avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate vicentiu314

Activitate vicentiu314

La Casa Națională de Pensii nu am trecut informații despre Cartea de Muncă în format electronic. Am sunat dar nici după 26 de minute nu au răspuns. Am trimis un E-mail la Casa județeană de pensii prin care am cerut o rezolvare a situației. Am cartea de muncă în format PDF semnat electronic. Răspunsul pe care l-am primit a fost că , scanarea cărților de muncă s-a făcut până în anul 2010, și că la dosarul de pensie trebuie să prezint cartea de muncă în original și copie. Vă întreb că de ce nu pot avea informații despre cartea de muncă în format electronic? De ce nu este acceptat cartea de muncă în format PDF și semnat electronic ? Aș dorii să știu unde mă pot adresa. Vă Mulțumesc!
Care sunt situațiile în care Datele cu Caracter Personal pot fi folosite fără acordul căruia îi aparțin ?
Sunt la banca ING. Mi s-a blocat deschiderea unui cont, pe motiv că am rezidența într-o altă țară. Vă întreb, eu nu am aceleași drepturi ca ceilalți cetățeni? Aceasta nu este o discriminare? Ce pot face?
AM cont deschis la ING. Acolo primesc pensia de boală. Anul trecut mă trezesc cu o poprire în valoare de 1756 de lei. Aveam pensia de 800 de lei.
În luna august și septembrie și puțin din octombrie nu am putut să mă folosesc de bani.Vă întreb: executorul judecătoresc de unde află contul meu bancar? Iar banca fără acordul meu poate da datele mele personale?
Aceeași bancă anul acesta mi-a cerut actualizarea datelor personale. În luna iulie am trimis ce mi s-a cerut. Acum după 4 luni și 10zile primesc un e-mail prin care se cere :INSEREZMultumim pentru completarea pasilor de actualizare date din Home’Bank. Pentru a finaliza procesul cat mai rapid avem nevoie de o serie de documente:
1. Declaratia privind rezidenta fiscala (pentru persoane fizice). O regasesti pe acesta la urmatoarea adresa: [ link extern ] ;
2. Act de identitate emis de autoritatile romane(CI/Pasaport);
3. Document care sa ateste adresa de domiciliu declarata.

Ultimul pas din partea ta este sa ne trimiti cele 3 documente (scanate sau pozate cat mai clar) la adresa datepersonale@ing.ro in urmatoarele 3 zile lucratoare. De asemenea ai si varianta de a le aduce in orice Office ING in acelasi termen. In cazul in care nu primim documentele, aplicatia ta va fi esuata, iar tu va trebui sa faci o noua cerere de actualizare a datelor urmand pasii din Home’Bank
Iti multumim pentru ajutor si timpul acordat,
Iuliana-Florina Popa
Echipa ING
Vă întreb ce să fac? Este legal ceea ce au făcut? Mai pot face ceva? Și ce anume. VĂ MULȚUMESC.
Sunt diabetic și aș dori să știu dacă pot obține o copie xerox după fișa mea medicală de la diabetologie. Medicul mi-a zis că fișa este ceva particular și nu poate să facă așa ceva. Eventual doar o scrisoare medicală poate să elibereze. Cine reglementează acest lucru, deoarece eu am nevoie de istoricul tratamentelor și rezultatele analizelor pe care le-am avut. Vă mulțumesc.
Doresc să știu dacă fiul meu se poate căsători cu nepoata fratelui soţiei (nepoata cumnatului meu). Vă mulțumesc.
Doresc să ştiu ce este un act de promisiune, cum se poate anula,şi de către cine.
Este vorba de un act în cadrul imobiliar. Vă mulţumesc.
mama mea încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu fondul locativ anul trecut
pe data de 5 decembrie. Cineva a plătit avansul, iar acum vrea să mă evacueze, dar numai pe mine. Azi am obţinut contractul dintre mama mea şi locativ. Contractul a fost încheiat în baza legii 112/1995. Din contract am aflat că dacă rata nu este plătită
timp de 6luni urmează să fiu evacuat. Doresc să ştiu dacă respectivul a putut să facă
vreun alt act prin care să poată să-i rămână casa. Vă mulţumesc anticipat.
Aş dori să ştiu ce pot să fac în cazul în care mama mea a făcut un act de
vânzare-cumpărare, deoarece cel care a cumpărat casa a profitat
de naivitatea ei. Menţionez că toate actele (inclusiv cartea de identitate) se află
la respectivul, şi nici nu vrea să dea un act de-al casei, ca să cunosc şi eu conţinutul
contractului. Vă mulţumesc.
mama mea a vândut casa care a fost în proprietatea primăriei. Cineva a dus-o la fondul locativ, a dat banii pentru casă, iar casa a fost cumpărată în numele mamei .
după care a dus-o la un notar şi a făcut un act de vânzare-cumpărare. mama mea nu ştie pe unde a dus-o, iar actele casei sunt la el, inclusiv cartea de identitate. Am încercat să vorbesc cu el, ca să-i pun în vedere să-i dea mamei actele casei, dar nici nu vrea să vorbească cu mine.De aceea doresc să ştiu cum pot afla notarul la care
s-a încheiat actele, deoarece vreau să ştiu şi eu conţinutul actului. Vă Mulţumesc.