avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate annesis

Activitate annesis

Buna ziua,

Un copil minor impreuna cu alti colegi au lipsit de libertate un coleg, si l-au amenetiat pentru a recupera o suma de bani. Nu s-a ajuns la nimic grav, cel lipsit de libertate nefiind vatamat. Mama copilului a cerut in instanta daune morale pentru trauma prin care a trecut acesta.
cum se stabiliste cuantumul sumei ? se ia in calcul in mod egal cei participanti, sau o mai mare parte cei care au amenintat?
Răspuns la discuția Acord construcție la calcan
Pe ortofotoplan se vede ca e construit pe limita de proprietate, dar din cadastru e depărtat 50 cm de limita de proprietate. Primăria zice cuplare la calcan. Ce pot face?
Răspuns la discuția Acord construcție la calcan
Am făcut îndreptate de cadastru ,iar vecinul nu are casa construita construita pe limita de proprietate, e depărtat 50 cm de la limita de proprietate. Eu cum pot sa construiesc
cuplat la calcan?
Ionut.ion a scris:

In proiectul dvs. de constructie, in baza caruia ati primit autorizatia de constructie, este specificat modul de alipire, cuplare, la peretele deja existent?
Discutati cu arhitectul de la primarie acesta problema, sa nu fie nevoie sa intariti dvs., pe cheltuiala dvs., si fundatia casei deja existente ( subzidire).
Discutati cu arhitectul, este posibil sa va dea acordul sa va cuplati la perete, calcan, doar pe cei 2 m care sunt pe linia de hotar, restul e proprietatea vecinului si nu e obligat sa va permita sa construiti pe acea suprafata.


Răspuns la discuția Acord construcție la calcan
CU ma obliga sa ma lipesc pe cei 2 m de vecinul si apoi sa merg cu peretele oblic pe proprietatea mea. Vecinul nu vrea sa imi dea acord pentru alipirea la cei 2m
Răspuns la discuția Acord construcție la calcan
Urbanismul specifica cuplare la calcan in partea dreapta cu vecinul. Vecinul are o parte a acestui perete din cârpaci tencuit fara fundație, aproximativ 2 m, si se continuă cu bca.
Buna seara,

Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ma pot alipit de el 2 m, apoi linia casei usor pe diagonala. Nu vrea sa dea acord de alipire . Ce pot face in acest caz.
Buna ziua,

Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand dreptul meu de proprietate de 50% si sa ii cedez partea de mostenire.
Se poate sa ii vand dreptul de proprietate , iar dupa sa se ocupe ea de actele casei?

Va multumesc!
Buna ziua,

Am imputernicire de ridicat a asigurarii fratelui meu decedat pentru parintii mei si trebuie sa deschid un cont. Am inteles ca trebuie sa imi fac un " il codice fiscale" . Cat dureaza si trebuie sa imi fac programare? Nu am fost pana acum in Italia si nu stiu.

Va multumesc!
Buna ziua,


Fratele meu a murit in Italia intr-un accident de masina. Parintii mei si cu mine am fost contactati de catre o avocata sa o împuternicim sa se ocupe de repatriere si asigurare. Acum s-a terminat procesul, dar a aparut la masa succesorala a asigurarii si fosta cumnata, si a reusit sa obtina o suma foarte importanta de bani, chiar mai mult decat parintii , ea avand acolo avocat. Cum pot sa aflu in ce calitate a obtinut acest drept , deoarece ei erau divortati in tara, ea isi refacuse viata de mai bine de 5-6 ani. Au impreuna un baiat de 27 ani si un apartament in tara.

Va multumesc pentru sfat!
Buna ziua,

Fratele meu a murit în accident în Italia și trebuie sa ridic suma din asigurare care îmi revine. Avocata care s-a ocupat de caz vrea sa o împuternicesc sa îmi scoată un codice, din ce am inteles e identitatea mea în Italia. Cat mă pot expune dacă ea are acest codice?