest caz?
Răspuns la discuția Calculul pensiei de invaliditate
Domule Carp va multumesc foarte mult petru promtitudinea raspunsurilor si profesionalismul dvs.Va doresc un an nou fericit!
Răspuns la discuția Calculul pensiei de invaliditate
Sa inteleg prin raspunsul primit ca la cei 33 de ani si 4 luni in care am cotizat efectiv se pun si cei 5 ani si 9 luni asimilati si depasesc stagiul complet de cotizare de 35 de ani?