avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Piccolina83

Activitate Piccolina83

Buna ziua! Cum pot convinge legal angajatorul ( multinationala IT ) sa imi permita sa lucrez in continuare de acasa, in conditiile in care am lucrat cu totii astfel in perioada pandemiei, cu rezultate foarte bune, insa acum se doreste revenirea la job? Multumesc!
Buna ziua,

Este legal ca, in cazul unui inventar facut la farmacie, minusurile sa li se scada din salariu angajatilor? Angajata respectiva are in jur de 6 luni de cand lucreaza la farmacia respectiva si nu a cerut inventar la angajare.
Deci daca ma intorc cu 61 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului, voi lua indemnizatia pe ccc si pe ultima luna sau nu? Asta nu mi-e clar. Daca trebuie sa ma intorc cu 2 sau 3 luni inainte la job, avand in vedere ca tatal nu isi va lua luna la care are dreptul, Va multumesc.


|"(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserţie se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2). "

Deci cu doua luni inainte , numai ca luna in care trebuie sa stea tatal nu vei lua stimulentul.


Insa, in luna in care nu va sta tatal si voi sta tot eu, voi lua banii pe CCC?
Daca tatal nu isi ia luna de CCC, cu cat timp trebuie sa ma intorc la munca pt a beneficia de stimulent pana la varsta de 3 ani a copilului?
Este adevarat ca in perioada acordarii acestui stimulent este garantata "protectia" locului de munca?
Răspuns la discuția CCC-luna tatalui
Referitor la stimulent,cine il va primi?Persoana care ar intra prima in Ccc sau nu conteaza? Si,la fel,cine trebuie sa se intoarca cu 60 de zile mai devreme ca sa beneficieze de el?
Multumesc.
Răspuns la discuția CCC-luna tatalui
A muncit vreo 7 ani pana in iunie 2015,dupa care a beneficiat de somaj pana in februarie sau martie.
Răspuns la discuția CCC-luna tatalui
12 septembrie 2016
Mi se termina concediul de maternitate pe 26 decembrie.As vrea ca prima luna sa o ia sotul,insa acesta nu mai munceste de 1 an jumatate.Dupa ce s-a desfiintat locul lui de munca unde a muncit 7 ani,a beneficiat de ajutor de somaj pana in luna februarie 2016.Copilul e nascut in septembrie 2016.Ar putea sa beneficieze sotul de prima luna si ce acte trebuie sa depuna? Cam cum s-ar calcula indemnizatia in aceasta situatie,sa vad daca renteaza toata aceasta alergatura? Pentru a beneficia de stimulentul de insertie,daca tatal isi ia prima luna sau oricare alta,eu va trebui sa ma intorc cu 2 luni inainte sa faca copilul 2 ani,altfel va trebui cu 3 luni inainte sa ma intorc?
Multumesc anticipat.
Tot nu mi-e clar daca, in cazul in care aleg varianta sa termin mai intai concediul de odihna ( ca sa nu pierd aceste zile si ca sa pot lua salariul in proportie de 100% dar si sa fie acesta luat in considerare pt calculul indemnizatiei ), voi putea apoi intra in cele 126 de zile de concediu de pre si postnatal ( sau se reduce la jumatate nr acestora ), si abia apoi sa-mi depun dosarul de CCC.
Multumesc.