avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate ClaudeStoica

Activitate ClaudeStoica

La inregistrarea unei firme la Registrul Comertului, Cererea de înregistrare a documentului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social se depune direct in cadrul dosarului depus la Registru(procedura realizandu-se ca si pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 102/2020 Registru-ANAF) sau este necesar ca cererea sa fie depusa la ANAF direct de catre solicitant, iar raspunsul ANAF sa fie depus in cadrul dosarului de deschidere firma?
Multumesc frumos.
Buna ziua. Poate o Asociatie sa realizeze o cesiune sub semnatura privata prin care sa transmita catre o institutie spitaliceasca un produs a carui valoare este mai mare 25.000 lei?
Multumesc frumos.
Buna ziua, in ce masura afecteaza GDPR-ul incetarea contractului individual de munca? Exemplu concret: fostul angajat imi solicita imediat dupa incetare CIM sa ii sterg adresa de email de serviciu si continutul acestuia si sa ii permit portarea in nume propriu a numarului de telefon de serviciu motivand folosirea indelungata a acestora. Angajatorul nu are dreptul sa pastreze si sa foloseasca email-urile de serviciu ca dovada a indeplinirii unor task-uri in raport cu clientii pentru care a lucrat? Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Sponsorizare elevi liceu
Buna dimineata, multumesc frumos pentru ajutor.
Buna ziua. Sub ce forma(contract) poate o Asociatie sa sponsorizeze participarea unor elevi de liceu, din anii terminali, la cursuri de formare profesionala autorizate de catre Ministerul Muncii? Regulile sponsorizarii permit incheierea unui contract direct cu elevul? Liceul in cauza nu mai are personalitate juridica fiind comasat cu o alta unitate de invatamant.
Am vrea sa ne asiguram si de participarea la cursuri, respectiv de adaugarea unei clauze de restituire a sponsorizarii in cazul in care elevii in cauza nu vor participa la cursuri.

Multumesc frumos.
Multumesc frumos. Este aplicabila solutia dumneavoastra chiar si in cazul in care membrul care se retrage este chiar membru al Consiliului Director(alcatuit din doar 2 membri)?
Buna ziua, in situatia in care un membru fondator al unei asociatii isi manifesta dorinta de retragere din Asociatie(asociatia are doar 3 membri, in cadrul aceleiasi Adunari Generale se va lua act de retragerea sa si se va lua act de adeziunea unui nou membru), pe procesul-verbal si hotararea aferenta, mai are dreptul/obligatia membrul fondator care se retrage de a mai semna?
Referitor la actele aditionale de modificare ale actului constitutiv si statutului, acestea se pot incheia direct in versiunea actualizata, potrivit modificarilor dispuse de Adunarea Generala? Avand in vedere ca un membru fondator se retrage si se atrage un alt membru pentru a indeplini numarul minim de 3, membrul care s-a retras mai trebuie sa semneze pe versiunile actualizate ale actului constitutiv si statutului?
Multumesc frumos.