avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate Madalina Mihaela I. Moceanu

Activitate Madalina Mihaela I. Moceanu

Iesirea din indiviziune se face pentru toți coproprietarii, nu numai pentru unii! Asta înseamnă partaj!
Că, după aceea,fostii coproprietari pot să își unească parcelele, asta este cu totul altceva!

gi-jane2 a scris:

M-ar ajuta foarte mult legea care spune ca in cazul iesirii din indiviziune toti proprietarii sunt obligati sa iasa din indiviziune fiecare cu parcela lui, conform cotei parti pe care o au in indiviziune. Va multumesc anticipat.


nu exista asa ceva. La modul general dvs ca si coproprietar puteti iesi din indiviziune, iar ceilalti sa ramana cum vor.

Da, se aplica și pe parcurs, diferența este că pe parcurs pentru adăugarea atribuțiilor mai trebuie și acordul salariatului....spre deosebire de început când angajatorul fixează ce atribuții dorește.

Cornel Vasile a scris:

Textul de lege este valabil oricand ..nu scrie ca se aplica numai la inceputul activitatii.

Ieșirea din indiviziune presupune că fiecare coproprietar dvs., sora și unchiul( verișoară) să deveniți unici proprietari pe partea dvs de teren- deci rezultă 3 terenuri in urma ieșirii din indiviziune. Fiind 3 terenuri, va cer certificat de urbanism in mod legal.
Că după aceea dvs.si sora vreți să faceți comasarea celor 2 terenuri, acest lucru se poate doar după ieșirea din indiviziune.
Are dreptate notarul. Știe el ce va cere, nu va cere aiurea,!
Acest articol este valabil pentru inceperea unui cim când angajatorul fixează atribuțiile postului ocupat de către viitorul angajator, nu în situația desfășurării unui cim când trebuie acordul salariatului pe modificarea atribuțiilor sale inițiale!

PEOPLE MANAGEMENT a scris:

In acest caz, art. 40 din Codul Muncii nu se mai aplica? Felul muncii nu se modifica, doar trebuie scoase anumite atributii si modificate altele care raman in raport cu obiectivele postului.
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare fiecărui salariat, în condiţiile legii;
c) să dea dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalităţii lor;

2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu apreciez că nu veți reuși în lipsa unei hotărâri judecătorești de evacuare!
Din informațiile dvs. rezultă că sunteți 3 proprietari, dvs.cu sora și unchiul; la ieșirea din indiviziune rezultă că deveniți așadar 3 proprietari pe 3 loturi de pământ; că dvs.si sora doriți să vă păstrați împreună terenurile astfel dobândite din moștenire, este una, realitatea juridică că sunteți 3 proprietari pe 3 loturi distincte. De aceea va trebuie certificat de urbanism la notar!
Același răspuns! Cereți partajul în instanță!
Bună ziua!

Interesați -va de numărul lucrării înregistrate la poliție și numărul de dosar de la Parchet și solicitați la Parchetul arondat secției respective de poliție să vă comunice care este stadiul dosarului. Astfel de dosare trenează destul de mult în practică.
In mod normal se face act adițional și se atașează noua fisa de post, ambele( actul adițional și fisa semnate de angajator și salariat) sau se poate redacta o noua fisa de post și aceasta trebuind să fie semnată de ambele părți contractante, fisa noua de post cu valabilitate de la data semnării
Bună ziua!

Modificarea fisei de post se face doar in scris, cu o prealabila informare și trebuie agreeata de către salariat prin semnarea ei. In lipsa semnăturii respective, adică a acordului salariatului, modificarea cim-ului
( pentru că fisa de post este anexa la cim și face parte integrală din cim) este ilegala.

Daca salariatul nu dorește să semneze fisa noua de post, nu prea aveți legal ce sa ii faceți.